foto: LETA
Skudra: esam savākusies tāda mazohistu grupa
AS "Dinamo Rīga" hokeja komandas galvenais treneris Pēteris Skudra.
Hokejs
2021. gada 21. janvāris, 20:35

Skudra: esam savākusies tāda mazohistu grupa

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" šobrīd atgādina mazohistu grupu, pēc zaudējuma ceturtdien viesos pret Magņitogorskas "Metallurg" pēcspēles preses konferencē savu komandu salīdzināja rīdzinieku vecākais treneris Pēteris Skudra.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka "Dinamo" ceturtdien viesos piekāpās Magņitogorskas "Metallurg" ar 3:5 (0:3, 0:0, 3:2).

Vārtus "Dinamo" labā guva Miks Indrašis, Rihards Bukarts un Genadijs Stoļarovs.

"Uzskatu, ka otrajā periodā apspēlējām pretiniekus un labi aizvadījām arī trešo periodu. Beigās varējām aizķert kādu punktu, un bija vārtu gūšanas moments. Tieši tāpēc ir žēl, ka ar labu otro un trešo periodu mēs netiekam pie punktiem. Tāda mazohistu grupa mums komandā šogad ir savākusies," ironizēja treneris.

""Metallurg", protams, ir ļoti jaudīga un tehniski labi sagatavota komanda, kas uzreiz mūs sodīja par vaļībām mača sākumā. Pēc tam kā parasti otrajā un trešajā periodā pierādām, ka mākam spēlēt hokeju arī pret tādiem spēcīgiem pretiniekiem," pēcspēles preses konferencē teica Skudra.

Viņš piebilda, ka, visu sezonu aizvadot bez skatītājiem, tas ir milzīgs zaudējums un ka šobrīd nav jūtams, ka būtu sezona, drīzāk tāds pirmssezonas etaps.

"Strādājam. Uzskatu, ka pašlaik mums ir savākusies diezgan laba komanda. Esam ieviesuši korekcijas, atbrīvojušies no dažiem ārzemniekiem, kuri acīmredzot zaudēja motivāciju un nespēlēja tā, kā mēs no viņiem gaidījām. Tiem hokejistiem, kuri spēlē pašlaik, ar motivāciju viss ir kārtībā. Viņiem pietrūkst pamata, ko neielikām slimību un Covid-19 karantīnas dēļ. Maz bija treniņu," par pašreizējo komandu saka Skudra.

Viņš piebilst, ka hokejs tiek spēlēts, nebaidoties par to, ka uzbrukumā kaut kas var nesanākt. Kaut kas no tā sanāk, kaut kas sanāk mazāk.

"Dinamo" šosezon izjūt grūtības vārtsargu postenī. Skudra atgādināja, ka sākumā slimoja trīs vārtsargi - Iļja Proskurjakovs, Staņislavs Gaļimovs un Zeins Makintairs, kurš pēc atbraukšanas tūlīt saslima. Tāpēc nācās saukt talkā gan Aleksandru Lazušinu, gan Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" vārtsargus.

"Esmu jau teicis, ka man vajadzēja vai nu pašam stāties vārtos, vai likt tajos jauniešus," trāpīgi salīdzināja treneris, piebilstot, ka Gaļimovam sezona pēc traumas gūšanas ir beigusies, un ir nepieciešama operācija.

Arī Stoļarovs pēc mača teica, ka jau kuro reizi tiek kāpts uz tā paša grābekļa, laukumā dodoties miegainiem.

"Dabūjam 0:3 un tikai tad sākam glābt Latviju," teica uzbrucējs, piekrītot Skudram, ka otrajā un trešajā periodā komanda spēlēja labi un ka pietrūkst skatītāju. Tāpēc izbraukuma spēlēs, kur viņi ir, arī Magņitogorskā, ir prieks spēlēt.

Pēc šīs cīņas rīdzinieki jau zaudējuši cerības apsteigt Rietumu grupas astotajā vietā esošo Maskavas "Spartak", kam ir 50 punkti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Rīgas klubs ar 23 punktiem 47 spēlēs ieņem pēdējo vietu līgā, kamēr Magņitogorskas komanda ar 63 punktiem 48 mačos Austrumu grupā ierindojas trešajā pozīcijā.

Pēdējo izbraukuma spēli šajā tūrē "Dinamo" sestdien aizvadīs ar Maskavas "Dinamo".

"Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra izbraukumā līdzi paņēmis trīs vārtsargus, deviņus aizsargus un 17 uzbrucējus.

Rīdzinieku rindās traumas dēļ aizvien nav vārtsargi Jānis Voris un Staņislavs Gaļimovs, taču uzbrucēji Jānis Švanenbergs un Nikolajs Jeļisejevs "Dinamo" pievienojās jau izbraukumā. Tāpat traumas dēļ izbraukumā kopā ar komandu nav devies aizsargs Džordans Marejs, bet Jānis Jaks devies uz Ziemeļameriku.

Sastāvā nav arī uzbrucēja Dāvida Levina, kurš pievienojies "Optibet" hokeja līgas (OHL) komandai "Zemgale"/LLU. Aizsargs Miks Tumanovs un uzbrucēji Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Gustavs Millers, Rūdolfs Polcs, Patriks Zabusovs palikuši Rīgā, lai palīdzētu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandai "Rīga".

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Rīgas "Dinamo" sastāvs piecām izbraukuma spēlēm:

vārtsargi - Ivans Naļimovs, Bruno Brūveris, Ēriks Vītols;

aizsargi - Metjū Majone, Roberts Mamčičs, Ernests Ošenieks, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle, Tonijs Sunds, Gunārs Skvorcovs, Ņikita Mateiko;

uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Jevgeņijs Gračovs, Emīls Ģēģeris, Miks Indrašis, Džeisī Lipons, Deniss Paršins, Genādijs Stoļarovs, Daņila Larionovs, Gļebs Zirjanovs, Andris Džeriņš, Gļebs Prohorenkovs.