foto: Mārtiņš Ziders/Jauns.lv
Vai Bezzubova slepkavībā izmantoto auto tīšām sadedzināja simboliskā vietā?
Saules dārzs un tā apkārtne, kur tika atrasta sadedzināta "BMW X5" automašīna, ir visai zīmīga Latvijas futbolam.
Futbols
2021. gada 15. aprīlis, 13:58

Vai Bezzubova slepkavībā izmantoto auto tīšām sadedzināja simboliskā vietā?

Jauns.lv

Trešdienas rītā Latviju pāršalca baisa vēsts, ka Purvciemā, braucot savā automašīnā, nošauts bijušais futbolists un tagadējais futbola aģents Romāns Bezzubovs. Policija saistībā ar notikušo kā vienu no slepkavības versijām izmeklē viņa profesionālo darbību – tātad futbolu.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Mežaparkā šorīt atrasta sadedzināta “BMW X5” automašīna. Valsts policijas šefs Armands Ruks apstiprina, ka tā, visticamāk, saistīta ar noziegumu Purvciemā, kad tika nogalināts futbola aģents Romāns Bezzubovs. Jauns.lv ieradās notikuma vietā un novēroja, ka automašīna sadedzināta Saules dārza teritorijā teju blakus Grāves muižai.

Saules dārzs un tā apkārtne ir visai zīmīga Latvijas futbolam, jo blakus ir “Ķeizarmeža” sporta komplekss, kurā ilgus gadus trenējās un mitinājās gan mūsu ilggadējais šī sporta veida flagmanis “Skonto” un tā jauniešu komanda, gan Latvijas valstsvienība, gan arī dažādas jaunatnes izlases.

Bezzubova slepkavu pamestā un sadedzinātā automašīna Mežaparkā

Uzbrukumā futbola aģentam Romānam Bezzubovam izmantotā automašīna "BMW X5" aizvadītajā naktī uz 15. aprīli, visticamāk, atrasta sadegusi Mežaparkā.

gallery icon

Savulaik turpat blakus ilggadējais “Skonto” prezidents Guntis Indriksons bija plānojis celt (arī iesāka būvniecības darbus) iespaidīgu kompleksu, kas kļūtu par jauno bāzes vietu gan klubam, gan valstsvienībai (tolaik Indriksons stūrēja arī Latvijas Futbola federāciju), gan “Skonto” jaunatnes akadēmijai.

Tagad šajā teritorijā saimnieko Latvijas futbola šā brīža grands – FC “Riga”, kura īpašnieks ir Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātais miljonārs Sergejs Lomakins, kurš iekļauts Iekšlietu ministrijas veidotajā Latvijas melnajā sarakstā. Pēdējo trīs gadu valsts čempione jau paguvusi, iespējams, vairāk nekā savulaik iespēja “Skonto”, jo marta beigās Saules dārza kādreizējā teritorijā tika pabeigta stadiona būvniecība, kurā savas spēles un treniņus varēs aizvadīt gan “Riga Football Club”, gan viņu jaunatnes akadēmija. Tagad ar kāru aci stadiona virzienā lūkojas arī Latvijas Futbola federācija, kas vēlētos tur aizvadīt dažādu jaunatnes izlašu treniņus un spēles.

Latvijas futbolam zīmīgais Mežaparks

gallery icon

Interesanti, ka, tuvojoties “Skonto” norietam, kad kluba kontrolpaketi iegādājās čečenu izcelsmes uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs, bet vēlāk to pārdeva Kiprā reģistrētai kompānijai “Tremova Ltd”, par komandas prezidentu tika iecelts Bezzubova labs paziņa, ilggadējais Latvijas izlases un “Skonto” futbolists Vladimirs Koļesņičenko, kura vadības laikā par vienības galveno treneri kļuva temperamentīgais gruzīnu treneris Tamazs Pertija. Par Bezzubova un Koļesņičenko kopīgām gaitām un neseno konfliktu ar Pertiju Jauns.lv jau vēstīja vakar.

Arī futbola vēstures lappusēs FK “Ķeizarmežs” (“Kaiserwald”) ir daži visai zīmīgi ieraksti, jo šāda komanda ne vien ir trešās vecākais Latvijas futbola klubs (pēc “British Football Club” un “Union Riga”), bet arī pirmie Latvijas čempioni (1922. gadā) un pirmā Latvijas komanda, kas aizvadījusi starptautisku spēli (1912. gadā).

Kilometra attālumā no Bezzubova slepkavības vietas sadedzinātas vairākas automašīnas

Šonakt, 15. aprīlī, plkst.03.19 tika saņemts izsaukums uz Detlava Brantkalna ielu, kur dega "BMW X5" markas automašīna. Pēc sākotnējās informācijas ...

gallery icon

Grūti spriest, vai tiešām brutālu slepkavību veikušie noziedznieki nejauši izvēlējās tik zīmīgu vietu, kur pamest un sadedzināt uzbrukumā izmantoto spēkratu, vai arī viņiem bija uzdots dot vēl kādu mājienu Latvijas futbolam, vai kādam tā pārstāvim.

