foto: AFP/Scanpix
Sevastova Romas turnīra otrajā kārtā pārliecinoši zaudē Plīškovai
Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnīja 60 WTA vienspēļu ranga punktus.
Citi sporta veidi
2021. gada 12. maijs, 12:42

Sevastova Romas turnīra otrajā kārtā pārliecinoši zaudē Plīškovai

Jauns.lv / LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra otrās kārtas spēlē uzvarēja vien piecos geimos un piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sevastova (WTA 47.) otrajā kārtā ar 2-6, 3-6 piekāpās čehietei Karolīnai Plīškovai (WTA 9.), kura turnīrā izlikta ar devīto numuru.

Liepājniece pirmo reizi servi zaudēja pirmā seta piektajā geimā. Viņa bija nonākusi iedzinējos ar 30:40 un izšķirošā punkta izspēlē pieļāva kļūdu, kas Plīškovai ļāva atņemt viņas servi. Septītajā geimā, kurā servēja Sevastova, Plīškova ar īsām izspēlēm ātri panāca 40:0, bet pēcāk neizmantoja divas breikbumbas, 5-2 panākot vien ar trešo mēģinājumu. Setā čehiete izcīnīja pārliecinošu uzvaru 6-2.

Otrajā setā Plīškova pretiniecei servi pirmo reizi atņēma trešajā geimā, bet īsi pēc tam ar četros mēģinājumos to paveica arī piektajā geimā (4-1). Plīškova arī šo pārsvaru ieguva ar stabilu spēli, reti pieļaujot kļūdas, kā arī labi spējot aizsargāties. Sestajā geimā Sevastova ar saīsināto sitienu ieguva iespēju lauzt Plīškovas servi, čehiete vienu breikbumbu atguva, bet vēlāk tomēr zaudēja - 2-4.

Nākamajā geimā Sevastova savu servi zaudēja pašas kļūdu dēļ, lai arī bija vadībā ar 40:15. Latvijas tenisiste Plīškovai vēlāk spēja atņemt vēl vienu servi, bet atspēlēties neizdevās, piedzīvojot zaudējumu ar 2-6, 3-6.

Plīškova šajā spēlē izpildīja trīs netveramas serves, bet Sevastova tikai vienu. Trīs dubultkļūdas čehietes rēķinā, bet Sevastovai par vienu mazāk. Latvijas tenisiste uzvarēja vien 45% (19/42) no pirmās serves punktiem, kamēr Plīškova nopelnīja 70% (19/27).

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnīja 60 WTA vienspēļu ranga punktus.

Sevastova turnīrā Romā spēlēja piekto reizi karjerā. Labāko rezultātu viņa sasniedza 2018.gadā, kad aizkļuva līdz trešajai kārtai, bet iepriekšējos divos gados viņa zaudējusi jau pirmajā kārtā. Aizpērn liepājniece turnīru noslēdza ar vienu punktu.

Kamēr Sevastova pirmajā mačā ar 3-6, 6-1, 6-3 uzvarēja šveicieti Džilu Taihmanu (WTA 54.), Pliškova pirmās kārtas mačā bija brīva.

Tenisistes aizvadījušas četras savstarpējās spēles, kurās bilance ir līdzīga - 2-2. Pēdējā spēlē šogad Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā pārāka ar 6-3, 6-7 (5:7), 6-2 bija čehiete. Viņa uzvarēja arī 2016.gadā Notingemas turnīra 1/16 finālā - 6-7 (5:7), 6-0, 6-2.

Sevastova panākumu svinēja 2015.gadā Maskavas turnīra astotdaļfinālā (6-3, 7-6 (12:10)) un 2017.gadā Madrides sacensību 1/16 finālā (6-3, 6-3).

Sevastova aizvada veiksmīgu sezonas nogriezni. Liepājniece iepriekšējās divās nedēļās notikušajā Madrides "WTA 1000" turnīrā pēc kvalifikācijas pārvarēšanas sasniedza astotdaļfinālu un, Ieskaitot Billijas Džīnas Kingas kausa spēles, bija svinējusi sešu uzvaru sēriju, bet kopumā viņai šajā sezonā ir 15 uzvaras un desmit zaudējumi.

Pliškova šosezon uzvarējusi 11 no 19 spēlēm. Madrides turnīrā viņu otrajā kārtā apstādināja krieviete Anastasija Pavļučenkova, pirmajā setā sagādājot pretiniecei sagrāvi - 6-0, 7-5. Pagaidām šo gadu čehiete nevar saukt par veiksmīgu, jo divas spēles turnīrā izdevies uzvarēt vien divreiz - Austrālijas atklātajā čempionātā, kur viņu apturēja tautiete Karolīna Muhova (7-5, 7-5) un "Porsche" vārdā nosauktajā Štutgartes turnīrā, kura ceturtdaļfinālā viņa trijos setos zaudēja pasaules pirmajai raketei austrālietei Ešlijai Bārtijai - 6-2, 1-6, 5-7.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kopumā viņai karjera bijusi veiksmīgāka nekā Sevastovai, uzvarot 16 vienspēļu turnīros, kamēr Sevastovas kontā ir četri tituli.

Trešajā kārtā uzvarētāju gaida pasaules desmitā rakete čehiete Petra Kvitova, kura turnīrā izlikta ar 11.numuru, vai krieviete Vera Zvonarjova (WTA 40.).

Vēlāk trešdien otrās kārtas spēli ar kvalifikācijas turnīra veiksminieci - Austrālijas tenisisti Ajlu Tomljanoviču (WTA 80.) - aizvadīs Aļona Ostapenko (WTA 49.). Mačs otrajā kortā, kas Romā ir pēc ranga piektais, būs ceturtā spēle un gaidāms Latvijas laika plkst.15.30.

Abas tenisistes līdzšinējā karjerā nav tikušās.

Trešajā kārtā uzvarētāju gaida mačs ar turnīra trešo raketi rumānieti Simonu Halepu vai vācieti Anželiku Kerberi (WTA 26.).

Turnīrs Romā notiek uz māla seguma.

Pērn Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Jūnijā pēc Francijas atklātā čempionāta noslēgsies kvalifikācija 2021.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Abas Latvijas vadošās tenisistes šobrīd ir labās pozīcijās, lai izcīnītu ceļazīmes uz Tokiju.