foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix
Timma un Bertāns mazrezultatīvi "Himki" zaudējumā ULEB Eirolīgā
Basketbolists Jānis Timma.
Basketbols
2021. gada 18. februāris, 23:34

Timma un Bertāns mazrezultatīvi "Himki" zaudējumā ULEB Eirolīgā

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolisti Jānis Timma un Dairis Bertāns ceturtdien kopā guva trīs punktus ULEB Eirolīgas 25.kārtas spēlē, Maskavas apgabala "Himki" piedzīvojot zaudējumu mājās pret Vitorijas "TD Systems Baskonia", kurai ar vienu punktu palīdzēja Artūrs Kurucs.

Maskavas apgabala "Himki" piekāpās Vitorijas "TD Systems Baskonia" ar 67:89 (14:24, 23:23, 20:24, 10:18).

"Himki" komanda nespēja izkļūt no neveiksmju joslas un piedzīvoja 16.zaudējumu pēc kārtas.

Timma spēlēja 18 minūtes un 49 sekundes un realizēja vienu no trijiem "trejačiem", bet netrāpīja grozā visus piecus divpunktu metienus. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, reizi kļūdījās, trīsreiz pārkāpa noteikumus, vienreiz izprovocēja noteikumu pārkāpumu pretiniekam un maču noslēdza ar negatīvu efektivitāti (-5).

Tikmēr Bertāns deviņās minūtēs un 42 sekundēs punktus neguva, nerealizējot vienu trīspunktnieku un divus divpunktu metienus. Viņš arī pa reizei rezultatīvi piespēlēja, izcīnīja atlēkušo bumbu, pārķēra piespēli, pārkāpa noteikumus un sakrāja efektivitātes koeficientu mīnus viens. Šajā rādītājā latvieši bija sliktākie komandā.

Kurucs viesu rindās spēlēja minūti un 39 sekundes, kuru laikā guva vienu punktu, realizējot vienu no diviem soda metieniem. Viņa kontā arī viena izprovocēta piezīme un efektivitātes koeficients viens.

Rezultatīvākais mājinieku rindās bija Aleksejs Šveds, kuram padevās "double-double" - 16 punkti un desmit rezultatīvas piespēles. Pretiniekiem 14 punktus guva, kā arī deviņas atlēkušās bumbas un trīs bloķētus metienus sakrāja Jusufa Falls.

"Himki" ar divām uzvarām 24 spēlēs ieņem pēdējo vietu, bet Vitorijas klubs ar bilanci 12-13 ir 11.vietā.

Ceturtdien vēl vienā mačā Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" uzņem Kauņas "Žalgiris".

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.