foto: AFP/Scanpix
Nīderlande piedzīvo murgu Stambulā; Pasaules kausa turētāji francūži kvalifikāciju sāk ar neizšķirtu mājās
Tiesa, Nīderlandes izlases zaudējums viesos nav uzskatāms par lielu pārsteigumu, jo šis Turcijas valstsvienības modelis ir ļoti spēcīgs ar virkni spožu talantu visās pozīcijās.
Futbols
2021. gada 25. marts, 09:45

Nīderlande piedzīvo murgu Stambulā; Pasaules kausa turētāji francūži kvalifikāciju sāk ar neizšķirtu mājās

Jauns.lv / LETA

2018. gada Pasaules kausa futbolā ieguvēja Francija nākamā gada finālturnīra kvalifikāciju sāka ar zaudētiem punktiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Francūži D apakšgrupas mačā mājās cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Ukrainu.

Francijas izlasi 19.minūtē vadībā izvirzīja Antuāns Grīzmans, kurš no soda laukuma stūra iegrieza bumbu vārtos. Spēles turpinājumā savas iespējas neizmantoja Olivjē Žirū un Kiljans Mbapē.

Mača 57. minūtē pēc Serhija Sidorčuka metiena bumbu savos vārtos ievirzīja Presnels Kimpembē.

Pirms dažiem mēnešiem notikušajā savstarpējā pārbaudes spēlē ukraiņi 2018. gada pasaules čempioniem kapitulēja ar rezultātu 1:7.

"Nav labs rezultāts pirmajai spēlei. Nākamajiem mačiem jāpieiet ar nopietnāku attieksmi," pēc cīņas teica Francijas izlases vārtsarg Igo Lorī.

Otrā šīs apakšgrupas spēlē Somija savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (0:0) ar Bosniju un Hercegovinu.

Visi vārti šajā spēlē tika gūti otrajā puslaikā. 55.minūtē Miralems Pjaničs panāca 1:0, bet turpmāko 22 minūšu laikā Tēmu Puki ar diviem vārtiem pārņēma vadību. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām neizšķirtu izrāva Miroslavs Stevanovičs.

Tikmēr H grupā 2018.gada Pasaules kausa fināliste Horvātijas viesos ar rezultātu 0:1 (0:1) atzina Slovēnijas pārākumu. Mājiniekiem vienīgos vārtus guva Mārča Oša komandas biedrs no "Lugano" vienības Sandi Lovričs.

Vēl H grupā Krievijas izbraukumā ar 3:1 (2:0) uzvarēja Maltu. Krievijas izlasē ar precīziem sitieniem izcēlās Artjoms Dzjuba, Mario Fernandess un Aleksandrs Soboļevs.

Trešā šīs grupas spēle starp Kipras un Slovākijas valstsvienībām noslēdzās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0).

Ar minimālu uzvaru Pasaules kausa kvalifikāciju iesāka 2016. gada Eiropas čempione Portugāle, kas A grupā savās mājās ar 1:0 (1:0) uzveica Azerbaidžānu. Spēles 36.minūtē bumbu savos vārtos ieraidīja Maksims Medvedevs.

Otrā šīs grupas cīņā Serbija mājās ar 3:2 (1:1) bija pārāka pār Īriju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Serbijas izlases uzvarai pamatus ielika Aleksandars Mitrovičs, kurš otrajā puslaikā guva divus vārtus. Spēles pirmajā pusē ar vārtiem apmainījās Dušans Vlahovičs un Elans Brauns, bet četras minūtes pirms pamatlaika beigām īriem otrreiz atzīmējās Džeimss Kolinss.

Citviet E grupā Beļģija mājās ar 3:1 (2:1) pieveica Velsu.

Velsiešus desmitajā minūtē vadībā izvirzīja Herijs Vilsons, bet puslaika turpinājumā Kevins de Bruijne un Torgans Azārs panāca 2:1 beļģu labā. Otrajā puslaikā mājiniekiem 11 metru soda sitienu realizēja Romelu Lukaku.

Vēl šajā grupā Igaunija Polijā ar rezultātu 2:6 (1:4) kapitulēja Čehijai.

Pirmo triecienu Igaunija saņēma, kad Covid-19 ierobežojumu dēļ mačs tika pārcelts uz Poliju. Pēc tam viens koronavīrusa gadījums skāra pašu komandu, kā dēļ daļa no izlases, tajā skaitā galvenais treneris Tomass Heberli, nonāca pašizolācijā.

Nesaspēlētos igauņus 12. minūtē vadībā izvirzīja Rauno Sapinens, bet puslaika turpinājumā čehi guva četrus vārtus, divreiz izveļoties Vesthemas "United" pussargam Tomāšam Součekam, bet pa reizei - Patrikam Šikam un Antonīnam Barākam. Otrā puslaika sākumā Součeks nokārtoja sev "hat-trick" un vēlāk vārtus guva Jakubs Jankto, bet četras minūtes pirms pamatlaika beigām Henri Aniers panāca 2:6.

Jau ziņots, ka G apakšgrupā turnīru ar zaudējumu iesāka Latvija, kas mājās ar 1:2 (1:1) atzina Melnkalnes pārākumu. Latvijas izlases labā vārtus guva Jānis Ikaunieks, bet pretiniekiem divreiz izcēlās Stevans Jovetičs.

Kvalifikācijas cikls sākās ar citu šīs apakšgrupas maču, kurā Turcija mājās ar 4:2 (2:0) nedaudz negaidīti pārspēja Nīderlandi.

"Hat-trick" Turcijas izlasē guva Buraks Jilmazs, bet vienus vārtus iesita Hakans Čalhanolu. Nīderlandiešiem otrajā puslaikā minūtes laikā vārtus guva Deivijs Klāsens un Lūks de Jongs.

"Šis ir ļoti slikts rezultāts, ņemot vērā to, ka šodien aizvadījām tikai pirmo spēli ciklā. Nākamajā svarīgi nezaudēt vairāk punktus," pauda Nīderlandes izlases galvenais treneris Franks de Būrs.

Šīs grupas trešajā spēlē Gibraltārs vairāk nekā 40 minūtes noturējās "sausā", tomēr mājās ar 0:3 (0:2) zaudēja Norvēģijai. Viesiem vārtus guva Aleksanders Serluts, Kristians Turstveds un Jūnass Svensons.

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

2022. gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laikapstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022. gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.