foto: AP/Scanpix
Bļugera pārstāvētā "Penguins" vēlas piesaistīt centra spēlētāju
Traumu dēļ "Penguins" līdz spēlētāju tirgus aizvēršanas brīdim savu sastāvu lūkos papildināta ar centra uzbrucēju.
Hokejs
2021. gada 1. aprīlis, 15:27

Bļugera pārstāvētā "Penguins" vēlas piesaistīt centra spēlētāju

Jauns.lv / LETA

Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas "Penguins" līdz spēlētāju tirgus aizvēršanas brīdim savu sastāvu lūkos papildināta ar centra uzbrucēju, bet Vankūveras "Canucks" noslēgusi piecu gadu līgumu ar vārtsargu Tačeru Demko.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

NHL maiņas darījumu periods noslēgsies 12.aprīlī. Līdz šim datumam "Penguins" lūkos iegūt kādu centra spēlētāju, jo tieši šīs pozīcijas vairāki hokejisti iedzīvojušies savainojumos.

Ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ astoņas mačus nav aizvadījis Bļugers, bet Jevgeņijs Malkins nav spēlējis pēdējos septiņus mačus.

"Penguins" hokeja operāciju prezidents Braiens Bērks atklāja, ka komanda ir spiesta meklēt centra uzbrucējus, jo viņš nevēlas, lai vienība "uz ieroču kauju dotos ar nazi".

"Penguins" ar 48 punktiem 36 spēlēs Austrumu divīzijā ieņem trešo vietu.

Tikmēr "Canucks" komanda, kuras sistēmā ir arī vārtsargs Artūrs Šilovs, noslēgusi jaunu piecu gadu līgumu ar ripu ķērāju Demko.

Pēc šīs sezonas Demko kļūtu par ierobežoti brīvo aģentu.

Savā otrajā NHL sezonā Demko paspējis aizvadīt 25 spēles, kurās izcīnījis 12 uzvaras pamatlaikā. Šajā laika sprīdī viņš vidēji ielaidis 2,77 ripas un atvairījis 91,7% raidījumu.

Kopš 1.februāra viņš sākumsastāvā laukumā devies 19 no 26 spēlēm.

Starpsezonā divu gadu līgumu ar "Canucks" parakstīja Breidens Holtbijs.

Martā Demko 11 spēlēs izcīnījis astoņas uzvaras, šajā laikā caurmērā atvairot 93,7% metienu. Viņš arī tika atzīts par marta pirmās nedēļas otro spožāko zvaigzni.

2014.gadā "Canucks" Demko jauno spēlētāju draftā izraudzījās ar 36.numuru. Kopš tā laika viņš aizvadījis 62 regulārā čempionāta spēles, kurās caurmērā ielaidis 2,92 vārtus un atvairījis 91,1% raidījumu. Tāpat viņš piedalījies četrās izslēgšanas spēlēs.

"Canucks" ar 35 punktiem 37 mačos Ziemeļu divīzijā ieņem pirmspēdējo jeb septīto vietu. Tikpat punktu ir arī Kalgari "Flames".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.