Slepkavas varētu būt Latvijā

Jauns.lv jau vēstija, ka Valsts policijas šefs Armands Ruks preses konferencē norādīja, ka Mežaparkā atrastais sadegušais “BMW X5” spēkrats varētu būt slepkavu uzbrukumā izmantotais: "Šobrīd apliecinu, ka, visticamāk, tā [automašīna] ir saistāma ar šo noziedzīgo nodarījumu, bet joprojām notiek notikuma vietas apskate, strādā izmeklētāji, un precīzākas ziņas tiks publicētas vēlāk."

Viņš arī apstiprināja, ka automašīnai bija Krievijas Federācijas numura zīmes, tomēr tas nenozīmē, ka tā patiešām ir  no kaimiņvalsts, jo numurzīmes arī varēja tikt viltotas.

Kā nodedzinātā "BMW X5" apkārtnē ceturtdienas rītā novēroja portāls Jauns.lv, policijas darbinieki strādā arī šeit, veicot apkārtnes "pārķemmēšanu".

Īsi pēc cilvēka nošaušanas Purvciemā notikuma vietā darbu veic izmeklētāji

14. aprīļa rītā Purvciemā Rīgā nāvējoši sašauts cilvēks.

gallery icon

"Pieļaujam, ka noziedznieki aizvien ir Latvijā. Izmeklētāji strādā, operatīvie darbinieki strādā, strādā arī sadarbības partneri no citām iestādēm, tostarp Valsts robežsardze. Monitorē, kur noziedznieki varēja doties. Tāpat notiek sadarbība ar kaimiņvalstīm," sacīja Ruks.

Savukārt aģentūra LETA vēstī, ka izsaukumu par degošu automašīnu Ezermalas ielā naktī saņēma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Izsaukums saņemts plkst.1.28.

Kopējā degšanas platība bija septiņi kvadrātmetri. Cietušo nav. Glābēji nodzēsuši ugunsgrēku un, kā ierasts šādos gadījumos, par notikušo ziņojuši policijai.

Slepkavas bija gatavojušies, šāva no automāta

Uzbrucēji, kuri trešdienas rītā nošāva futbola aģentu Romānu Bezzubovu, bija vismaz trīs. Viņi bija gatavojušies un šāva no automātiskā ieroča, trešdien žurnālistiem atklāja Ruks.

Viņš norādīja, ka slepkavība izdarīta citiem apkārtējiem bīstamā veidā, šaujot no automātiskā ieroča, kas šo situāciju padara ļoti, ļoti satraucošu.

Iepriekš izskanēja, ka uzbrucēji bija vismaz divi, tomēr Ruks norādīja, ka arī medijos publicētajā video redzams, ka personu kopā ir vismaz trīs. 

Izsaukumu policija saņēma plkst.7.50, bet plkst.8.03 tika izsludinātas koordinētas darbības, rajona bloķēšana, noziedznieku pārtveršanas pasākumi, iesaistot lielus policijas spēkus un brīvās patruļas Rīgas reģionā, bet pēc padsmit minūtēm - Latvijas teritorijā. Viņš minēja, ka šim noziegumam novirzīti visi pieejamie policijas spēki, vairāki tūkstoši darbinieku.

Ruks atklāja, ka vīrietis tika nogalināts, izbraucot no dzīvojamā masīva uz Gunāra Astras ielu. Noziedznieki viņam aizšķērsoja ceļu, ar automātisko ieroci virzīja mērķtiecīgus šāvienus, pēc kā upuris tika smagi ievainots, taču kādu brīdi varēja turpināt braukšanu. Pēcāk no gūtajiem ievainojumiem cietušais miris.

Ruks apstiprināja, ka viena no versijām, lai gan ne vienīgā, ir tā, ka šī varēja būt pasūtījuma slepkavība.

Tāpat viņš neizslēdz, ka uzbrucēji ir no ārvalstīm.

Viņš arī sacīja, ka viena notikušā versija ir saistība ar profesionālo darbību.

"Meklējam motīvu, skatāmies, kāpēc bija jānogalina," sacīja Ruks, norādot, ka otra versija ir personiskie iemesli, personisku attiecību kārtošana. Kurā virzienā skatīties, izmeklēšana parādīs, sacīja policijas šefs.

Vaicāts, vai uzbrukumā varētu tikt izmantota Limbažu pusē pirms dažām dienām nozagtā "BMW X5" automašīna, Ruks norādīja, ka policija pašlaik to izmeklē.

Policijas šefs aicināja cilvēkus nesatraukties, jo noziedznieki vērsās pret konkrētu personu, tāpēc likumsargi uzskata, ka iedzīvotāji ir drošībā, neraugoties uz to, ka ļaundari vēl nav notverti. Ieraugot ko aizdomīgu, policija aicina ziņot policijai.

"Esam piesaistījusi visus iespējamos spēkus, notikuma vietā strādā labākie kriminālistikas eksperti ar jaunākajām mūsu rīcībā esošajām tehnoloģijām," viņš sacīja, norādot, ka izņemti lietiskie pierādījumi, nopratināti liecinieki, iegūts liels apjoms ar videoreģistratoru datiem. "Darbs notiek ļoti intensīvi, visu pārējo, cik iespējams, esam atlikuši malā," sacīja Valsts policijas priekšnieks.