foto: PA Wire/PA Images
Švecovs izcīna piekto vietu Ungārijas atklātajā čempionātā modernajā pieccīņā
Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs.
Citi sporta veidi
2021. gada 2. marts, 23:59

Švecovs izcīna piekto vietu Ungārijas atklātajā čempionātā modernajā pieccīņā

Jauns.lv / LETA

Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs otrdien Budapeštā spēcīgā konkurencē izcīnīja piekto vietu Ungārijas atklātajā čempionātā telpās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sacensības pieccīņnieki sāka ar 200 metru brīvā stila peldējumu, kurā Švecovs finišēja pēc divām minūtēm un 2,11 sekundēm, kas deva 306 punktus un 12.vietu. Turpinājumā paukošanā viņš uzvarēja 23 no 35 dueļiem un ar 239 punktiem bija trešais

Nākamajā disciplīnā, jāšanā, Latvijas sportists kopā ar vēl 11 sāncenšiem sasniedza maksimālo rezultātu un pievienoja 300 punktus. Pirms pēdējā posma - skriešanas un šaušanas - Švecovs bija dalītā otrā pozīcijā trīs sekundes aiz līdera, trīskārtējā pasaules čempiona Roberta Kasa no Ungārijas.

Pēdējā posmā sev uzvaru nodrošināja vācietis Patriks Doge, kurš par desmit sekundēm apsteidza Kasu. Spraigā finišā trešo vietu izrāva uzvarētāja brālis Marvins Doge.

Švecovs uzvarētājam zaudēja 20 sekundes, bet pirmais trijnieks bija piecu sekunžu attālumā. Latvijas sportistam pēdējā disciplīnā bija 26.rezultāts, kas deva 637 punktus, bet summā viņam bija 1482 punkti.

Jau ziņots, ka svētdien notikušajā kvalifikācijā Švecovs izcīnīja sesto vietu A atlases grupā. Finālam kvalificējās 36 labāko rezultātu īpašnieki no 74 startējušajiem sportistiem. Atlasē labāko rezultātu uzrādīja pieckārtējais pasaules un trīskārtējais Eiropas čempions Valentēns Belo no Francijas, kurš finālā samierinājās ar 14.vietu.

Ungārijas atklātais čempionāts telpās bija pirmās starpkontinentālās sacensības pēdējā gada laikā un tajās piedalījās 132 sportisti no 20 valstīm. Mēnesi vēlāk Budapeštā notiks arī Pasaules kausa sacensības, kurā sportisti varēs cīnīties par punktiem olimpiskajā kvalifikācijā.

Modernajā pieccīņā šobrīd ir aizpildīti aptuveni 64% no kvotām. Ceļazīmes abās dzimuma grupās izcīnītas aizpērnā gada Pasaules kausa finālā, planētas meistarsacīkstēs un kontinentālajos čempionātos.

Trīs ceļazīmes jāsadala šī gada pasaules čempionātā, vēl astoņas vietas pienākas pēc pasaules ranga, bet divi sportisti var pretendēt uz speciālo ielūgumu.

Nākamajā dienā pēc pasaules čempionāta tiks publicēts olimpisko spēļu kvalifikācijas galējais rangs, kurā būs iekļautas arī 2021.gada Pasaules kausa sezonas sacensības, tajā skaitā fināls. Ņemot vērā šo reitingu, tiks sadalītas vēl astoņas ceļazīmes.

Latvijas modernās pieccīņas sportisti vēl nav izcīnījuši ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās