foto: Zumapress/Scanpix
NBA maiņas darījumu pēdējā dienā notikušas lielas pārmaiņas, kas skārušas arī Bertāna un Porziņģa komandas
Nikola Vučevičs karjeru turpinās ambiciozajā Čikāgas "Bulls".
Basketbols
2021. gada 26. marts, 12:54

NBA maiņas darījumu pēdējā dienā notikušas lielas pārmaiņas, kas skārušas arī Bertāna un Porziņģa komandas

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Vašingtonas "Wizards", kuru pārstāv Dāvis Bertāns, ceturtdien aizmainījusi Troju Braunu junioru un Moricu Vāgneru, savukārt Evans Furnjē, Ārons Gordons un Nikola Vučevičs turpmāk vairs nespēlēs Orlando "Magic".

NBA komandas varēja veikt maiņas līdz Latvijas laika plkst.21.

Dažas stundas pirms maiņu darījuma beigām "Wizards" uz Čikāgas "Bulls" aizmainījusi Braunu junioru un Vāgneru, kurš iepriekšējā sezonā par minūtēm laukumā cīnījās ar Anžeju Pasečņiku.

Vašingtonas komanda darījumā ieguvusi Čendleru Hatčisonu, kurš par minūtēm laukumā var konkurēt arī ar Bertānu, un Danielu Geifordu.

Hatčisonam vēl ir spēkā iepriekš noslēgtais divu gadu līgums, bet Geifords var cerēt, ka pēc šīs sezonas sadarbība ar viņu tiks turpināta. Hatčisons šosezon septiņās spēlēs vidēji guvis 1,9 punktus un izcīnījis 2,9 bumbas zem groziem, bet Geifords 31 spēlē vidēji laukumā pavadījis 12,4 minūtes, tajās caurmērā izceļoties ar 4,7 punktiem un 3,3 atlēkušajām bumbām.

Brauns juniors 21 spēlē vidēji guvis 4,3 punktus un izcīnījis 2,9 atlēkušās bumbas, bet Vāgners piedalījies 25 mačos, caurmērā atzīmējoties ar 7,1 punktu un 2,9 bumbām zem groziem.

"The Athletic" žurnālists Freds Kacs savā "Twitter" kontā vēsta, ka Hatčisona un Geiforda atalgojums atbilst Brauna juniora algai, kā rezultātā "Wizards" uz Vāgnera rēķina ietaupījusi 2,1 miljonus ASV dolāru algu griestos.

Vāgners ilgi Čikāgā nepalika, līdz maiņu termiņa beigām tiesībām uz viņu ceļojot uz Bostonas "Celtics", kamēr uz Čikāgu dosies Daniels Taiss, kuram šosezon vidēji 24,4 minūtēs laukumā izdevies sakrāt 9,5 punktus un 5,2 atlēkušās bumbas un Džavone Grīns. Kopā ar Vāgneru aizmainīts tika arī Lūks Kornē.

Krietni iespaidīgāku darījumu veikušas Orlando "Magic" un "Celtics" komandas. Orlando vienība apmaiņā pret Furnjē ieguvusi vairākas otrās kārtas drafta izvēles un pieredzējušo saspēles vadītāju Džefu Tīgu.

"Celtics" Furnjē atalgojumu varēs nosegt, jo pērn maiņas darījumā uz Šarlotas "Hornets" aizsūtīja Gordonu Heivordu. Furnjē šosezon vidēji spēlē guvis 19,7 punktus un 3,7 reizes rezultatīvi piespēlējis, aizvadot savu labāko sezonu NBA.

Tas gan nav "Magic" vienīgais vērienīgais maiņas darījums, jo komandu pametis arī Nikola Vučevičs un Als Faruks Aminu, kuri drīzumā pārstāvēs "Bulls" vienību. "Magic" šajā maiņas darījumā ieguva Vendelu Kārteru junioru, Oto Porteru junioru un divas pirmās kārtas izvēles kādā no nākamo gadu draftiem.

Divu Visu zvaigžņu spēļu dalībnieks Vucevičs šosezon vidēji spēlē guvis 24,5 punktus un izcīnījis 11,8 atlēkušās bumbas. Pēc šīs sezonas viņam vēl būs spēkā iepriekš parakstītais četru gadu līgums par kopējo summu 100 miljoni ASV dolāru.

Vucevičs NBA spēlējis desmit sezonas, no kurām deviņās pārstāvējis "Magic" vienību.

Veicot pilnīgu pārbūvi, "Magic" pametis vēl viens no komandas līderiem atlētiskais uzbrucējs Ārons Gordons, kurš karjeru turpinās Denveras "Nuggets", un uzbrucējs Garijs Klārks, bet pretējā virzienā dosies talantīgais debitants saspēles vadītājs Ārdžejs Hemptons un pieredzējušais aizsargs Garijs Heriss.

