foto: AFP/Scanpix
NBA vājākās komandas basketbolistiem striptīzbāra apmeklējums beidzas ļoti neveiksmīgi
Talantīgais Kevins Porters juniors laukumā demonstrēja sekmīgu sniegumu, kamēr atkal iekļuva kārtējās nepatikšanās.
Basketbols
2021. gada 22. aprīlis, 17:21

NBA vājākās komandas basketbolistiem striptīzbāra apmeklējums beidzas ļoti neveiksmīgi

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pēdējo gadu spēku samēra augšgala komanda Hjūstonas “Rockets”, neraugoties uz lielām cerībām pirms šīs sezonas, piedzīvo pagalam neveiksmīgu posmu.

“Rockets” starpsezonā nolēma šķirties no galvenā trenera Maika d’Antoni, kurš kļuva par NBA celmlauzi savdabīgam (ar mūsdienām netipiski īsu sastāvu) uz uzbrukumu tendētam basketbolam. Tāpat klubu pameta Rasels Vestbruks, kura vietā Teksasā ieradās ilgstoši savainotais, bet joprojām ļoti meistarīgais Džons Vols (arī šosezon daudz spēļu izlaidis traumas dēļ), kuram kopā ar Džeimsu Hārdenu un jaunieguvumiem Kristiānu Vudu (starpsezonas papildinājums, kurš ilgāku laiku izlaida traumas dēļ un nav spējis atgriezties tādā līmenī, cik vareni iesāka šo sezonu) un Demarkusu Kazinsu (drīz vien komandai vairs nebija vajadzīgs) bija jākļūst par vērā ņemamu spēku Rietumos. Jauniem eksperimentiem galvenā trenera Stīvena Sailasa vadībā nebija gatavs līgas superzvaigzne Hārdens, kurš kluba rīcībā ieradās acīmredzami negatavs sezonai un mērķtiecīgi darīja visu, lai tiku aizmainīts uz Bruklinas "Nets". Drīz vien tas arī veiksmīgi notika, bet Hjūstonā uz īsu brīdi nolaidās gan latvietis Rodions Kurucs (jau pārstāv Milvoki “Bucks”) gan vēl viens potenciālais komandas balsts Viktors Oladipo, kurš jau pārcēlies uz Maiami “Heat”. “Rockets” turpina blandīties jaunas komandas izbūves procesā, bet ar kāru aci jau skatās NBA drafta un starpsezonas virzienā, jo komanda pašlaik ieņem pēdējo vietu visā līgā

Viens no retajiem pēdējo mēnešu patīkamajiem mirkļiem bija 20 gadus vecā Kevina Portera juniora sniegums laukumā. Džona Vola iedrošināts Porters, kuru sezonas sākumā par disciplīnas pārkāpumiem (starpsezonā tika apsūdzēts par nelegālu ieroča nēsāšanu, bet sezonas sākumā uzsāka konfliktu ar jauno komandas biedru veterānu Taurīnu Prinsu, kuram tika iedalīts jaunā spēlētāja ģērbtuves skapītis) patrieca no Klīvlendas “Cavaliers” komandas. Sākums Hjūstonā Porteram nebija spožs, bet pamazām viņš iespēlējās un pēdējos pāris mēnešos kļuva par vienu no komandas līderiem, tomēr tagad saspēles vadītājs būs spiests izlaist vairākas spēles jaunu pārkāpumu dēļ.

Porters ar komandas biedru Stērlingu Braunu, ignorējot NBA noteikto Covid-19 protokolu, kas paredz sezonas laikā pasākumus ne vairāk kā 20 cilvēku kompānijās, iepriekšējā vakarā pirms spēles Maiami bija devušies uz striptīza klubu.

Brauns kļūdas pēc esot kāpis iekšā svešā busiņā, par ko saņēmis sitienu pa galvu ar pudeli, kāpēc vēlāk tika nogādāts slimnīcā, no kurienes gan ātri vien devies prom. Brauns jau iepriekš mocījās ar ceļgala savainojumu, bet tagad viņa traumu sarakstā iekļauta arī atgūšanās no uzbrukuma.

Konfliktā, aizstāvot savu komandas biedru, esot iesaistījies arī Kevins Porters, kāpēc vismaz šonedēļ viņu laukumā NBA spēlēs mēs neredzēsim. Redzēsim, vai “Rockets” komanda, vai arī līga pieņems vēl kādus mērus saistībā ar notikušo.

Neatļautais striptīzbāra apmeklējums "Rockets" komandai beidzies ļoti nepatīkami, jo divi būtiski komandas spēlētāji uz kādu laiku izkrituši no ierindas. Porters "Rockets" rindās 21 spēlē guvis 15,5 punktus, atdevis 6,2 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 3,8 atlēkušās bumbas, bet Brauns 51 mačā izcēlies ar 8,2 punktiem un 4,4 atlēkušajām bumbām.