foto: Pool via REUTERS
Pasaules čempionātā handbolā zināmi jau septiņi ceturtdaļfinālisti
Francijas handbola izlases spēlētājs Timotī N'Gesēns.
Citi sporta veidi
2021. gada 24. janvāris, 23:52

Pasaules čempionātā handbolā zināmi jau septiņi ceturtdaļfinālisti

Jauns.lv / LETA

 Zviedrijas un Francijas handbola izlasēm svētdien Ēģiptē otrā posma spēlēs uzvarot savās grupās, kļuvuši zināmi jau septiņi ceturtdaļfinālisti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Trešajā grupā Alžīrija zaudēja Šveicei ar 24:27 (13:15).

Alžīriešiem sešus vārtus guva Abdi Ajubs, piecus - Mustafa Sadoks. Uzvarētāju labā deviņiem vārtiem izcēlās Andijs Šmids, bet seši vārti sešos metienos Sedrī Tinovskim.

Divu Ziemeļvalstu cīņā Islande piekāpās Norvēģijai ar 33:35 (18:18).

Islandiešiem sešus vārtus guva Bjarki Mars Elisons, piecus - Olafurs Andress Gudmundsons. Norvēģijai ar astoņiem vārtiem izcēlās Sanders Sagosens, seši vārti Haraldam Reinkindam, pieci - Goranam Sēgardam Johannesenam.

Spēlē par otro vietu izslēgšanas cīņās Francija sagrāva Portugāli ar 32:23 (16:12, 16:11).

Francūžiem astoņi vārti desmit metienos Igo Deskā, pa pieciem vārtiem Memam Dikā un Timotī N'Gesēnam. Portugāļiem par rezultatīvāko ar sešiem "goliem" kļuva Migels Martinss.

Trešajā grupā ar desmit punktiem uzvarēja Francija. Tāpat ceturtdaļfinālā ar astoņiem punktiem iekļuva arī Norvēģija. Seši punkti palika Portugālei, četri - Šveicei, divi - Islandei, bet Alžīrija palika tukšā.

Ceturtajā grupā Baltkrievija pieveica Ziemeļmaķedoniju ar 30:26 (14:14).

Baltkrieviem septiņus vārtus guva Vladislavs Kuļešs, bet piecus pievienoja alehs Ostrašapkins.

Balkānu valsts labā ar septiņiem gūtajiem vārtiem atbildēja Kirils Lazarovs.

Slovēnijai spēlējot ar Ēģipti neizšķirti 25:25 (12:8), mājinieki nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā.

Mājinieku labā septiņus vārtus guva Mahamads Sanads, bet slovēņiem rezultatīvākais ar sešiem vārtiem bija Blažs Jancs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Cīņā par otro vietu ceturtdaļfinālā no šīs grupas Zviedrija sagrāva Krievijas Handbola federācijas komandu ar 34:20 (17:8, 17:12).

Uzvarētāju labā astoņi vārti astoņos metienos Lukasam Pellasam, seši vārti tikpat mēģinājumos Hampusam Vannem. Pretiniekiem piecus vārtus guva Aleksandrs Kotovs.

Grupā ar astoņiem punktiem uzvarēja Zviedrija, bet ar septiņiem punktiem finišēja Ēģipte. Sešus punktus ieguva Slovēnijas komanda, piecus - Krievijas Handbola federācijas komanda, četrus punktus - Baltkrievija, bet Ziemeļmaķedonija palika bešā.

Pirmās grupas līdere ar astoņiem punktiem ir Ungārija, par vienu mazāk ir Spānijai, kuras jau nodrošinājušas vietu ceturtdaļfinālā. Vācija un Polija iekrājusi pa četriem punktiem, Brazīlija tikusi pie viena, kamēr Urugvaja cietusi zaudējumus.

Otrās grupas līdere ar astoņiem punktiem ir Dānija, kas jau iekļuvusi labāko astoņu pasaules komandu skaitā. Atlikušo ceļazīmi sadalīs Argentīna, kam ir seši punkti, Horvātija, kas seko ar pieciem punktiem, un četrus sakrājusī Katara. Japānai četros mačos viens punkts, bet Bahreina ir tukšā.

Pirmdien pasaules čempionātā cīņā par pēdējās otrā grupu turnīra spēles aizvadīs 12 pirmās un otrās grupas izlases, bet vēl viens duelis notiks cīņā par 25.-32.vietu. Otrā jau bez spēles Kongo Demokrātiskajai Republikai piešķirta uzvara pār Kaboverdi - 10:0.

Pasaules čempionāts handbolā Kairā un tās apkārtnē norisinās no 13. līdz 31.janvārim. Pamatturnīra pirmajā posmā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām katrā. Otro posmu sasniedza katras grupas trīs labākās komandas.

Pirms diviem gadiem Dānijā un Vācijā notikušajās meistarsacīkstēs savu pirmo titulu vēsturē izcīnīja dāņi, kuri finālā ar 31:22 uzveica norvēģus.