foto: Edijs Pālens/LETA
Ankipāns kļuvis par "Mogo"/LSPA komandas treneri
Ģirts Ankipāns pārņems līdzšinējā trenera Igora Smirnova pienākumus.
Hokejs
2021. gada 16. janvāris, 12:22

Ankipāns kļuvis par "Mogo"/LSPA komandas treneri

Jauns.lv / LETA

"Optibet" hokeja līgas (OHL) komandu "Mogo"/LSPA turpmāk trenēs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) pieredzi uzkrājušais Ģirts Ankipāns, sestdien ziņo klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mogo"/LSPA paziņojumā teikts, ka Ankipāns pārņems līdzšinējā trenera Igora Smirnova pienākumus.

Pēc pagājušās sezonas beigām KHL komanda Rīgas "Dinamo" nolēma neturpināt sadarbību ar treneri Ankipānu un viņa asistentiem Arti Ābolu, Edgaru Masaļski, Ronaldu Ozoliņu un Juri Klodānu.

45 gadus vecais Ankipāns pie "Dinamo" stūres stājās 2017.gada septembra beigās, kad amatā nomainīja Sandi Ozoliņu.

Pirms tam viņš divas sezonas bija Pētera Skudras palīgs Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībā, bet pirms darba Krievijā strādāja "Dinamo" treneru kolektīvā.

Ankipāns kā spēlētājs Latvijas izlasē piedalījās četros pasaules čempionātos, karjeru 2012./2013.gada sezonā noslēdzot tieši Rīgas "Dinamo" rindās. Tāpat Ankipāns trenējis Latvijas U-20 hokeja izlasi un strādājis Latvijas nacionālajā valstsvienībā.

Hokejista karjeras laikā bijušais uzbrucējs Ankipāns spēlēja Latvijā, Norvēģijā, Vācijā un Baltkrievijā.

"Mogo"/LSPA šosezon 20 spēlēs iekrājusi 25 punktus un ieņem trešo vietu.

Pagājušajā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./21.gada sezonā būs par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Aizvadītajā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās