foto: AFP/Scanpix
Beļģija grauj baltkrievus; Ronaldu un Portugāle ne bez pūlēm uzvar Luksemburgā
Beļģijas futbola izlase pārliecinoši tika galā ar Baltkrievijas valstsvienību.
Futbols
2021. gada 31. marts, 12:16

Beļģija grauj baltkrievus; Ronaldu un Portugāle ne bez pūlēm uzvar Luksemburgā

Jauns.lv / LETA

Beļģijas futbola izlase otrdien 2022.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas turnīra spēlē mājās ar 8:0 (4:0) sagrāva Baltkrieviju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Beļģijas izlasē ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Leandro Trosārs un Hanss Vanakens, bet vēl pa reizei precīzi sita arī Mišī Bačuajī, Žeremī Doku, Deniss Praets un Kristiāns Benteke.

Šajā spēlē atpūtināts tika Romelu Lukaku.

Otrā E grupas spēlē Velsa mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja Čehiju. Uzvaras vārtus spēles 82.minūtē guva Daniels Džeimss, bet iepriekš sarkanās kartītes bija nopelnījuši čehs Patriks Šiks un Konors Roberts no Velsas izlases.

E grupas līdere ar septiņiem punktiem trīs spēlēs ir Beļģija, Čehija seko ar četriem punktiem, par vienu mazāk divos mačos ir Velsai un Baltkrievijai, kamēr Igaunija divās spēlēs punktus nav izcīnījusi.

Tikmēr A apakšgrupā Luksemburga savā laukumā ar 1:3 (1:1) piekāpās Portugālei. Viesu rindās vārtus guva Diogo Žota, Krištianu Ronaldu un Žuāu Palinja, bet vienīgos Luksemburgas komandas vārtus mača 30. minūtē iesita Gersons Rodrigess.

Vēl vienā šīs grupas spēlēs Azerbaidžāna mājās ar 1:2 (0:1) zaudēja Serbijai. Aleksandrs Mitrovics Serbijas izlasei uzvaru izrāva deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām, bet iepriekš viņš izcēlās arī 16.minūtē. Vienīgos mājinieku vārtus 59.minūtē no 11 metru atzīmes guva Emins Makmudovs.

Grupas vadībā ar septiņiem punktiem ir Portugāle un Serbija, trīs punkti ir Luksemburgai, bet Azerbaidžāna un Īrija ir bešā.

G apakšgrupā Melnkalne mājās ar 0:1 (0:1) atzina Norvēģijas izlases pārākumu. Aleksandrs Sorlots uzvaru nesošo "golu" iesita 35.minūtē.

Tikmēr Gibraltārs savā laukumā ar 0:7 (0:1) piedzīvoja graujošu zaudējumu pret Nīderlandi. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Memfiss Depajs.

Jau ziņots, ka Latvijas G grupas trešajā spēlē viesos spēlēja neizšķirti 3:3 (1:2) ar Turciju. Vārtus Latvijas valstsvienībā guva Roberts Uldriķis, Roberts Savaļnieks un Dāvis Ikaunieks. Otrā laukuma pusē precīzi sita Kenans Karamanu, Hakans Čalhanolu un Buraks Jilmazs.

Turcija ar septiņiem punktiem ieņem pirmo vietu, pa sešiem punktiem nopelnījušas Nīderlande, Melnkalne un Norvēģija, Latvija seko ar vienu punktu, bet Gibraltārs pagaidām ir bez punktiem.

Visbeidzot H apakšgrupā uzvaras izcīnīja Horvātija, Slovākija un Kipra.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Horvātija mājās ar 3:0 (0:0) uzvarēja Maltu. Uzvaru ar vārtiem kaldināja Ivans Perišičs, Luka Modričs un Josips Brekalo.

Citā spēlē Slovākija 2:1 (1:0) savā laukumā pārspēja Krieviju. Milans Skriniars un Roberts Maks vārtus guva mājinieku izlasē, bet otrā laukuma pusē izcēlās Mario Fernandess.

Trešajā šīs grupas spēlē Kipra mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja Slovēniju. Vienīgos vārtus spēles 42.minūtē iesita Joannis Pitass.

H apakšgrupas vadībā ar sešiem punktiem ir Horvātija un Krievija, par punktu mazāk ir Slovākija, četrus punktus iekrājusi Kipra, Slovēnija seko ar trim punktiem, bet viens punkts ir Maltai.

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

2022.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laikapstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.