foto: EPA/Scanpix
Melbārža divnieks Pasaules kausa pirmspēdējā posmā izcīna sesto vietu
Oskara Melbārža ekipāža startā.
Citi sporta veidi
2021. gada 23. janvāris, 16:36

Melbārža divnieks Pasaules kausa pirmspēdējā posmā izcīna sesto vietu

Jauns.lv / LETA

Latvijas bobsleja divnieks Oskars Melbārdis un Matīss Miknis sestdien Vācijā Pasaules kausa (PK) pirmspēdējā jeb 11. divnieku sacensībās izcīnīja sesto vietu, bet nepārspēts jau 49.reizi karjerā bija vācietis Frančesko Frīdrihs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Divu braucienu summā uzvaru svinēja vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš par 0,20 sekundēm apsteidza tautieti Johannesu Lohneru, bet austrietis Benjamins Maiers atpalika 0,96 sekundes.

Otrajā braucienā Melbārža ekipāža startā sasniedza trešo labāko laiku un finišēja piektajā vietā. Summā ekipāža uzvarētājiem zaudēja 1,21 sekundi un ierindojās sestajā vietā.

Oskars Ķibermanis pēc ilgākas pauzes, ko pieprasīja gūtais ikra muskuļa savainojums, otrajā braucienā startā bija 16. ātrākais, bet finišā septītais laiks. Divu braucienu summā Ķibermanis ierindojās 15.vietā.

Pirmajā braucienā no divām Latvijas ekipāžām labāko rezultātu sasniedza Melbārža divnieks, kas startā uzrādīja devīto laiku un finišēja piektajā vietā. Par augstāku vietu pacīnīties liedza trases vidusdaļā pieļautās kļūdas, pēc kurām kamanas vairākkārt atsitās pret apmali.

Tikmēr Ķibermaņa divnieks startā sasniedza 19.ātrāko laiku, trasi veica salīdzinoši "tīri" un finišēja 17.pozīcijā.

Ātrāko laiku pirmajā braucienā sasniedza vācietis Frīdrihs, bet viņam 0,05 sekundes zaudēja tautietis Lohners. Trešo vietu ar 0,41 sekunžu deficītu izcīnīja austrietis Maiers.

Olimpiskais čempions Melbārdis kopā ar stūmēju Matīsu Mikni startēja ar septīto numuru, bet Ķibermanis kopā ar Intaru Dambi braucienu sāka pēc vēl trim ekipāžām.

Pārējie Latvijas sportisti šajā nedēļas nogalē spēkojas pasaules junioru čempionātā, kur paralēli noris arī pasaules U-23 čempionāts. Piektdien U-23 konkurencē par vicečempioniem kronēja pilotu Dāvi Kaufmani un stūmēju Ivo Danu Kleinbergu.

Latvijas šā brīža vadošais bobsleja pilots Ķibermanis ikra muskuļa savainojuma dēļ Pasaules kausa apritē nav startējis kopš pagājušā gada decembra nogales, kad Īglsas trasē Insbrukā divnieku sacensībās izcīnīja sudrabu.

Ķibermanis un pārējā Latvijas izlase šī gada sākumā Vinterbergā būtu startējusi Pasaules kausa sacensībās, kas vienlaikus arī bija Eiropas čempionāts, bet to liedza darīt Covid-19 uzliesmojums.

Kēnigszē trasē Ķibermanis uz goda pjedestāla Pasaules kausa sacensībās pēdējo reizi stājās pirms gada, kad četrinieku sacensībās izcīnīja sudrabu. Tās vienlaikus bija arī Eiropas meistarsacīkstes.

Šī ir mājas trase vācietim Johannesam Lohneram, bet viņa titulētais tautietis Frančesko Frīdrihs, kurš uzskatāms kā galvenais favorīts uz uzvaru, nesen intervijā teica, ka labprātāk brauktu 15 citās trasēs, nevis Kēnigszē. Tāpat starp medaļu pretendentiem bija austrietis Benjamins Maiers un kanādietis Džastins Kripss. No zināmākajiem pilotiem nepiedalījās šveicietis Mihaels Fogts un rumānis Mihajs Tentea, kuri šajā nedēļas nogalē Sanktmoricā piedalās pasaules junioru čempionātā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Melbārdis šosezon piedalījies septiņās divnieku sacensībās, labāko rezultātu sasniedzot vienā no Siguldas posmiem, kurā bija ceturtais. Iepriekšējos divos etapos Īglsā un Sanktmoricā sportists ierindojās sestajā pozīcijā.

Karjeras laikā Melbārdis Kēnigszē trasē Pasaules kausa ieskaitē divnieku sacensībās divreiz izcīnījis sudrabu, bet četriniekos viņa rēķinā divas bronzas un viens sudrabs. 2019.gadā Eiropas kausa līmeņa divnieku sacensībās Melbārdis Kēnigszē izcīnīja pirmo vietu.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 2460 punktiem ir Frīdrihs, 2269 punktus iekrājis Lohners, kamēr trešajā vietā ar 1794 punktiem atrodas šveicietis Mihaels Fogts. Ķibermanis ar 1638 punktiem atrodas piektajā vietā, Ralfam Bērziņam 1416 punkti un astotā pozīcija, bet vietu zemāk ar 1312 punktiem ierindojas Melbārdis.

Vienā etapā startējušie Kaufmanis un Emīls Cipulis ar attiecīgi 144 un 128 punktiem ieņem 28. un 29.vietu.

Svētdien turpat Kēnigszē trasē notiks sezonas trešās četrinieku sacensības.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā vienā posmā norisinājās divas vīru divnieku sacensības. Un arī divās sacensību nedēļās Insbrukā bobslejisti katru nedēļu aizvadīja divas sacensības divniekiem.

Pēc posma Kēnigszē būs Pasaules kausa noslēgums Insbrukā, kas kalendārā aizvietojis 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trasi. Pēc tam Altenbergā tiks dalītas pasaules meistarsacīkšu medaļas.