Dalasas "Mavericks" savās rindās ieguva Ņūorleānas "Pelicans" spēlētājus - Džonatanu Rediku un Nikolo Melli, savā "Twitter" kontā vēsta "The Athletic" basketbola apskatnieks Šems Šaranja.

Aizsargs Rediks šosezon vidēji 18,6 minūtēs laukumā guvis vidēji 8,7 punktus, bet uzbrucējs Melli 11 minūtēs laukumā guvis divus punktus.

Pretējā virzienā devās pieredzējušais uzbrucējs ar jauktās cīņas mākslas (MMA) pieredzi Džeimss Džonsons un uzbrucējs Vess Ivundu.

Tikmēr par Viktora Oladipo aizmainīšanu no Hjūstonas "Rockets" uz Maiami "Heat" savā "Twitter" kontā ziņo ziņo ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Oladipo šosezon vidēji spēlē bija guvis 20,8 punktus, izcīnījis piecas bumbas zem groziem un 4,7 reizes rezultatīvi piespēlējis.

Tikmēr Hjūstona pretī saņem kanādiešu garo spēlētāju Kelliju Oliniku un pieredzējušo aizsargu Eiveriju Bredliju un drafta izvēles iespējas.

Pagājušās sezonas fināliste "Heat", kam šī sezona pagaidām savainojumu dēļ bijusi ļoti blāva, papildinājusi sastāvu arī ar serbu spēka uzbrucēju Nemaņu Bjelicu, bet, pretējā virzienā uz Sakramento "Kings" atdod, pieredzējušo uzbrucēju Mo Hārklesu un atlētisko gaboniešu centru Krisu Silvu.

Tāpat "Kings" papildinājuši sastāvu ar daudzpusīgo aizsargu Delonu Raitu, kurš sezonu iesāka Detroitas "Pistons" rindās, kur karjeru turpinās pieredzējušais saspēles vadītājs Korijs Džozefs. "Kings" rindās nonācis vēl viens aizsargs Terenss Deiviss, kas tiek iemainīts pret "Raptors" drafta izvēles iespēju.

Tāpat Vodžnarovskis savā "Twitter" kontā arī apstiprināja, ka Reidžons Rondo, kurš gan šosezon 14,9 minūtēs laukumā guvis pieticīgos 3,9 punktus, tiek aizmainīts uz Losandželosas "Clippers", pretējā virzienā ceļojot Lū Viljamsam, kurš vidēji 21,9 minūtēs šosezon guvis 12,1 punktu.

Tāpat pārmaiņas piemeklējušas arī Portlendas "Trail Blazers", kam pievienojies viens no Toronto "Raptors" līderiem Normans Pauels, kamēr Kanādas klubā, kas gan šosezon mājas spēles aizvada Tampabejā, karjeru turpinās pieredzējušais Rodnijs Hūds un snaiperis Gerijs Trents juniors.

Viena no čempiontitula pretendentēm Filadelfijas "76ers" papildinājusi sastāvu ar pieredzējušo Oklahomsitijas "Thunder" saspēles vadītāju Džordžu Hilu, kurš gan pēdējos mēnešus izlaidis pēc pirksta operācijas, un lietuviešu izcelsmes uzbrucēja Igna Brazdeika. "Thunder" virzienā devies centrs Tonijs Bredlijs un Ostins Riverss, bet trešā šajā darījumā iesaistītā komanda - Ņujorkas "Knicks" tikusi pie aizsarga Terensa Fergusona un Francijas centra spēlētāja Vensāna Porjē.

Tikmēr "Yahoo Sports" apskatnieks Kriss Heinss savā "Twitter" kontā ziņoja, ka Klīvlendas "Cavaliers" nav aizmainījusi vienu no saviem līderiem Andrē Dramondu, bet ļaus viņam ar klubu vienoties par līguma izpirkšanu, lai varētu pievienoties kādai no "play-off" komandām. Tikmēr cits "Cavaliers" centrs Džaveils Makgī atgriezīsies savā kādreizējā komandā komandā Denveras "Nuggets", bet Klīvlendā karjeru turpinās savulaik Kauņas "Žalgiris" rindās spēlējušais Vācijas izlases uzbrucējs Jesaja Hartenšteins.

Sanantonio "Spurs" vienojušies par pieredzējušā spēka uzbrucēja Lamarkusa Oldridža līguma izpirkšanu, kurš nu būs pieejams ikvienai NBA komandai. Oldridža vietu nākamsezon varētu ieņemt šobrīd savainotais Markīzs Kriss, kurš par naudu ticis iemainīts no Goldensteitas "Warriors", kas acīmredzami cenšas atbrīvot vietu sastāvā kādam brīvajam aģentam, jo komandu pametis arī savulaik Eiropā veiksmīgi spēlējušais saspēles vadītājs Bredlijs Vanameikers, kurš apmaiņā pret drafta izvēles iespēju nonācis Maiklam Džordanam piederošajā Šarlotas "Hornets".