Basketbols
2021. gada 30. aprīlis, 07:08

Porziņģis atgriežas ar 11 punktiem un atkal gūst traumu; "Mavericks" izcīna uzvaru

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien guva 11 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzot Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru, taču laukumu trešajā ceturtdaļā pameta ceļgala traumas dēļ.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mavericks" viesos ar rezultātu 115:105 (26:26, 34:28, 26:29, 29:22) pārspēja Detroitas "Pistons".

Porziņģis pagājušajā nedēļā mačā ar Losandželosas "Lakers" sastiepa kreisās kājas potīti un šī iemesla dēļ nebija piedalījies trīs spēlēs pēc kārtas. Pusotru stundu pirms mača sākuma tika paziņots, ka liepājnieks ceturtdien dosies laukumā.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no astoņiem divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par trim punktiem mazāk nekā ielaida.

foto: AP/Scanpix
Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no astoņiem divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem.

Latvijas basketbolists Laukumu pameta traumas dēļ četras minūtes un 20 sekundes pirms trešās ceturtdaļas beigām.

Laikraksta "Dallas Morning News" žurnālists Breds Taunsends savā "Twitter" kontā ziņo, ka savainots labais celis, kuram oktobrī veikta meniska operācija.

Dalasas vienībā kreisā elkoņa savainojuma dēļ spēli izlaida arī slovēnis Luka Dončičs, bet "Pistons" maču aizvadīja bez rezultatīvākā spēlētāja Džeremija Grānta.

"Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails nevarēja komentēt Porziņģa savainojuma nopietnību, tomēr pieļāva, ka nevajadzētu būt notikušam nekam tādam, kas liegtu Kristapam izlaist spēles ilgāku laiku.

"Mavericks" komandā rezultatīvākais ar 42 punktiem bija Tims Hārdevejs juniors, kurš tikai par trīs punktiem atpalika no tēva Tima Hārdeveja punktu gūšanas rekorda NBA.

"Pistons" vienībā pa 20 punktiem guva Aizeja Stjuarts, kuram arī desmit atlēkušās bumbas un Frenks Džeksons.

"Mavericks" ar 35 uzvarām 62 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu grupā.

Nākamā spēle "Mavericks" sestdien, uzņemot Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Citā spēlē Hjūstonas "Rockets" mājās pieveica Milvoki "Bucks" ar 143:136 (29:38, 36:35, 39:25, 39:38), pārtraucot piecu zaudējumu sēriju.

"Bucks" pieteikumā nebija iekļauts Rodions Kurucs.

33 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles viesu rindās tika Krisam Midltonam, 30 punktus guva Brins Forbss, 29 punkti un desmit atlēkušās bumbas Džrū Holidejam, bet Jannis Adetokunbo laukumā pavadīja vien 46 sekundes, gūstot vienu punktu. Viņš pameta spēli sastieptas potītes dēļ.

Mājiniekiem uzvaru sekmēja Kevins Porters jaunākais, kurš guva 50 punktus, kā arī sakrāja 11 rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas. Turklāt Porters realizēja deviņus tālmetienus.

31 punkts un deviņas atlēkušās bumbas Kristianam Vudam, 24 punkti un 13 atlēkušās bumbas Kellija Olinika kontā.

Porters otrajā puslaikā guva 32 punktus un ceturtajā ceturtdaļā - 17 punktus. Iepriekšējais 20 gadus vecā spēlētāja karjeras rekords tika sasniegts pagājušajā sezonā, kad viņš debitēja NBA, Klīvlendas "Cavaliers" rindās gūstot 30 punktus.

"Kad redzēju grozā iekrītam trešo trīspunktnieku, zināju, ka tas būs īpašs vakars," sacīja Porters. "Es vienkārši turpināju spēlēt agresīvi, un tas bija labs vakars."

"Bucks" ar 38 uzvarām 62 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu grupā.

Nākamā spēle "Bucks" piektdien, viesojoties pie Čikāgas "Bulls".

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.