foto: ITAR-TASS/Scanpix
Panarina kādreizējais istabas biedrs Aņisins atklāj, ka pirms deviņiem gadiem Rīgā bijis konflikts ar meitenēm
Mihails Aņisins neslēpj, ka viņam ir atšķirīga no Panarina politiskā nostāja, tomēr Rīgā 2011. gada decembrī nekas traks neesot noticis.
Hokejs
2021. gada 25. februāris, 13:21

Panarina kādreizējais istabas biedrs Aņisins atklāj, ka pirms deviņiem gadiem Rīgā bijis konflikts ar meitenēm

Jauns.lv

Pēdējās dienas ne vien Krievijas un Latvijas, bet visas pasaules hokeja līdzjutēju prātus nodarbina kāds pamatīgs skandāls, kurā iesaistītas Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņujorkas “Rangers” un Krievijas izlases spīdeklis Artemijs Panarins, kurš vienlaikus ir arī Latvijas hokeja leģendas Oļega Znaroka meitas Alises jaunais vīrs. 2011. gada decembra notikumus sarunā ar Krievijas izdevumu “Sport Express” nu atcerējies viens no iesaistītajiem kādreizējais Čehovas “Vitjaz” uzbrucējs Mihails Aņisins.

Jau ziņots, ka kādreizējais “Vitjaz” galvenais treneris Andrejs Nazarovs pirms dažām dienām sarunā ar laikrakstu “Moskovskij Komsomoļec” apvainojis slaveno krievu hokejistu Artemiju Panarinu kādas 18 gadus vecas meitenes piekaušanā, kas notikusi kādā Rīgas bārā tālajā 2011. gada decembrī. Abiem stāsta varoņiem šobrīd ir krasi atšķirība politiskā pārliecībā – ja Nazarovs ir kvēls Putina atbalstītājs, tad Panarins pēdējā laikā nav kautrējies izrādīt atbalstu notiesātajam opozicionāram Aleksejam Navaļnijam. Rodas aizdomas par Krievijas hokeja spīdekļa nepamatotu nomelnošanu, tomēr šoreiz laikam nav dūmu bez uguns, lai gan uguns liesmas varētu vairāk atgādināt maza ugunskura iekuršanu, nevis pilsētas nodedzināšanu, kā to pasniedzis Nazarovs.

Savulaik Kontinentālajā hokeja līgā sekmīgi spēlējušajam uzbrucējam Mihailam Aņisinam pēdējās sezonās karjera visai strauji slīdējusi uz leju, un pašlaik viņš pievienojies Slovākijas otrās līgas klubam, bet 2011. gada nogalē viņš bija labos draugos ar Panarinu, ar kuru spēlēja vienā uzbrucēju trijniekā un izbraukumā uz Rīgu dzīvoja pat vienā viesnīcas numuriņā ar tagadējo NHL zvaigzni.

Aņisins sarunā ar “Sport Express” apstiprina liktenīgajā vakarā kopā ar Panarinu devušies uz viesnīcas karaoke bāru, kur viņiem pievienojies arī Aleksejs Trošinskis. Tieši tur arī noticis incidents. Sākot savu izklāstu par notikušo, Aņisins piebilst, ka šeit politiku nevajag jaukt iekšā, jo viņam un Panarinam uzskati ir atšķirīgi.

foto: AP/Scanpix
NHL zvaigzne Artemijs Panarins, visticamāk, nonācis pamatīgā apmelošanas kampaņā no sava kādreizējā trenera puses.

Aņisins stāsta, ka nekā īpaši krimināla toreiz nav bijis. Nekā tāda, par ko tagad tiek runāts. “Bija tur viena meiteņu kompānija. Neatceros, vai mēs viņas aicinājām dejot, vai no viņiem kāds kaut ko rupju pateica. Sitienus neatceros, kā te tagad tiek apgalvots. Meitenes pašas bija pamatīgi pielējušās,” stāsta klāt bijušais Aņisins. “Pateica pāris vārdu. Laikam man. Maksimums, kas varēja notikt - Tjoma (saīsinājums no Artjoma) varbūt viegli pagrūda vienu no meitenēm. Un nav teikts, ka pat tas notika, bet sitienu, vai sasistas sejas, kā tagad šeit tiek runāts, noteikti nebija. Jūs taču labi saprotiet, ko ar tevi izdarīs, ja nonāksi tādā skandālā ārzemēs. Pieklājīgas meitenes 18 gadu vecumā krodziņos nesēž. Jūs taču saprotiet? Viņas ne jau tāpat vien klaiņoja pa viesnīcu tādā nakts laikā. Tur bija divas trīs kompānijas. Varbūt bija kāda provokācija no viņām, lai izdabūtu kādu naudu no pazīstamiem hokejistiem,” sarunā ar “Sport Express” pieļauj Aņisimovs.

Aņisins nenoliedz, ka sportisti toreiz lietojuši alkoholiskos dzērienus, tomēr mēra robežās, un viesnīcā ieradusies arī policija, tomēr sportisti jau bija devušies uz saviem numuriņiem. Arī Aņisins policistu klātbūtnē ticis parādīts meitenēm, kuras teikušas, ka viņš nav neko darījis. Pēc atgriešanās Krievijā Panarins ticis pasaukts pie kluba ģenerālmenedžera Alekseja Žamnova, ar kuru bijusi saruna, ka publiska persona šādi nedrīkst uzvesties un sodīja talantīgo hokejistu.

Ko stāsta Nazarovs

Jauns.lv jau vēstīja, ka kolorītais krievu hokeja treneris un bijušais Nacionālās hokeja līgas (NHL) kauslis Andrejs Nazarovs pavēstījis neglaimojošus faktus par vienu no labākajiem Krievijas hokejistiem Artemiju Panarinu, kurš pēdējā laikā bijis aktīvs valstī pastāvošās iekārtas kritizētājs.

Ņujorkas “Rangers” uzbrukuma līderis Artemijs Panarins, kurš ir arī kādreizējā Latvijas hokeja izlases kapteiņa un trenera Oļega Znaroka meitas Alises vīrs, 2011. gadā Rīgā esot piekāvis kādu meiteni, vēsta “Komsomoļskaja pravda”.

Kā stāsta Nazarovs, kurš ir kādreizējais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Čehovas “Vitjaz” galvenais treneris, bet Panarins tieši šajā vienībā sāka savas profesionāļa gaitas, Artemijs pēc spēles pret Rīgas “Dinamo” kopā ar leģionāriem (noprotams, ka tie varētu būt hokeja kaušļi no Ziemeļamerikas, kas tajā laikā pārstāvēja šo klubu) bija devies uz bāru, kur neskaidru iemeslu dēļ vairākas reizes iesitis kādai meitenei, kura bijusi Latvijas pilsone. Pēc notikušā hokejists ticis aizturēts.
Kā stāsta Nazarovs, Panarinu esot aizstāvējuši ietekmīgi Rīgas iedzīvotāji, kuri esot runājuši ar kārtībsargājošo iestāžu darbiniekiem un spējuši vienoties. Treneris esot kaut ko dzirdējis par 40 000 eiro skaidrā naudā.

Interesanti, ka šādas runas izskanējušas neilgi pēc tam, kad Artemijs Panarins publiski paudis atbalstu notiesātajam Krievijas opozicionāram Aleksejam Navaļnijam un aicinājis esošo valsts galvu Vladimiru Putinu atkāpties. Zīmīgi tas, ka par Panarina iespējamajiem nodarījumiem Rīgā runā visai kvēls pastāvošās iekārtas atbalstītājs Nazarovs, kurš neslēpj, ka nolēmis pārkāpt savus principus - nerunāt par komandu iekšienē notiekošo - Artemija politiskās nostājas dēļ. Nazarovs Krievijas hokeja aprindās tiek uzskatīts par ļoti emocionālu un temperamentīgu speciālistu, kurš nereti aizskar tiesnešus, pretiniekus un pat savas komandas spēlētājus ne vien verbāli, bet pat fiziski. Nazarovs paudis arī nostāju, ka nevienam sportistam nav tiesību kritizēt ne Krievijas hokeja sistēmu, ne pastāvošo iekārtu.

Atrodas pretrunas

Krievijas medijs Lenta.ru norāda, ka Nazarovs krietni sapinies savos apgalvojumos, kas liek domāt, ka tie varētu būt pilnīgs izdomājums, jo treneris savā stāstītajā laikrakstam “Komsomoļskaja pravda” min to, ka viņa tolaik trenētās Čehovas “Vitjaz” hokejisti pēc spēles pret Rīgas “Dinamo” gatavojušies lidot uz Minsku, lai sacenstos ar Minskas “Dinamo”, tomēr, apskatot 2011. gada Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kalendāru, redzams, ka pēc “Vitjaz” viesošanās Rīgā bijusi valstsvienību spēlēm paredzēta pauze, kas liek domāt, ka diez vai Maskavas priekšpilsētas klubs brauktu uz Minsku astoņas dienas pirms tur paredzētās spēles, bet gan drīzāk atgrieztos Krievijā. Turklāt zīmīgs ir arī fakts, ka Panarins jau trīs dienas pēc incidenta, kura laikā viņš it kā ticis aizturēts un nonācis aiz restēm, spēlējis Krievijas otrās izlases rindās pārbaudes turnīrā Francijā. Arī šis fakts liek domāt, ka diez vai Čehovas klubs varētu būt devies uz Minsku, kā tagad pēkšņi apgalvo vienības kādreizējais treneris.

Savu viedokli par Nazarovu paudis arī Krievijas Domes vicespīkers Igors Ļebedevs, kurš šo visu pēkšņo trenera atklātības mirkli nosaucis par “veceņu klačām un muļķībām”. Ļebedevs nesaprotot, kāpēc Nazarovs tagad pēkšņi, 10 gadus vēlāk, atcerējies par šo notikumu, par ko neesot ierosināta krimināllieta, jo neesot nozieguma sastāva. Politiķis uzskata, ka Krievijas pirmā hokeja kaušļa rīcība varētu būt saistīta ar alkohola lietošanu.

