foto: LETA
"Tas ir tikai sports, taču garastāvoklis sabojāts uz ilgu laiku" - Latvijas basketbola fani satriekti par zaudējumu Bulgārijai
Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc neveiksmīgās spēles atzina - viņs ir ir gatavs apsvērt domu par atkāpšanos no amata.
Basketbols
2021. gada 21. februāris, 14:05

"Tas ir tikai sports, taču garastāvoklis sabojāts uz ilgu laiku" - Latvijas basketbola fani satriekti par zaudējumu Bulgārijai

Jauns.lv

Pēc Latvijas basketbola izlases sāpīgā zaudējuma, sestdien savā laukumā ar 65:66 piekāpjoties Bulgārijai un zaudējot cerības kvalificēties 2022.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, sociālajos tīklos nerimst emocijas. Basketbola draugi neslēpj - šis zaudējums ir viens no sāpīgākajiem, kāds pieredzēts, un rūgtums par garām palaisto izdevību mūsu izlasei spēlēt Eiropas čempionātā būs jūtams vēl ilgi.

EČ kvalifikācijas turnīra spēle basketbolā starp Latviju un Bulgāriju

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēla basketbolā vīriešiem starp Latvijas un Bulgārijas izlasēm "Arēnā Rīga".

gallery icon
39

Kāpēc no Maskavas ataicinātajiem un tik ļoti gaidītajiem ULEB Eirolīgas spēlētājiem Jānim Timmam un Dairim Bertānam tika dots tik maz iespēju piedalīties mačā, kāpēc tik liels spēles laiks savukārt tika piešķirts mazāk pieredzējušajam Rihardam Lomažam, vai trenerim Robertam Štelmaheram un visai Latvijas Basketbola savienības vadībai pēc tik katastrofāla fiasko būtu jāatkāpjas, un visbeidzot - varbūt ir vainīgs slavenais Kristapa Valtera lāsts? Vai, iespējams, galvenos pārmetumus pelnījusi FIBA ar savu "logu" sistēmu, kas liedz piedalīties izlases labākajiem spēlētājiem? Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem sociālajos tīklos atbildes centās atrast daudzi, kuri sestdienas vakarā vēroja nelaimīgo basketbola spēli.

Vairākums arī neslēpj - pēdējā laikā Covid-19 pandēmijas dēļ tik ļoti pietrūcis pozitīvu emociju un skaista basketbola, ka tieši šis mačs gaidīts ar sevišķi lielām cerībām - pavadīt patīkamu sestdienas vakaru pie TV ekrāna un noskatīties skaistu spēli, kā "Latvijas izlase ar Timmu un Bertānu sastāvā uzvar vienu no pastarītēm Bulgāriju un kvalificējas Eiropas čempionāta finālturnīram".

Diemžēl sports ir neparedzams, Latvijas izlase sāpīgi zaudēja un finālturnīrā nespēlēs - pirmo reizi kopš 1999.gada.  

Basketbola savienība savā ierakstā sociālajos tīklos neslēpj, ka pienācis melns laiks, un skaudras pārdomas par notiekošo ir arī basketbola līdzjutējiem.