foto: Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix
Krievu hokeja zvaigzne Iļja Kovaļčuks komentējis viņa nūjas zagšanu "Arēnā Rīga"
Iļja Kovaļčuks apgalvo, ka Džordans Marejs varēja vienkārši viņam paprasīt nūju.
Hokejs
2021. gada 19. februāris, 04:31

Krievu hokeja zvaigzne Iļja Kovaļčuks komentējis viņa nūjas zagšanu "Arēnā Rīga"

Jauns.lv

Viens no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Omskas "Avangard" līderiem Iļja Kovaļčuks beidzot komentējis visai nesaprotamo gadījumu "Arēnā Rīga", kad pirms spēles pret Rīgas "Dinamo" no komandas ģērbtuves mīklaini bija pazudusi viņa nūja. Pie pazušanas vainīgs bija nu jau bijušais dinamiešu spēlētājs Džordans Marejs, kurš pēc šī atgadījuma tika atlaists.

Iļja Kovaļčuks sarunā ar izdevumu GQ pastāstīja, ka pirms 27. janvāra spēles Rīgā rīkojies, kā jau ierasts - pēc rīta treniņa, kam vakarā sekos spēle, bija sagatavojis nūju. Ierodoties ģērbtuvē, tā nūja bija mistiski pazudusi, un viņš jau gatavojās ņemt citu, bet vēlāk tā pēkšņi atkal uzradusies. Kovaļčuks šādu nūjas zagšanu uzskata par nenopietnu nodarbi: "Ja kādam ir vajadzīga mana nūja, vienmēr var to pajautāt. Kad man ir nūjas, es nekad nevienam neesmu atteicis," piebilst slavenais hokejists.

Jauns.lv jau ziņoja, ka nu jau bijušais Rīgas "Dinamo" hokejists Džordans Marejs pirms spēles "Arēnā Rīga" pret Omskas “Avangard”, pārkāpjot gan epidemioloģiskos, gan krimināllikumā minētos noteikumus, bez atļaujas iegājis Boba Hārtlija trenētās komandas ģērbtuvē un piesavinājies “Avangard” spilgtākās zvaigznes Iļjas Kovaļčuka nūju.

Kanādieši tik ļoti mīl hokeju, ka spēlē pat -54 grādu salā

Kanāda tiek uzskatīta par hokeja dzimteni, un tur joprojām ļoti mīl šo spēli. Ne velti pat -54 grādu sals nav ...

gallery icon
14

Zādzības šķetināšanā esot bijuši iesaistīti arī “Arēnas Rīga” apsargi, ar kuriem kopā skatīti videokameru ieraksti, kas norādījuši uz iespējamo Džordana Mareja vēlmi, iespējams, tikt pie vērtīga suvenīra. Video materiālos esot redzams, kā Marejs vairākkārt “Arēnā Rīga” mēģina noslēpt nūju, ko beigās iznes ārā no halles.

Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija rada šaubas, vai Rīgas “Dinamo”, cenošoties glābt savu reputāciju, pretinieku komandai sākotnēji atklāja patiesos nūjas pazušanas iemeslus. Kā min portāls, iespējams, notikušajā vaina esot uzvelta apkopējām un viņu pašdarbībai.

Pasaules čempionāts hokejā: Latvija - Krievija

Pasaules čempionāta spēle hokejā starp Latvijas un Krievijas valstsvienībām.

gallery icon
66

Sarunā ar RIA Novosti, Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis apstiprināja notikušo un pauda ka Džordans Marejs nožēlo izdarīto, tomēr spēlētāja palikšana komandā nebija iespējama: “Džordans nožēloja savas darbības. Lēmums pārtraukt līgumu bija vienbalsīgs. Neraugoties uz visu, no tādiem spēlētājiem ir jāatvadās. Tas, protams, ir ārkārtējs gadījums. Hokejists sagribēja, lai viņam būtu zvaigžņota spēlētāja nūja - ko nu tur padarīsi. Mēs visi bijām pārsteigti par šādu rīcību. Cilvēka mīlestība pret hokeju un pret hokeja zvaigznēm dažreiz iet pāri malām,” notikušo skaidro Savickis.

Krievijas mediji ziņo, ka Kovaļčuks, kurš saviem ik mača rituāliem un dažādām detaļām pievērš milzu uzmanību, bijis ļoti pārsteigts, ierodoties ģērbtuvē, un neatrodot savu nūju. Vēlāk ar arēnas darbinieku palīdzību tā tika atgūta. Apzinoties, cik daudz nūju ir katram profesionālam hokejistam, grūti spriest, vai tieši ar šo liktenīgo viņš atdeva rezultatīvu piespēli pāris stundu vēlāk notikušajā spēlē, palīdzot pārspēt Rīgas “Dinamo” ar 2:1.

Interesanti, ka šis nav pirmais ar Latviju saistītais nūju zagšanas gadījums. 2018. gadā Dienvidkorejas varasiestādes piemērojušas 751 eiro sodu agrāk sodītam Latvijas pilsonim par mēģinājumu nozagt Somijas sieviešu hokeja izlases nūjas Phjončhanas olimpisko spēļu hokeja arēnā.

Kā top jaunā hokeja halle, kur Rīgā trenēsies visas 16 valstsvienības

Tiek būvēta Daugavas stadiona ledus halle, kurā atradīsies divi hokeja laukumi, kas paredzēti 2021. gada hokeja pasaules čempionāta dalībnieku treniņiem.

gallery icon
43

1990. gadā dzimušais vīrietis bija iegādājies biļeti uz sieviešu hokeja spēli, bet kādā brīdī pamanījies iekļūt telpā, kurā glabājas hokeja ekipējums. Vīrietis no telpas paņēmis piecu hokeja nūju komplektu, kas piederējis kādai Somijas sieviešu hokeja izlases spēlētājai.

Vīrietis devies prom, taču olimpisko spēļu brīvprātīgie viņu pamanījuši un paziņojuši policijai, kas vīrieti aizturēja. Vīrietis bija tērpies privātajās drānās, kā arī lietojis alkoholu. Viņš likumpārkāpumā atzinās.

Olimpiskie sportisti on Krievijas triumfē hokeja turnīrā

gallery icon
35

Vīrietim nav nekādas saistības ar Latvijas olimpisko delegāciju, taču viņš paskaidrojis, ka Dienvidkorejā uzturas saistībā ar darbu.

Vīrietis jau agrāk vairākkārt Latvijā nokļuvis policijas redzeslokā par dažādiem incidentiem, kas saistīti ar alkohola lietošanu un skandāliem. Tāpat viņš Latvijā krimināli sodīts par zādzību nelielā apmērā.