"Rangers" nostājas Panarina pusē

"Rangers" komandas paziņojumā tiek minēts, ka Panarins kategoriski noliedzis apsūdzības un tagad uz kādu laiku spiests pamest komandu. Ņujorkas klubs pilnībā nostājušies sava hokejista pusē un vēlas atspēkot izteiktos apmelojumus.
"Artemijs kategoriski noraida visas apsūdzības šajā safabricētajā stāstā. Tā ir acīmredzama iebiedēšanas taktika par to, ka viņš ir izteicies par nesenajiem politiskajiem notikumiem. Artemijs, saprotams, ir satriekts un norūpējies un kādu laiku būs prom no komandas. "Rangers" pilnībā atbalsta Artemiju un kopīgi strādās ar viņu, lai noskaidrotu šo nepamatoto apsūdzību izcelsmi."

Vēlāk līdzīgu nostāju paudusi arī NHL, kas sola izmeklēt apgalvojumus.

Nazarovs paliek pie sava

Tikmēr pats Nazarovs Krievijas presē apgalvo, ka pilnībā paliek pie savas versijas: “Notikušais ir patiesība, tas ir 100%. Panarins tagad mēģina visu noliegt, it kā nekas nebūtu noticis. Principā viņš tā arī pateica, ka to visu es esmu izdomājis.” Nazarovs piebilst, ka notikušajam esot vairāki desmiti liecinieku un Krievijas hokeja aprindās par to ticis runāts jau gadiem ilgi, tomēr līdz vakardienai tas nebija izskanējis informatīvajā telpā.

Znaroka ģimenē

Jauns.lv jau vēstīja, ka izcilā Latvijas izlases hokejista un tagad sekmīgā trenera Oļega Znaroka meita Alise beidzot apprecējusies ar vienu no labākajiem Krievijas un NHL hokejistiem Artemiju Panarinu.

Oļega Znaroka ģimene

Hokeja trenera Oļega Znaroka ģimene. Viņam ar sievu Ilonu ir divas meitas – Viktorija un Alise, no kurām viena ir ...

gallery icon
15

Pazīstamā modele Alise Znaroka un Ņujorkas “Rangers” uzbrukuma līderis Artemijs Panarins jau pagājušovasar bija plānojuši iespaidīgas kāzas, tomēr Covid-19 pandēmija šos plānus izjauca. Arī tagad vērienīgais notikums ir atlikts uz labākiem laikiem, tomēr pāris ir mijuši gredzenus un oficiāli kļuvuši par vīru un sievu, vēsta Alise sociālajos tīklos.

“Mēs jau esam sarakstījušies. Kāzas notiks, kad situācija pasaulē kļūs mierīgāka un mēs varēsim satikt visus savus draugus,” sociālajos tīklos pagājušā gada novembrī pavēstīja Alise, piebilstot, ka grasās mainīt uzvārdu, bet to vēl nav izdarījusi.

Alise Znaroka uz mēles Rīgas Modes nedēļas skatēs.

gallery icon
11

Jaunais pāris iepazinies pirms pieciem gadiem Čehijā notikušā pasaules čempionāta laikā, bet gadu vēlāk, kad meistarsacīkstēs notika Krievijā, jau slepus sāka satikties. Tiek mēļots, ka Oļegs Znaroks bija viens no pēdējiem, kurš uzzināja par savas meitas attiecībām.

Panarins ir viens no labākajiem hokeja uzbrucējiem pasaulē. Pagājušajā sezonā viņš 69 NHL spēlēs guva 32 vārtus un atdeva 63 rezultatīvas piespēles, aizvadot rezultatīvāko sezonu karjerā. Viņš šosezon pretendēja uz NHL regulārās sezonas labākā hokejista balvu, kur gan piekāpās vācietim Leonam Draizaitlam no Edmontonas “Oilers”.

Alise Znaroka "Jūrmalas kūrorta kolekcijas 2014" modes skatē

Modele Alise Znaroka klātienē vēro, kā viņas mazā draudzene Simona defilē „Jūrmalas kūrorta kolekcijas 2014” modes skatē.

gallery icon
7

Artemijs Panarins NHL spēlē no 2015. gada un kļuvis par vienu no rezultatīvākajiem hokejistiem pasaules spēcīgākajā līgā. Viņš 2019. gadā parakstīja līgumu uz septiņiem gadiem ar Ņujorkas “Rangers”, par 81,5 miljoniem ASV dolāru (vairāk nekā 67 miljoni eiro). Viņa vidējais atalgojums šajā periodā būs vairāk nekā 11,6 miljoni ASV dolāru (9,55 miljoni eiro), kas ir otrs lielākais NHL. Par viņu vairāk pelna vienīgi Edmontonas “Oilers” zvaigzne Konors Makdeivids, kura vidējais atalgojums ir 12,5 miljoni ASV dolāru (10,3 miljoni eiro).