foto: AP/Scanpix
Spēlē bez savainotajiem latviešiem "Penguins" grauj "Sabres"
komandas biedri sveic Džeiku Gencelu.
Hokejs
2021. gada 26. marts, 11:28

Spēlē bez savainotajiem latviešiem "Penguins" grauj "Sabres"

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas "Penguins" ceturtdien divu Latvijas hokejistu pārstāvēto klubu duelī izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār Bufalo "Sabres".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Penguins" mājās ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) uzvarēja "Sabres", kas piedzīvojusi jau 16. neveiksmi pēc kārtas.

Savainojuma dēļ šosezon laukumā nedosies Zemgus Girgensons, bet Bļugers ārpus ierindas ir uz nenoteiktu laiku.

Mača 18.minūtē spēles rezultātu atklāja debitants Radims Zohorna, kuram tie bija pirmie vārti NHL. Otrā perioda otrajā minūtē un nākamās trešdaļas devītajā minūtē Džereds Makkāns realizēja skaitlisko vairākumu, bet ceturtos vārtus "Penguins" rindās nedaudz vairāk nekā minūti līdz spēles beigām guva Džeiks Gencels.

foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Pitsburgas "Penguins" joprojām nevar palīdzēt ne vien Bļugers, bet arī Jevgeņijs Malkins.

Kapteinis Sidnijs Krosbijs šajā spēlē nopelnīja trīs rezultatīvas piespēles, kas viņam ļāvis sasniegt 1300 gūto punktu robežu. Krosbijs ir 36.hokejists NHL vēsturē, kuram izdevies sasniegt šo atzīmi. Vienīgie aktīvie spēlētāji NHL, kuriem iepriekš izdevies to paveikt, ir Džo Torntons (1521 punkts) un Aleksandrs Ovečkins (1305).

Covid-19 protokola dēļ pirms mača noskaidrojās, ka uz "Sabres" soliņa nebūs galvenais treneris Dons Granato un viņa asistents Mets Eliss. Trenera pienākumus pildīja ģenerālmenedžeris Kevins Adamss.

"Sabres" tikai par diviem zaudējumiem atpaliek no visu laiku neveiksmīgākās sērijas NHL, kad "Penguins" 2004. gadā no 13. janvāra līdz 22. februārim piedzīvoja 18 zaudējumus.

"Penguins" šosezon mājās izcīnījusi 14 uzvaras, ko nav spējusi neviena cita komanda. Pitsburgas klubs ar 44 punktiem 34 spēlēs Austrumu divīzijā ieņem trešo vietu.

Tikmēr Kolumbusas "Blue Jackets" savā laukumā ar 3:4 (0:0, 1:2, 2:1, 0:1) papildlaikā piekāpās Karolīnas "Hurricanes".

"Blue Jackets" rezervē bija Elvis Merzļikins.

Martins Nekass uzvarētāju labā guva vārtus un reizi rezultatīvi piespēlēja, bet uzvaru nesošo metienu realizēja Sebastians Aho. Sets Džounss "Blue Jackets" komandā nopelnīja trīs rezultatīvas piespēles, kamēr 1+1 iekrāja Kems Atkinsons.

"Blue Jackets" ar 34 punktiem 34 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem piekto vietu.

Citā spēlē Ņujorkas "Rangers" viesos ar 8:3 (3:0, 3:2, 2:1) sagrāva Filadelfijas "Flyers".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Otro reizi sezonā vienā mačā sešus rezultativitātes punktus nopelnīja Mika Zibanejads, kuram trīs vārti un tikpat rezultatīvas piespēles. Piecas piespēles nopelnīja Adams Fokss, vārti un trīs piespēles Raienam Stromam, bet ar diviem "goliem" izcēlās Pāvels Bučņevičs. "Flyers" komandā 1+1 Kevinam Heisam un Šonam Kuturjē, kamēr divas piespēles nopelnīja Šeins Gostisbērs.

Kolorādo "Avalanche" mājās ar 5:1 (0:1, 4:0, 1:0) pieveica Vegasas "Golden Knights".

Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Keils Makars, Gabriels Landeskogs un Džozefs Teilors Komfers. Vienīgos Vegasas komandas vārtus guva Makss Pačioreti.

Citviet Dalasas "Stars" mājās ar 4:3 (0:0, 3:2, 1:1) uzvarēja Tampabejas "Lightning". Džo Pavelskis un Rūps Hincs uzvaru kaldināja ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, bet Džeisons Robertsons nopelnīja par vienu piespēli mazāk. Arī Ondržejs Palāts un Janno Gords izcēlās ar 1+1, taču "Lightning" tas neglāba no neveikmses.

Čikāgas "Blackhawks" savā laukumā ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) apspēlēja Floridas "Panthers". Brendons Heigels un Patriks Keins guva vārtus un reizi rezultatīvi piespēlēja, bet vēl vārtus uzvarētāju labā guva Pijs Saters.

Kevins Lankinens "Blackhawks" vārtos atvairīja visas 41 ripas.

"Sauso" uzvaru svinēja arī Minesotas "Wild", kas mājās ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pieveica Sentluisas "Blues". Vārtus uzvarētāju labā guva Kirils Kaprizovs un Markuss Johansons.

"Wild" šī bija jau 11.uzvara pēc kārtas savā laukumā.

Visbeidzot Bostonas "Bruins" savā laukumā ar 3:4 (2:0, 0:1, 1:2, 0:1) papildlaikā zaudēja Ņujorkas "Islanders".

Žans Gabriels Pažo uzvaru kaldināja ar 1+2, Entonijs Boviljē nopelnīja par vienu piespēli mazāk, bet Niks Ledijs izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. "Bruins" rindās Andersam Bjorkam 1+1, bet Čārlijs Makavojs pievienoja divas rezultatīvas piespēles.

Savukārt savainojumu guvis "Bruins" vārtu vīrs Tuka Rasks.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8. maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.