foto: Ieva Leiniša/LETA
Fogelis pārvēlēts LSFP prezidenta amatā
Einars Fogelis.
Citi sporta veidi
2021. gada 12. marts, 16:43

Fogelis pārvēlēts LSFP prezidenta amatā

Jauns.lv / LETA

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) prezidents Einars Fogelis piektdien vēlēšanās ir saglabājis organizācijas prezidenta amatu, informē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) savā "Twitter" kontā.

Fogelis bija vienīgais kandidāts uz LSFP prezidenta amatu.

Fogeli kā LSFP prezidenta amata kandidātu bija izvirzījušas 25 federācijas. Par LSFP prezidentu viņš strādā kopš 2013.gada.

Pērn viņš tika ievēlēts par Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidentu un kļuva par pirmo latvieti, kas vadījis kāda olimpiskā sporta veida federāciju.

Kopš 2018.gada vasaras Fogelis strādāja par FIL ģenerālsekretāru, bet pirms tam kopš 1994.gada viņš bija FIL viceprezidents tehniskajos jautājumos. Viņš ir arī Starptautiskās Olimpisko ziemas sporta veidu federāciju asociācijas (AIOWF) revidents.

Tāpat Fogelis ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) valdes priekšsēdētājs.

"Apsveicam Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) viceprezidentu Einaru Fogeli, atkārtoti kļūstot par LSFP prezidentu," ar ievēlēšanu amatā bijušais kolēģis sveikts arī LOK "Twitter" kontā.

Fogelis savā uzrunā uzsvēra, ka LSFP misijai arī turpmāk jābūt sportiska un aktīva dzīvesveida veicināšanai visā sabiedrībā.

"Mēs uzrunājām federācijas ar redzējumu, kā sporta pārvaldības organizācijām un federāciju padomei attīstīties, veidojoties par efektīvu un jaudīgu sporta attīstības pamatu. Taču mūsu kopspēks var kļūt par to jaudu, kas šo ceļa karti īsteno dzīvē," sacīja Fogelis.

Jaunajā valdē turpmākos gadus darbosies Agita Ābele, Dagnis Dubrovskis, Kaspars Gorkšs, Mārtiņš Lazdovskis, Māris Liepiņš, Aivars Platonovs, Olafs Pulks, Andris Smočs, Raimonds Vējonis un Dina Vīksna.

LSFP revīzijas komisijā tika ievēlēts Jānis Geduševs, Jānis Naglis un Aigars Svars.

Kopsapulcē vienbalsīgi apstiprināja arī biedrības 2021.gada budžetu, kas ir 3 361 826 eiro, un LSFP 2020.gada pārskatu.

Fogelis savā ziņojumā sniedza detalizētu skaidrojumu par Covid-19 ietekmi uz sporta nozari, pērn īstenotajiem pasākumiem un darbu pie sporta politikas pamatnostādnēm 2021.-2027.gadam.

Tika uzsvērts, ka LSFP pērn ir sertificējusi 661 sporta speciālistu, tādējādi Latvijā kopējais sertificēto treneru skaits sasniedzis 3562. Izveidots jauns sertifikācijas eksāmenu saturs un modernizēta eksāmenu kārtošanas programma. Tāpat ir piešķirtas sporta stipendijas vairāk nekā 50 sportistiem 23 sporta veidos.

LSFP aktīvi ir iesaistījusies piecos "Erasmus+" projektos, kas saistīti ar sportu kā sociāli labvēlīga rīka izmantošanu, godīgas spēles principu veicināšanu, sporta klubu modernizāciju un dzimumu vienlīdzību, kā arī šogad ir noorganizēts Latvijas skolu Ziemas festivāls, teikts ziņojumā.

Fogelis uzsvēra nepieciešamību stiprināt federāciju iekšējo kapacitāti un līderību, jo sabiedrība grib būt fiziski aktīva, ja pieejams atbilstošs sporta pasākumu piedāvājums.

Kopsapulcē piedalījās 88 no 94 padomes biedriem.

Ievērojot Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likuma 37.pantu, kopsapulce norisinās attālināti - "Zoom" platformā.

LSFP ir Latvijā lielākā sporta organizāciju pārstāvniecība, kas apvieno un pārstāv 94 atzītās sporta federācijas, 184 atzītos sporta veidus un 1915 kolektīvos biedrus. Federāciju loku veido - 87 sporta veidu federācijas, piecas darbības jomu sporta federācijas un trīs pielāgotā sporta federācijas cilvēkiem ar invaliditāti.