foto: AFP/Scanpix
"Mavericks", atpūtinot Porziņģi un Dončiču, piedzīvo zaudējumu
Porziņģis spēli izlaida, lai neradītu pārāk lielu slodzi iepriekš savainotajam ceļgalam.
Basketbols
2021. gada 12. marts, 08:00

"Mavericks", atpūtinot Porziņģi un Dončiču, piedzīvo zaudējumu

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas "Mavericks" ceturtdien spēlēja bez saviem līderiem Kristapa Porziņģa un Lukas Dončiča, piedzīvojot pirmo zaudējumu pēdējos piecos mačos.

"Mavericks" viesos ar 108:116 (19:35, 28:27, 27:27, 34:27) piekāpās Oklahomasitijas "Thunder" un pārtrauca četru uzvaru sēriju.

Porziņģis spēli izlaida piesardzības nolūkos, lai neradītu pārāk lielu slodzi iepriekš savainotajam kreisajam ceļgalam, bet Dončičs līdzīgu iemeslu dēļ, saudzējot labo potīti. Jau pēc iepriekšējās spēles, Porziņģis neslēpa, ka operētais ceļgals jūtas citādāk nekā iepriekš, bet Dončičs pirms iepriekšējā mača nemaz nebija drošs par dalību tajā, tāpēc nebija liels pārsteigums, abi izlaida spēli, kas notika jau nākamajā dienā.

Iepriekšējās trīs spēlēs Porziņģis bija izcēlies ar "double-double".

Rezultatīvākais Dalasas komandā ar 27 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Džošs Ričardsons, par punktu mazāk iemeta Džeilens Bransons, kamēr vēl 24 punktus un sešas atlēkušās bumbas iekrāja Tims Hārdevejs juniors. "Thunder" komandas uzvaru ar 32 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm kaldināja Šejs Džildžess-Aleksandrs, kamēr vēl 21 punktu un deviņas bumbas zem groziem nopelnīja Els Horfords.

Sestdien "Mavericks" tiksies ar Denveras "Nuggets".

"Mavericks" ar 19 uzvarām 36 spēlēs Rietumu konferencē ieņem astoto vietu.

Tikmēr Hjūstonas "Rockets" bez savainotā Rodiona Kuruca viesos ar 105:125 (33:35, 18:30, 30:30, 24:30) piekāpās Sakramento "Kings" un piedzīvoja 14.zaudējumu pēc kārtas.

Kurucs laukumā nedevās, jo turpina dziedēt vēdera muskulatūras sastiepumu, ko guva 27. februāra spēlē.

Rezultatīvākais Hjūstonas komandā ar 23 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm bija Viktors Oladipo, bet 17 punktus pievienoja Ēriks Gordons. "Kings" rindās Deārons Fokss izcēlās ar 30 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un deviņām piespēlēm, bet vēl 20 punktus pievienoja Badijs Hīlds, Rišons Holmss un Herisons Bērnss, abiem arī izcīnot 11 bumbas zem groziem.

Piektdien "Rockets" tiksies ar Jūtas "Jazz".

Hjūstonas komanda ar 11 uzvarām 34 spēlēs Rietumu konferencē ieņem pirmspēdējo jeb 14. vietu.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.