foto: EPA/Scanpix
Kaufmanis un Kleinbergs kronēti par U-23 pasaules vicečempioniem
Citi sporta veidi
2021. gada 22. janvāris, 17:42

Kaufmanis un Kleinbergs kronēti par U-23 pasaules vicečempioniem

Jauns.lv / LETA

Bobslejisti Dāvis Kaufmanis un Ivo Dans Kleinbergs piektdien Šveicē pasaules junioru čempionātā ierindojās desmitajā vietā, taču U-23 konkurencē Latvijas divnieks izcīnīja sudraba medaļas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šveicē no piektdienas līdz svētdienai norisinās pasaules junioru čempionāts divnieku un četrinieku ekipāžām, bet sportisti paralēli cīnās arī U-23 ieskaitē. Junioru ieskaitē startē sportisti, kuri nav pārsnieguši 26 gadu vecumu.

Kaufmanis/Kleinbergs junioru čempionātā uzrādīja desmito labāko laiku un līderim Hansam Peteram Hanighoferam no Vācijas zaudēja 2,91 sekundi. Tikmēr U-23 konkurencē Latvijas divnieks izcīnīja sudrabu, jo ātrāks bija vien rumānis Mihails Tentea, kurš latviešus apsteidza par 1,89 sekundēm.

Pasaules U-23 čempionāta ieskaitē startēja piecas ekipāžas.

Savukārt junioru pasaules čempionātā no Latvijas ekipāžām vislabāko rezultātu sasniedza Emīls Cipulis un Arnis Bebrišs, kuri Hanighoferam divu braucienu summā zaudēja 1,84 sekundes. Ekipāža abos braucienos finišēja septītajā vietā.

Cita Latvijas ekipāža Ralfs Bērziņš/Edgars Nemme pirmajā braucienā sasniedza astoto labāko rezultātu, bet otrajā dalīja septīto vietu ar Cipuļa divnieku. Divu braucienu summā Bērziņa vadītais divnieks līderim zaudēja 2,01 sekundi un ierindojās astotajā pozīcijā.

Otro vietu aiz Hanighofera junioru čempionātā izcīnīja Mihaels Fogts no Šveices, kurš iepalika 0,30 sekundes, bet Tentea bija vēl par 0,32 sekundēm lēnāks un izcīnīja trešo pozīciju.

Pasaules junioru čempionātā kopumā startēja 16 ekipāžas.

Svētdien turpat Sanktmoricas trasē junioru un U-23 pasaules čempionātu ieskaitē notiks četrinieku sacensības.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās