foto: USA TODAY Sports/Scanpix
VIDEO: "Capitals" uzbrucējs Ošī pirmajā spēlē pēc tēva nāves gūst "hat-trick"; maču pabojā daudzie kautiņi
Timotijs Ošī.
Hokejs
2021. gada 6. maijs, 13:33

VIDEO: "Capitals" uzbrucējs Ošī pirmajā spēlē pēc tēva nāves gūst "hat-trick"; maču pabojā daudzie kautiņi

Jauns.lv / LETA

Uzbrucējs Timotijs Ošī trešdien guva trīs vārtus Vašingtonas "Capitals" uzvarā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, godinot tēva piemiņu mačā, kurā abas komandas kopā sapelnīja 141 soda minūti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ņujorkas "Rangers" mājās piekāpās Vašingtonas "Capitals" ar 2:4 (0:0, 0:3, 2:1).

Divi nesamierināmie Austrumu divīzijas konkurenti savā otrajā spēlē triju dienu laikā kopā sakrāja 141 soda minūti, jo jau spēles pirmajās četrās minūtēs un 14 sekundēs bija notikuši seši kautiņi, tostarp trīs - uzreiz pēc sākuma iemetiena.

Uzreiz pēc spēles beigu signāla "Capitals" uzbrucējs Niklass Bekstrems apskāva komandasbiedru Ošī.

"Man bija sajūta, ka viņam to vajag," sacīja Bekstrems. "Es viņam teicu: "Tu esi spēcīgākais cilvēks, kādu es pazīstu." Pirmkārt, jau ir iespaidīgi, kā viņš šodien spēlēja."

Tomēr Ošī sasniegumu aizēnoja citi notikumi laukumā, kuru saknes meklējamas galvaspilsētas vienības pirmdienas 6:3 uzvarā.

Tieši tad Vašingtonas kauslis Toms Vilsons nopelnīja četrus noraidījumus, par ko vēlāk līga viņu sodīja ar 5000 ASV dolāru (4153 eiro) lielu soda naudu.

Vilsons iesita "Rangers" uzbrucējam Pāvelam Bučņevičam pa pakausi, kamēr krievs atradās uz ledus ar seju uz leju. Vilsons uzbruka arī mazākajam Artēmijam Panarinam, noraujot viņam ķiveri un nogrūžot uzbrucēju uz ledus.

"Rangers" uzskatīja, ka Vilsons pārāk viegli ticis galā tikai ar naudas sodu, un publiski aicināja atcelt NHL Spēlētāju drošības departamenta vadītāju Džordžu Perosu.

Piedevām "Rangers" organizācija trešdien pēkšņi atlaida prezidentu Džonu Deividsonu un ģenerālmenedžeri Džefu Gortonu, kad līdz sezonas beigām atlikušas vien trīs spēles. Par jauno kluba abu amatu ieņēmēju tika nosaukts Kriss Drūrijs. Nav gan zināms, vai arī tas atstāja iespaidu uz trešdienas maču.

Sekundi pēc trešdienas spēles sākuma pa trim abu komandu uzbrucējiem 1800 skatītāju priekšā saķērās centra aplī. Vašingtonas klubu pārstāvēja Niks Dauds, Kārls Hagelins un Gārnets Hetavejs, kuri apmainījās sitieniem ar "Rangers" uzbrucējiem Kevinu Rūniju, Kolinu Blekvelu un Filipu di Džuzepi.

Tiklīdz tiesneši bija izbeiguši šīs cīņas un nosūtījuši spēlētājus uz sodīto soliņa, kā Vilsons pirmoreiz iznāca laukumā. Viņu nekavējoties izaicināja "Rangers" spēkavīrs Brendens Smits.

Pirms perioda beigām notika vēl divas cīņas, kas pirmajā periodā vien noveda pie 100 soda minūtēm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Mēs tikai centāmies aizstāvēt savus komandasbiedrus," sacīja Smits. "Tā noteikti bija laba atbilde."

Tiesneši piešķīra desmit minūšu sodus "Capitals" spēlētājiem - Zdeno Hāram un Vilsonam -, kā arī piecu minūšu sodu un vel desmit minūtes otrajā periodā Bučņevičam par nepareizu spēli ar augsti paceltu nūju, trāpot Entonijam Mantam sejā. Par šo "paņēmienu" Bučņevičam draud diskvalifikācija.

Vilsons otrajā periodā spēli pameta ar vārdā nenosauktu savainojumu un laukumā neatgriezās, kas palīdzēja mazināt spriedzi.

Vilsons ir viens no visvairāk diskvalificētajiem spēlētājiem līgā, jo viņš šosezon jau izlaidis septiņas spēles par Bostonas "Bruins" komandas spēlētāja Brendona Karlo grūšanu apmalē sezonas sākumā. Vilsons astoņu gadu karjeras laikā disciplināru iemeslu dēļ ir izlaidis 30 spēles.

Vilsona sodīšanas pasākumi un to haotiskās sekas aizēnoja stāstu par Ošī, kurš laukumā devās pēc otrdienas paziņojuma par tēva nāvi.

Tims Ošī, kurš bija viņa dēla treneris, cīnījās ar Alcheimera slimību.

"Mēs cenšamies būt viņam blakus un parūpēties par viņu, un viņš galu galā parūpējas par mums," Dauds sacīja par Ošī.

Divi pirmie no Ošī trešdien gūtajiem vārtiem, izvirzot komandu vadībā ar 2:0, tika gūti vairākumā, bet trešos viņš ieraidīja tukšos vārtos.

Vašingtonas vienībā nespēlēja Aleksandrs Ovečkins, kurš savainojuma dēļ izlaidis pēdējās piecas spēles. Ovečkinam ir nepieciešami vieni vārti, lai panāktu Marselu Dionu, kuram gūto vārtu ir 731, un dalītu piekto vietu NHL visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā.

Jau ziņots, ka trešdien Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins atvairīja 30 metienus Kolumbusas "Blue Jackets" uzvarā mājās pār Nešvilas "Predators" ar 4:2 (0:1, 2:1, 2:0).

Merzļikins pirmos vārtus ielaida ceturtajā minūtē, kad precīzs bija Teners Žano, atklājot mača rezultātu. Otro reizi viņš kapitulēja 38.minūtē pēc Kalles Jarnkroka metiena, kas vēlreiz izvirzīja vadībā "plēsoņas".

Mājinieku labā pirmos vārtus guva Džeks Roslovics, divi vārti šajā spēlē Olivera Bjorkstranda kontā, izlīdzinot rezultātu un raidot ripu tukšos viesus vārtos sekundi pirms mača beigām, bet vēl vieni - Mihailam Grigorenkko.

Latviešu vārtsargs šosezon 28 mačos vidēji ielaidis 2,77 ripas un atvairījis 91,6% metienu. Otrā laukuma galā Jūse Saross neitralizēja 23 no 26 raidījumiem.

"Blue Jackets" ar 46 punktiem 54 spēlēs ir priekšpēdējā starp astoņām Centrālās divīzijas komandā, kamēr "Predators" ar 60 punktiem 54 cīņās ir ceturtā.

Piektdien un sestdien "Blue Jackets" sezonas pēdējās divās spēlēs mājās tiksies ar Detroitas "Red Wings".

Citā trešdienas mačā Sanhosē "Sharks" ar uzbrucēju Rūdolfu Balceru ierindā mājās pieveica Kolorādo "Avalanche" ar 3:2 (0:0, 1:2, 2:0).

Latviešu uzbrucējs šajā spēlē uz ledus sabija 15 minūtes un 27 sekundi, vairāk nekā minūti pavadot laukumā gan vairākumā, gan mazākumā. Liepājnieks šajā spēlē pielietoja trīs spēka paņēmienus, divreiz meta pa vārtiem un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Balcers šosezon 38 spēlēs guvis septiņus vārtus, atdevis deviņas rezultatīvas piespēles un sakrājis +/- rādītāju -5.

Taisons Džosts un Andrē Burakovskis otrās trešdaļas nogalē nepilnu triju minūšu laikā izvirzīja viesus vadībā ar 2:0.

Vienus vārtus Tomass Hertls atspēlēja 13 sekundes pirms perioda beigām, bet vēl divus vārtus mājinieki guva pēdējās trešdaļas pirmajā pusē, vēlreiz izceļoties Hertlam un reizi - Erikam Kārlsonam.

Mājinieku rindās pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja Hertls un Evanders Keins, kuram trīs rezultatīvas piespēles.

"Sharks" vārtsargam Josefam Korženāržam atvairīti 30 metieni, tikpat ripas 33 raidījumos tverot arī viesu vārtsargam Filipam Grūbaueram.

"Sharks" ar 48 punktiem 53 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu divīzijā, kur "Avalanche" ar 72 punktiem 51 cīņā ir otrā.

Nākamā cīņa "haizivīm" piektdien mājās ar Arizonas "Coyotes".

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.