foto: Latvijas Slēpošanas savienība
Vīgants un Bikše septītajā desmitā pasaules čempionātā; visu goda pjedestālu aizņem norvēģi
Raimo Vīgants.
Citi sporta veidi
2021. gada 3. marts, 17:32

Vīgants un Bikše septītajā desmitā pasaules čempionātā; visu goda pjedestālu aizņem norvēģi

Jauns.lv / LETA

Latvijas distanču slēpotāji Raimo Vīgants un Indulis Bikše trešdien Oberstdorfā ieņēma 61. un 65.vietu pasaules čempionāta 15 kilometru sacensībās brīvajā stilā ar intervālu startu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Visu goda pjedestālu aizņēma norvēģi, čempiontitulu izcīnot Hansam Kristeram Holunnam, kurš distanci veica 33 minūtēs un 48,7 sekundēs.

Otrās vietas ieguvējs Sīmens Hegstāds Krīgers čempionam zaudēja 20,2 sekundes, bet Haralls Estbergs Āmunnsens bija 35,6 sekundes lēnāks. Sezonas līderis Aleksandrs Boļšunovs no Krievijas Slēpošanas federācijas (RSF) komandas samierinājās ar ceturto pozīciju, pirmajam trijniekam zaudējot 8,1 sekundi.

Pirmās septiņas pozīcijas aizņēma pieci Norvēģijas un divi RSF sportisti.

Holunns bija ātrākais distances otrajā daļā, skiatlonā izcīnītajai bronzai pievienojot zeltu brīvajā stilā. Viņš ir arī 2019.gada pasaules čempions 50 kilometros brīvajā stilā.

"Šis, iesējams, ir manas karjeras lielākais sasniegums. Lai gan ir bijuši daudzi kritumi, esmu saņēmis lielu palīdzību no apkārtējiem. Ir daudz cilvēku, kuriem varu pateikties par savu medaļu," Norvēģijas raidsabiedrībai NRK teica Holunns.

Vīgants čempionam zaudēja četras minūtes un 33,6 sekundes, bet Bikše - piecas minūtes un 1,6 sekundes. Latvijas sportisti par savu sniegumu nopelnīja attiecīgi 107,89 un 118,93 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus.

Vēl no latviešiem Niks Saulītis atpalika astoņas minūtes un 10,1 sekundi, kas deva 90.pozīciju, bet Lauris Kaparkalējs bija astoņas minūtes un 49,9 sekundes lēnāks par uzvarētāju un bija 97.vietā. Viņiem attiecīgi 193,27 un 208,96 FIS punkti.

Finišu sasniedza 102 no 106 startējušajiem slēpotājiem.

Pasaules čempionāts Oberstdorfā norisināsies līdz svētdienai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās