VID veicis kratīšanu pie "Noah Jūrmala" vadītāja Jakubovska
foto: Zane Bitere/LETA
Kades Daugavpils "Noah Jurmala" (baltās formās) spēles Latvijas virslīgā.
Futbols
2021. gada 14. maijā, 10:25

VID veicis kratīšanu pie "Noah Jūrmala" vadītāja Jakubovska

Jauns.lv / LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ceturtdien visas dienas garumā veicis kratīšanu pie Aleksandra Jakubovska, kurš ir "Optibet" futbola virslīgas debitantes Daugavpils "Noah Jūrmala" vadītājs, piektdien informē portāls "delfi.lv".

VID veicis kratīšanu pie "Noah Jūrmala" vadītāja J...

Portāla rīcībā esošā informācija liecina, ka kratīšanu veikuši VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki. Pagaidām vēl gan nav zināms kratīšanas iemesls.

VID amatpersonas kratīšanu pie Jakubovska veikušas no agra rīta līdz vēlam vakaram. 

VID pārstāvis Andrejs Vaivars apstiprināja, ka VID darbinieki veikuši procesuālās darbības futbola klubā "Noah Jūrmala", taču sīkākus komentārus par lietas apstākļiem VID šobrīd nesniedz. 

Biedrības "Noah Jūrmala" iepriekšējais nosaukums ir "Lokomotiv Daugavpils". Šis klubs pagājušajā gadā uzvarēja Latvijas pirmajā līgā, tādējādi iegūstot ceļazīmi uz virslīgu.

Atsauc kluba licenci

Jau ziņots, ka Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja (DK), izvērtējot situāciju, kas skāra izmaiņas "Noah" klubā un šo izmaiņu radītās sekas, secināja, ka klubs neatbilst vairākiem LFF Klubu licencēšanas noteikumu kritērijiem, tajā skaitā obligātajiem, kas ir nepieciešami, lai tas saglabātu LFF-A licenci dalībai 2021. gada "Optibet" virslīgas čempionātā. Līdz ar to klubam piešķirtā licence tika atsaukta dienu pirms čempionāta sākuma.

LFF AK lēmumā bija teikts, ka ir nepamatots biedrības "FC Noah Jurmala" arguments apelācijas sūdzībā, ka investors vienpusēji atteicies no ziedojuma līguma izpildes, jo lietas materiālos atrodas 2021. gada 15. februāra vienošanās starp biedrību FC "Noah Jurmala" un Bagratu Gazarjanu par ziedojuma līguma izbeigšanu.

LFF AK pirmšķietami neredzēja pamatu apšaubīt LFF Klubu licencēšanas finanšu eksperta Uģa Mālmaņa atzinumu, ka biedrība "FC Noah Jurmala" neatbilst klubu licencēšanas finanšu kritērijiem. Tāpat AK pirmšķietami neatrada pamatu uzskatīt, ka DK nevarēja lemt par licences atsaukšanu.

Lēmumā arī bija teikts, ka biedrība "FC Noah Jurmala" nav norādījusi un nav pamatojusi tai ar licences atsaukšanu radītā kaitējuma būtiskumu.

Aprīļa sākumā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) saņēma Jūrmalas "Noah" iesniegumu, apstrīdot LFF lēmumu par nepielaišanu 2021.gada sezonas virslīgas turnīram.

LFF Disciplinārlietu komiteja 2021. gada sezonas priekšvakarā atsauca virslīgas potenciālās jaunpienācējas Jūrmalas "Noah" komandas licenci, bet klubs nolēma pārsūdzēt DK lēmumu. Vēlāk LFF Apelāciju komiteja (AK) lēma neapturēt komandas izslēgšanu no virslīgas turnīra.

CAS apstiprināja, ka ir uzsākta arbitrāžas procedūra lietā "FC Noah Jurmala" pret LFF un tās komisijām.

Tikmēr 15. aprīlī Delfi.lv rīcībā esošā informācija liecināja, ka CAS ir apmierinājusi "Noah" pagaidu prasību pret LFF. Līdz ar to LFF provizoriski jānodrošina A licence "Noah" dalībai 2021. gada "Optibet" virslīgas sezonai. Šis lēmums ir provizorisks, jo "Noah" atgriešana virslīgā ir kā nodrošinājums, kamēr CAS skata lietu.

LFF vēlāk paziņojumā apstiprināja, ka to nosaka CAS 15. aprīļa lēmums, par kuru CAS informējusi LFF.

"Noah Jūrmala" šosezon visās trīs spēlēs piedzīvojusi zaudējumu un starp deviņiem klubiem ieņem pēdējo vietu.