Futbols
2021. gada 9. marts, 04:58

Grūtus laikus piemeklējušās “Liverpool” fani nolēmuši samesties pasaules dārgākajam futbolistam

Jauns.lv

Pēdējos gados viens no visas pasaules visvairāk dominējošajiem klubiem “Liverpool” šosezon iekritis visai dziļā bedrē un Anglijas premjerlīgā iekārtojies turnīra tabulas vidusdaļā šobrīd saviem standartiem pavisam necilajā astotajā pozīcijā un nāksies. Liverpūles komandai nāksies krietni papūlēties, lai nākamsezon tiktu pie iespējas spēlēt Eirokausos.

Neraugoties uz pārliecinošo triumfu pagājušajā sezona Anglijas premjerlīgā pirmās problēmu iezīmes jau bija novērojamas. Pēc grandiozā sezonas sākuma un titula nodrošināšanas septiņas spēles pirms sezonas beigām (jauns premjerlīgas rekords) pats noslēgums nemaz nebija tik varens un beigās neizdevās sasniegt jaunu rekordu sezonas laikā gūto punktu ziņā, atpaliekot par vienu no 2017./18. gada sezonā Mančestras "City" iespēto.

Tomēr pēdējā laikā ir pavisam nepatīkama, ko neslēpj arī komandas galvenais treneris Jurgens Klops, kurš atzīstas, ka nekad savā karjerā tādā situācijā vēl nav nonācis. Kā nu ne, ja "Liverpool" savā Enfīldas stadionā nav uzvarējuši astoņas spēles pēc kārtas, turklāt pēdējās sešās piedzīvoti zaudējumi. Neticami, bet 2021. gadā "Liverpool" savās mājās vēl ne reizi nav uzvarējuši.

Ar šo situāciju, protams, sajūsmā nav komandas līdzjutēji, kas cenšas atbalstīt "Liverpool" kā vien var. Jaunākā ideja ir tāda, ka klubam nepieciešams papildinājums, turklāt grandiozs, tāpēc fani ir izdomājuši, ka problēmas Anglijas komandā spētu atrisināt šobrīd planētas vērtīgākais (pēc oficiāli noteiktā transfēra) futbolists Parīzes "Saint Germain" un Francijas izlases uzbrūkošais pussargs Kilians Mbapē.

Fani saprot, ka šobrīd "Liverpool" rīcībā nav "lieku" 250 miljonu sterliņu mārciņu (291 miljons eiro), tāpēc viņi ir gatavi samesties. "Gofundme" platformā ir sākta kampaņa, lai savāktu naudu franču talanta pārejai. Idejas autori, Harijs Glovers, Denijs Dempsijs-Pārs un Viljamss Ņūvs ir pat aprēķinājuši, ka katram "Liverpool" fanam atliktu vien piemest divarpus mārciņas (nepilnus trīs eiro) un summa tiktu savākta, jo šim Anglijas klubam pasaulē kopumā esot aptuveni 100 miljoni fanu.
Tomēr realitāte ir krietni sarežģītāka, jo 20 dienu laikā ir savākti vien nepilni 4 tūkstoši sterliņu mārciņu.

foto: AFP/Scanpix
Vai iespējamais "Liverpool" glābējs Kilians Mbapē?

Nav gan īsti skaidrs, ko "Liverpool" fani darītu, jau viņiem izdotos savākt visu plānoto summu, jo pēc "Transfermarkt" datiem Mbapē vērtība esot 180 miljoni eiro. Diezgan daudz paliek pāri.