foto: Zumapress/Scanpix
Indijai sieviešu tenisa izlasei duelī ar Latviju gatavas palīdzēt arī abas slavenākās spēlētājas
Kādreizējā pasaules ranga līdere dubultspēlēs Sanija Mirza.
Citi sporta veidi
2021. gada 17. marts, 14:22

Indijai sieviešu tenisa izlasei duelī ar Latviju gatavas palīdzēt arī abas slavenākās spēlētājas

Jauns.lv / LETA

Indijas izlasei Billijas Džīnas Kingas kausa duelī ar Latviju aprīļa vidū Jūrmalā gatavas palīdzēt arī spēcīgākās Indijas tenisistes - Sanija Mirza un Ankita Raina, savā "Facebook" kontā ziņo Visindijas Tenisa Asociācija (AITA).

Otrdien AITA valsts izlases atlases komiteja lēma, ka komandā būs Indijas pirmais numurs gan pasaules vienspēļu, gan dubultspēļu rangā Ankita Raina (WTA 168.) un seškārtējā "Grand Slam" uzvarētāja dubultspēlēs Sanija Mirza, kuras nav jaunākajā vienspēļu rangā.

Bez viņām komandā iekļauta Rutudža Bhosale (WTA 433.), Zēla Desai (WTA 614.) un Karmana Kaura Tandi (WTA 628.), bet rezervē būs Rija Bhatija (WTA 359.).

Tā būs abu valstu pirmā tikšanās sacensībās, kas agrāk bija pazīstamas ar nosaukumu Federāciju kauss.

Indijas komanda pagājušajā gadā Kingas kausa izcīņā pakāpās uz pasaules grupas "play-off" spēlēm pēc otrās vietas izcīnīšanas Āzijas/Okeānijas I grupā, pārspējot Uzbekistānu, Dienvidkoreju, Taivānu un Indonēziju. Pirmajā vietā reģionālās grupas turnīrā ierindojās Ķīna, kas izbraukumā cīnīsies ar Nīderlandi.

Kapteiņa amatā joprojām būs Višals Upals, kurš Indijas izlasi vadīja vēsturiskajā iekļūšanā pasaules grupā.

Kingas kausa "play-off" spēles 16. un 17.aprīlī plānotas nacionālajā tenisa centrā "Lielupe".

Izlases sastāvu kopā ar Latvijas Tenisa savienību (LTS) veido izlases kapteinis Adrians Žguns. Iepriekšējo reizi Latvijas izlases sastāvā bija Ostapenko (WTA 53.), Sevastova (WTA 56.), Diāna Marcinkēviča (WTA 280.) un Daniela Vismane (WTA 499.) - šīs četras tenisistes arī šobrīd ir vadošās pašmāju sportistes WTA rangā.

Latvijas izlases pretiniece Indija Kingas kausa reitingā ieņem 56. vietu, bet Latvija šobrīd ierindojas 13. vietā.

Pasaules grupas "play-off" spēlēs piedalīsies 16 valstis - astoņas kvalifikācijā zaudējušās komandas un astoņas komandas no reģionālajām grupām. Astoņu dueļu uzvarētājiem 2022.gadā plānota dalība kausa kvalifikācijas turnīrā, kamēr zaudētāji atkāpsies uz sava reģiona grupu I.

Pērn februārī Latvija ar Aļonu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu ierindā ar 2-3 Evretā piekāpās mājiniecēm ASV tenisistēm un neiekļuva spēcīgāko 12 komandu skaitā, lai startētu finālā.

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs pērn tika pārsaukts par Kingas kausa izcīņu. Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības nacionālajām sieviešu komandām.

Bijusī ASV tenisiste Kinga ir divpadsmitkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs.

Kingu uzskata par līdztiesības cīnītāju tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.