foto: AP/Scanpix
Bertāns ar 14 punktiem palīdz "Wizards" pagarinājumā izcīnīt uzvaru
Dāvis Bertāns pārkāpj noteikumus pret "Raptors" uzbrucēju Paskālu Siakamu.
Basketbols
2021. gada 7. maijs, 07:23

Bertāns ar 14 punktiem palīdz "Wizards" pagarinājumā izcīnīt uzvaru

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien guva 14 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Wizards" viesos Tampā ar rezultātu 131:129 (31:33, 20:27, 31:26, 33:29, 16:14) pagarinājumā pārspēja Toronto "Raptors".

Vašingtonas vienība pēc uzvaras vēl vairāk nostiprinājās "play-in" spēļu zonā, kamēr "Raptors" tikpat kā zaudēja cerības turpināt sezonu pēc regulārā čempionāta.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 34 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no astoņiem tālmetieniem un visus piecus soda metienus. Rūjienietim pamatlaika pēdējā sekundē bija iespēja izraut uzvaru, taču viņš nerealizēja sarežģītu tālmetienu.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un piecas reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par 19 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs komandā.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Bredlijs Bīls, kurš pusi no sava iespētā jeb 14 punktus guva ceturtajā ceturtdaļā un pagarinājumā. Rasels Vestbruks guva 13 punktus, izcīnīja 17 atlēkušās bumbas un atdeva 17 rezultatīvas piespēles - viņš karjerā iekrājis 180 "triple-double", kas ir par vienu mazāk nekā leģendārajam Oskaram Robertsonam.

Jaunu karjeras rekordu - 25 punktus - sasniedza Rauls Netu, bet sezonas labāko sniegumu demonstrēja Bruks Lopess, kurš guva 24 punktus un pagarinājumā bloķēja divus metienus.

"Raptors" vienībā 44 punktus guva Paskāls Siakams, kurš atkārtoja savu karjeras rezultativitātes rekordu. Viņa kontā arī 11 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles. Vēl 25 punktus pievienoja Gerijs Trents juniors, bet 22 punkti bija Fredam Vanvlītam.

"Wizards" ar 31 uzvaru 67 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, kamēr "Raptors" ar 27 panākumiem 67 cīņās ir 12.pozīcijā.

ASV galvaspilsētas komanda nākamo spēli aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Indiānas "Pacers".

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās