Džošua un Fjūrijs beidzot nobrieduši ilgi gaidītajai cīņai
foto: AFP/Scanpix
Divi no pasaules labākajiem smagsvaru bokseriem - Taisons Fjūrijs (pa kreisi) un Entonijs Džošua.
Citi sporta veidi

Džošua un Fjūrijs beidzot nobrieduši ilgi gaidītajai cīņai

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas bokseri - Entonijs Džošua un Taisons Fjūrijs - ir parakstījuši vienošanos par divām čempiona titulu apvienošanas cīņām smagajā svarā, pirmdien paziņoja Džošua promouters Edijs Hērns.

Džošua un Fjūrijs beidzot nobrieduši ilgi gaidītaj...

Hērns saka, ka cīņu norises vieta, kurā notiks cīņa par Džošua piederošajām pasaules Boksa Asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Starptautiskās Boksa organizācijas (WBO) tituliem, kā arī Fjūrijam piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu, tiks apstiprināta "nākamā mēneša laikā".

Apstiprinot līguma noslēgšanu, Hērns sacīja ASV raidsabiedrībai ESPN: "Lielākās grūtības vienmēr ir kādam likt parakstu ar pildspalvu uz papīra. Tomēr tas bija galvenais visu pušu mērķis - to panākt - pretinieku promouteru, televīzijas kanālu un pašu bokseru."

Saskaņā ar ziņoto Saūda Arābija, kur Džošua 2019.gada decembrī revanša mačā uzvarēja Endiju Ruisu jaunāko, ir galvenā kandidāte uz abu cīņu rīkošanu.

Hērns sarunā ar ESPN piebilda, ka viņam "ir astoņu vai deviņu vietu" visā pasaulē - Tuvajos Austrumos, Āzijā, Austrumeiropā un Amerikā - piedāvājumi.

"Mēs vēlētos, lai nākamajā mēnesī tiktu apstiprināta sacensību vieta," viņš teica.

Gaidāms, ka gan 31 gadu vecais Džošua, gan gadu vecākais Fjūrijs katrs nopelnīs 100 miljonus sterliņu mārciņu (116,35 miljoni eiro), ienākumus pirmajā cīņā sadalot līdzīgi un 60 pret 40 par labu čempiona titula aizstāvim revanša mačā.

Kopš šokējošā zaudējuma Ruisam Džošua revanša cīņā atņēma Ruisam četrus zaudētos titulus (vēl arī Starptautiskās boksa organizācijas (IBO) versijā), ko decembrī Londonā aizstāvēja cīņā pret bulgāru Kubratu Puļevu.

Fjūrijs nav cīnījies vairāk nekā gadu kopš amerikāņa Denoteja Vaildera uzvarēšanas 2020. gada februārī, kad viņš ieguva WBC un vakanto žurnāla "The Ring" čempiona titulu.