Savickis atzīstas emocionālā nesavaldībā un tajā, ka no skeletona neko nesaprot
Rīgas „Dinamo” padomes un „Itera Latvija” šefs Juris Savickis sakās, ka nav vēlējies apvainot skeletonistus brāļus Dukurus, nosodot viņu lēmumu nedoties uz pasaules čempionātu Sočos, bet vienlaikus arī atzinis, ka no skeletona neko nesaprotot.
Citi sporta veidi
2016. gada 13. decembrī, 12:14

Savickis atzīstas emocionālā nesavaldībā un tajā, ka no skeletona neko nesaprot

Jauns.lv

Rīgas „Dinamo” hokeja komandas padomes priekšsēdētājs Juris Savickis atzinies, ka viņa nicinošie izteikumi adresēti mūsu skeletonistiem izteikti emocionālā jūtu uzplūdā un nekā nezināšanā par skeletonu. Viņš neesot gribējis aizvainot puišus, kuri nodarbojas ar skeletonu.

Savickis atzīstas emocionālā nesavaldībā un tajā, ...

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Rīgas „Dinamo” padomes priekšsēdētājs, SIA „Itera Latvija” prezidents un Latvijas tenisa federācijas prezidents Savickis intervijā Krievijas portālam life.ru paudis visai savdabīgu attieksmi pret mūsu valsts pēdējo gadu labākajiem sportistiem skeletonistiem – Tomasu un Martinu Dukuriem, kuri atteikušies doties uz pasaules čempionātu Krievijā - Sočos, tādējādi protestējot pret dopinga sērgu, kas pārņēmusi Krievijas sportu.

Tomēr vienlaikus Savickis uzdeva retorisku jautājumu Latvijas Kamaniņu sporta un Latvijas Bobsleja un skeletona federāciju vadībai, aicinot neaizmirst, kurš ir uzbūvējis Siguldas bobsleja un kamaniņu trasi. Te gan nav saprotams, kā padomju okupācijas laikā uzceltā trase varētu sportistus mudināta vai nemudināt piedalīties sacensībās Krievijā.

Savickis intervijā life.ru pūta krievu stabulē un apgalvoja, ka Latvijā neviens nezina brāļus Dukurus. Lūk, tikai daži viņa izteikumiem: „Mūsu skeletonistus var cienīt par viņu drosmi, tomēr uz viņu sacensībām ierodas 15, varbūt reizēm 17 cilvēku, savukārt hokeju skatās miljoni”; „Lai tik brauc ar galvu uz leju. Drosmīgi cilvēki, bet tur nav uz ko skatīties. Ja patīk viņiem braukt ar galvu uz leju, lai to dara”; „Piedodiet, bet 99,9% Latvijas iedzīvotāju par viņiem vispār neko nezināja”.

 Vienlaikus Savickis izteica aizdomas, pašlaik Dukuri nemaz nav tik tīri no dopinga un nav tai labākajā sportiskajā formā. Tāpēc viņi nolēmuši nedoties uz Sočiem, un tam nav nekāda sakara ar protestiem pret dopinga lietošanu Krievijas sportā.

„Es ļoti slikti pārzinu skeletonu”

Komentējot savus izteikumus Life.ru, Savickis radio „Baltcom” teica: „Es ļoti slikti pārzinu šo sporta veidu (skeletonu) un kad to saistīja ar hokeju, man tas ļoti nepatika. Protams, mūsu sporta vadītāju, sevišķi politiķu, teiktais atspoguļojas arī uz citiem sporta veidiem. Man nepatīk, ka tādi ne visai patiesi un emocionāli paziņojumi var ietekmēt (sporta dzīvi). Par to vajag atcerēties un domāt. Tāpēc, kad man uzprasīja, vai (brāļu Dukuru lēmums nepiedalīties pasaules čempionātā) ietekmēs Rīgas „Dinamo”, es atbildēju emocionāli. Bez tam, vajag atcerēties, kādas trasēs jūs braukājat, kas tās uzbūvēja un deva iespēju tur trenēties.

Es, kā visi cilvēki, esmu pret dopinga lietošanu. Bet dīvaini tas, ka, ka vienus pārbauda, bet citus ne. Bija taču gadījums ar amerikāņu riteņbraucēju Ārmstrongu un amerikāņu tenisistu Agasi, kurš vēlāk atzinās, ka lietojis dopingu. Tad kā viņus pārbaudīja, ja iepriekš neko neatrada? Bet šeit, lūk, atrada! Tāpēc, kad viņi paziņo, ka citi ir negodīgi, rodas jautājums – vai viņus pašus pārbaudīja? Es vienkārši teicu, ka visus vajag pārbaudīt, nešķirojot kurš ir Latvijas sportists, kurš ne?”

Tomēr Savickis nosodījis mūsu sportistu lēmumu nepiedalīties pasaules čempionātā Sočos: „Kāpēc mums visur jābūt pirmajiem tur, kur no mums to neviens neprasa. Varbūt aiz tā stāv komerciālās vai personiskās intereses. Es nezinu”.

„Nekādā veidā negribēju apvainot tos puišus, kas nodarbojas ar skeletonu. Es vēl gribu pateikt, vai tad skeletona, kamaniņu funkcionāri nav aizmirsuši, kas viņiem uzbūvēja trasi! Tāds jautājums. Lai padomā arī par to. Nevajag jau tā vienkārši pieiet tai lietai, nevajag jaukties politikā,” TV3 Ziņām teica Savickis.

Žēl šo biedru - čekistu

Skeletonistu treneris Dainis Dukurs Savicka izteikumus TV3 komentēja īsi: „Kas attiecas uz „biedru” Savicki – nu man žēl, man vienkārši žēl šo „tovarišču”. Es citu neko nevaru pateikt”.

Sporta žurnālists Armands Puče piebilda: „Mani viņa izteikumi neizbrīna. Savickis taču ir Krievijas aģents šeit. Krievi, kad četrdesmitajā gadā šeit ienāca, visiem stāstīja un vēl ilgi turpinās stāstīt, ka latvieši jau paši gribēja, lai viņus okupē. Tāpat arī šeit – bija jāatrod viens no Latvijas, kurš stāsta to un tā ticamība uzreiz ir lielāka. Proti, Latvijā ir neapmierināti, ko vispār tie Dukuri iedomājas! Ja krievi stāstītu, tad pasmaidītu par to”.

 Savicka dīvainie izteikumi par mūsu skeletonistiem un Siguldas bobsleja trasi izraisījuši arī spraigu domu apmaiņu tviterī, kurā tiek pausts nosodījums čekista neadekvātajiem izteikumiem. Lūk, daži čivinājumi:

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Lūka/LETA