foto: AP/Scanpix
Porziņģis nespēlē, "Mavericks" komandai atgriežoties uz uzvaru takas
Luka Dončičs
Basketbols
2021. gada 23. februāris, 07:45

Porziņģis nespēlē, "Mavericks" komandai atgriežoties uz uzvaru takas

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien neliela savainojuma dēļ nepiedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, viņa pārstāvētājai Dalasas "Mavericks" komandai izcīnot uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 102:92 (26:13, 28:23, 27:26, 21:30) pārspēja Memfisas "Grizzlies", izcīnot sesto uzvaru pēdējās astoņās spēlēs.

Porziņģis muguras lejasdaļas saspringuma dēļ pirms mača tika svītrots no spēles dalībnieku saraksta.

"Mavericks" komandā rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Tims Hārdevejs juniors, 21 punkts bija Lukam Dončičam, 19 punktus guva Džeilens Bransons, bet 17 punktus - Džošs Ričardsons. Pēdējie trīs katrs izcīnīja arī pa septiņām atlēkušajām bumbām.

Pretiniekiem 22 punktus guva Dža Morants, bet 11 punkti un 15 bumbas zem groziem bija lietuvietim Jonam Valančūnam.

"Mavericks" ar 14 uzvarām 29 spēlēs rietumu konferencē ieņem devīto vietu, kamēr "Grizzlies" ar 13 panākumiem 27 dueļos ir desmitā.

Dalasieši nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad mājās uzņems Bostonas "Celtics", bet turpinājumā aizvadīs trīs maču izbraukuma sēriju.

Tikmēr Rodionam Kurucam pirmdien tika atvēlēts simbolisks spēles laiks, kamēr viņa pārstāvētā Hjūstonas "Rockets" mājās ar rezultātu 100:120 (24:29, 24:25, 26:46, 26:20) atzina Čikāgas "Bulls" pārākumu.

"Rockets" cieta astoto zaudējumu pēc kārtas.

Kurucs spēlē iesaistījās deviņas minūtes un 44 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad "Rockets" bija iedzinējos ar 78:103 un vairs necerēja uz atspēlēšanos. Latviešu basketbolists viņam atvēlētajā laikā aizmeta garām grozam divus tālmetienus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un iekrāja pozitīvu +/- rādītāju +5.

"Rockets" rindās ar 22 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Deivids Nvaba, bet 16 punkti bija Stērlingam Braunam.

Čikāgiešiem 24 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Kobijam Vaitam, 21 punktu iekrāja Zeks Lavīns, bet 18 punkti un 13 bumbas zem groziem bija Vendelam Kārteram junioram.

"Rockets" ar 11 uzvarām 29 dueļos ieņem 14.pozīciju Rietumu konferencē, bet "Bulls" ar 14 uzvarām 30 cīņās ir devītā Austrumos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kuruca pārstāvētā komanda turpinājumā aizvadīs divas spēles izbraukumā, tiekoties ar Klīvlendas "Cavaliers" un Toronto "Raptors".

Jau ziņots, ka Teksasu piemeklējot sniega vētrai un neierasti aukstiem laikapstākļiem, tika atceltas iepriekšējās "Mavericks" un "Rockets" spēles. Dalasieši nebija spēlējuši kopš 15.februāra, bet hjūstonieši - kopš 18.februāra.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.