foto: AP/Scanpix
Rastorgujevs Pasaules kausā desmit kilometru sprintā izcīna 17. vietu
Andrejs Rastorgujevs Nove Mesto trasē bija ļoti ātrs un pat divas kļūdas šaušanā viņam netraucēja izcīnīt augsto 17. vietu.
Citi sporta veidi
2021. gada 6. marts, 18:14

Rastorgujevs Pasaules kausā desmit kilometru sprintā izcīna 17. vietu

Jauns.lv / LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Čehijā Pasaules kausa posmā desmit kilometru sprintā izcīnīja 17. vietu, bet uzvaru svinēja francūzis Simons Destjē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Visātrāk distanci veica francūzis Destjē, kurš šautuvēs kļūdas nepieļāva un tuvāko sekotāju zviedru Sebastianu Samuelsonu apsteidza par 2,4 sekundēm. Vēl divas sekundes lēnāks bija vācietis Arnds Paifers.

Ceturtajā vietā ierindojās Sturla Holms Lēgreids no Norvēģijas, viņam sekoja tautietis Tarjejs Bē un Benedikts Dols no Vācijas.

Rastorgujevs pirmajā ugunslīnijā neaizvēra vienu mērķi un tā brīža līderim Lēgreidam no Norvēģijas zaudēja 24,7 sekundes, kas ļāva ieņemt 28. pozīciju. Otrajā šautuvē Rastorgujevs neaizvēra vēl vienu mērķi, bet tas viņam neliedza pakāpties uz 20. pozīciju, līderim zaudējot nedaudz vairāk nekā 40 sekundes.

Latvijas biatlonists 800 metrus pirms finiša no līdera Destjē atpalika 51,7 sekundes, bet līdz finišam zaudēja divas pozīcijas un ierindojās 17.vietā. Viņš francūzim zaudēja 53,5 sekundes. Rastorgujevam distancē bija desmitais ātrākais solis.

Aleksandrs Patrijuks pirmajā šautuvē pieļāva vienu kļūdu, bet otrajā neaizvēra vēl vienu mērķi un ierindojās 74.vietā. Patrijuks uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 24,2 sekundes.

Tikmēr Roberts Slotiņš jau pirmajā ugunslīnijā pieļāva trīs "pūdeļus", bet otrajā neaizvēra tikai vienu mērķi. Sportists finišu sasniedza trīs minūtes un 15,7 sekundes aiz līdera, kas ļāva ieņemt 95. pozīciju.

Sestdien sprinta sacensībās piedalījās 105 sportisti, bet tikai 60 ātrākie kvalificējās svētdien gaidāmajām iedzīšanas sacensībām.

Tāpat kā Baiba Bendika, arī Rastorgujevs aizvadīja veiksmīgu pasaules čempionātu, kuru sāka ar 15.vietu sprintā un turpināja ar desmito pozīciju iedzīšanā. Pirms tam viņš Eiropas čempionātā izcīnīja zeltu individuālajā distancē, bet sprintā samierinājās 22. vietu.

Pasaules kausā viņš šajā sezonā sprinta sacensībās augstāko vietu sasniedza Oberhofā, kur bija 12. pozīcijā. Visu laiku labākais alūksnieša sasniegums sprintā ir 2017./2018. gada sezonā Kontiolahti izcīnītais sudrabs. Vēl viņš trīsreiz bijis ceturtais un vienreiz piektais.

Patrijuks Pasaules kausā sprintā šosezon startējis divreiz, Oberhofā ieņemot 87. pozīciju. Slotiņam divreiz vairāk startu sprintā un labākais rezultāts Kontiolahti - 79. vieta.

Jau ziņots, ka Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien Čehijā Pasaules kausa posmā 7,5 kilometru sprintā ierindojās 59. pozīcijā, kamēr par uzvarētāju tika kronēta Norvēģijas sportiste Tirila Ekhofa.

Uzvaru sprintā izcīnīja norvēģiete Ekhofa, kura šajā disciplīnā svinēja jau piekto panākumu pēc kārtas. Viņa par 9,3 sekundēm apsteidza ukrainieti Jūliju Džimu, bet Liza Vitoci no Itālijas atpalika par 15 sekundēm. Ekhofa bija vienīgā biatloniste no vadošā trijnieka, kura šautuvē pieļāva kļūdu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Bendika kopumā neaizvēra četrus mērķus un uzvarētājai zaudēja divas minūtes un trīs sekundes. Arī Sanita Buliņa četrreiz kļūdījās ugunslīnijā un ar trīs minūšu un 21,1 sekundes atpalicību ieņēma 100.vietu.

Bendikai izdevās kvalificēties svētdien gaidāmajai iedzīšanai.

Pēc diviem Pasaules kausa posmiem Nove Mesto sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Esterzundā.