foto: Dmitry Feoktistov/TASS/Scanpix
“Hokeja leģenda” Vladimirs Putins izmanto viņam radītos noteikumus un gūst septiņus vārtus spēlē pret NHL izlasi
Vladimira Putina hokeja prasmes Covid-19 pandēmijas laikā nav ierūsējušas.
Hokejs
2021. gada 11. maijs, 13:35

“Hokeja leģenda” Vladimirs Putins izmanto viņam radītos noteikumus un gūst septiņus vārtus spēlē pret NHL izlasi

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, neraugoties uz to, ka nekad īsti hokejā nav trenējies un arī uz slidām nejūtas pārāk komfortabli aizvadījis kārtējo rezultatīvo spēli savā mūžā.

Krievijas kūrortpilsētā Sočos tika sarīkots gala hokeja mačs, kurā spēkojās komanda “Hokeja leģendas” ar Nakts hokeja līgas (NHL) izlasi. Leģendas apliecināja savu statusu un izcīnīja uzvaru ar 13:9, bet mūsu kaimiņvalsts galva ne pirmo reizi mūžā bija pārliecinoši sekmīgākais uz ledus – šoreiz hokeja snaiperim Putinam septiņi gūti vārti un viena rezultatīva piespēle.

Vladimirs Putins turpina uguņot hokeja laukumā

Vladimirs Putins aizvadījis kārtējo ļoti rezultatīvo hokeja maču. Šoreiz Krievijas kūrortpilsētā Sočos tika sarīkots gala hokeja mačs, kurā spēkojās komanda ...

gallery icon
19

Mačs, kurā ar precīzu metienu “Hokeja leģendu” izcēlās arī Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, tika rīkots par godu Krievijas hokeja 75. gadadienai un 60 gadu jubilejai, kopš cilvēks pirmo reizi devās kosmosā.

Šajā spēlē Putina rezultatīvā snieguma ēnā palika tādi viņa komandas biedri kā Pāvels Burē, Vjačeslavs Fetisovs, Valērijs Kamenskis, Aleksandrs Jakuševs, Vjačeslavs Bucajevs, Aleksejs Kasatonovs un citi, savukārt tiesneša lomā iejutās Starptautiskās hokeja federācijas prezidents Renē Fāzels.

Nakts hokeja līga, kas slēpjas zem šajā sporta veidā visai skaļās abreviatūras NHL, pēc Vladimira Putina iniciatīvas tika dibināta 2011. gadā.  Līgas mērķis bija popularizēt hokeju un veicināt cilvēku sportisku dzīvesveidu. Doma bija radīt sportisku aktivitāti pēc darba, lai cilvēki izvēlētos spēlēt hokeju, nevis sēdēt mājās pie TV ekrāniem.

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

gallery icon
141

Putins slidot sāka vien 2011. gadā, bet hokeja spēli apguva kopā ar divkārtējo olimpisko čempionu, sekmīgu karjeru Nacionālajā hokeja līgā aizvadījušo krievu hokejistu Alekseju Kasatonovu.  

Vladimirs Putins uguņo hokeja spēlē

Pagājušajā nedēļā Sočos norisinājās Krievijas amatieru nakts hokeja sezonas atklāšanas pasākums, kas vienlaikus bija arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina 63. ...

gallery icon
58

Jauns.lv jau vēstīja, ka Putins arī iepriekš ne reizi vien laukumā izcēlies ar iespaidīgu vārtu birumu.

Putins un Lukašenko uz Soču olimpiskās arēnas ledus

Soču olimpiskajā arēnā "Shaiba" pagājušajā piektdienā aizvadīts hokeja treniņmačs, kurā ātrums nebūt neaizrāva. Draudzības mačā "Tigri" hokejisti sagrāva "Medvedi" vienību ...

gallery icon
56

Kāds hokeja amatieris 2015. gadā pastāstīja, kādi noteikumi uz ledus jāievēro, ja pretējā komandā laukumā devies Krievijas prezidents: “Protams, šajā spēlē bija arī īpaši uzstādījumi, - atklāja Jevgēņijs Perovskis. – Putina kungam bija “zaļā gaisma”. Viņa priekšā nedrīkstēja krist, nedrīkstēja viņam nejauši uzslidot virsū, īpaši šie noteikumi attiecās uz aizsargiem. Pret pārējiem spēlētājiem drīkstēja spēlēt pa īstam. Es pāris reižu aizrāvos un noslidoju pavisam tuvu prezidentam. Viņš uz mani paskatījās un pasmaidīja. Šīs epizodes video izskatījās ļoti kuriozi, bet kopumā, protams, neaizmirstams mačs.”