foto: EPA/Scanpix
Aparjodei kritiens liedz pacīnīties par medaļām Eiropas čempionātā; Vītola, Tīruma un Zirne pēc pirmā brauciena labāko astotniekā
Kendijai Aparjodei trases augšdaļā bija ļoti labs rezultāts, kas, visticamāk, ļautu pretendēt uz vietu pirmajā trijniekā pēc pirmā brauciena.
Citi sporta veidi
2021. gada 10. janvāris, 11:41

Aparjodei kritiens liedz pacīnīties par medaļām Eiropas čempionātā; Vītola, Tīruma un Zirne pēc pirmā brauciena labāko astotniekā

Jauns.lv / LETA

Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode svētdien Siguldā piedzīvoja kritienu Pasaules kausa sestā posma un Eiropas čempionāta pirmajā braucienā, neturpinot cīņu par medaļu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc pirmā brauciena vadībā ir Vācijas kamaniņu braucēja Natālija Geizenbergere, kura Sigulda trasi veica 41,829 sekundēs. Nieka piecas sekundes tūkstošdaļas viņai zaudē krievieti Tatjana Ivanova, bet 0,053 sekundes atpaliek Viktorija Demčenko.

Siguldā notiekošā Eiropas čempionāta kamaniņu sportā pirmā diena

52. FIL Eiropas čempionāts un Eberspacher Pasaules kausa sestais posms kamaniņu sportā Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē.

gallery icon
91

No latvietēm labāko rezultātu uzrādīja komandas jaunākā dalībniece Elīna Ieva Vītola, kura līderei zaudē 0,176 sekundes un ir piektā. Deviņas sekundes tūkstošdaļas aiz viņas ir sestās pozīcijas turētāja Elīza Tīruma, bet 0,200 sekundes no līderes atpaliek Ulla Zirne, kura ir astotajā vietā.

Aparjode kritienu piedzīvoja trases vidusdaļā un nesasniedza finiša līniju, tāpēc otrajā braucienā nepiedalīsies. Latvijas sportiste trasi pameta pašas spēkiem.

Brāļi Šici saņem vēsturiskās Eiropas čempionu medaļas

Latvijas kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici sestdien divnieku sacensībās uzvarēja Pasaules kausa sestajā posmā Siguldā, kas vienlaicīgi bija arī ...

gallery icon
16

Otrajam brauciena starts būs plkst.11.55. Sacensības tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

Šosezon pa vienai bronzas medaļai ir gan Tīrumai, gan Aparjodei. Tīruma trešo vietu izcīnīja Vinterbergā, bet Aparjode - Oberhofā. Zirnei augstākais sasniegums šosezon ir 13.vieta Sprinta Pasaules kausa posmā Īglsas trasē un tāda pati vieta Oberhofā. Savukārt Vītola debitēs šīs sezonas Pasaules kausa posma pamatsacensībās.

Pagājušajā sezonā Pasaules kausa posmā Siguldā trešo vietu ieņēma Tīruma, devīto - Zirne, Aparjode ierindojās 11., bet Vītola - 12.pozīcijā.

Sprinta Pasaules kausa posmā Aparjode bija ceturtā, Zirne noslēdza pirmo sešinieku, bet Tīruma ieņēma 13.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 595 punktiem ir vāciete Natālija Geizenbergere, kura vēl ne reizi nav uzvarējusi, visās septiņās sacensībās ierindojoties otrajā vietā. 591 punkts ir viņas tautietei Jūlijai Taubicai, bet trešo vietu ar 445 punktiem ieņem vēl viena Vācijas pārstāve Dajana Eitbergere, kamēr labākā no citu valstu braucējām ar 397 punktiem ir austriete Madeleine Egle, ieņemot ceturto pozīciju. Tīruma ar 338 punktiem ir piektā, bet Aparjodei 303 punkti un astotā pozīcija. 19.vietu ar 125 punktiem piecās sacensībās ieņem Ulla Zirne, un 91 punkts un 23.vieta četrās sacensībās 46 braucēju konkurencē ir Sigitai Bērziņai.

Pēc dāmu sacensībām trasē dosies arī komandu stafetes dalībnieki. Šīs sacensības sāksies plkst.13.50. Sacensības tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

Latvijas stafetes komanda startēs ar septīto numuru. Kopumā stafetē piedalīsies desmit valstu izlases.

Šosezon Pasaules kausa ieskaitē pirms Siguldas notikušas četras stafetes sacensības. Pirmajā etapā Aparjode, viņas brālis Kristers, kā arī ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ierindojās ceturtajā pozīcijā, bet otrajā posmā Botu/Plūmi nomainīja brāļi Šici, Latvijas izlasei izcīnot bronzas godalgas. Oberhofā ar Aparjodi un brāļiem Šiciem kopā startēja Riks Kristens Rozītis, kvartetam ierindojoties piektajā pozīcijā, bet pagājušajā nedēļas nogalē Kēnigszē Latvija ar Aparjodi, Dārznieku un brāļiem Šiciem ierindojās ceturtajā vietā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pasaules kausa stafetes kopvērtējumā pēc četriem posmiem ar 345 punktiem pirmo vietu ieņem Vācija. Par 20 punktiem mazāk ir Austrijai, kamēr Krievija seko ar 275 punktiem. Latvijas izlase ar 245 punktiem atrodas uzreiz aiz labāko trijnieka, par 30 punktiem apsteidzot itāļus.

Pagājušajā sezonā Siguldas trasē komandu stafete nenotika.

Dārznieks sestdien individuālajās sacensībās ierindojās ceturtajā vietā, Rozītis - 11.vietā, bet Gints Bērziņš, kurš piektdien Nāciju kausā jeb kvalifikācijas sacensībās izcīnīja sudrabu, ierindojās 14.vietā Pasaules kausa un divas vietas augstāk - Eiropas meistarsacīkšu vērtējumā, kā arī ieguva Eiropas U-23 meistarsacīkšu sudrabu.

Brāļi Šici sestdien uzvarēja, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ierindojās trešajā vietā, uzvarot arī Eiropas U-23 čempionātā, bet Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ieņēma sesto vietu.

Savainojuma dēļ šobrīd nestartē Latvijas vadošais kamaniņu braucējs Kristers Aparjods, kura atgriešanās trasē šajā sezonā ir zem jautājuma zīmes.

Sigulda Eiropas čempionātu uzņem piekto reizi vēsturē. Pasaules kausa posma startēt pieteikušies 130 kamaniņu braucēji no 23 nācijām - 43 vīri, 37 sievietes un 25 divvietīgās ekipāžas.

Pasaules kausa sezona norit tikai Eiropā. Ar Jauno gadu dalībnieku pulkam pievienojusies spēcīgā ASV, bet Kanādas kamaniņu braucēji sezonu varētu uzsākt posmos Vācijā.

Pēc posma Siguldā janvārī paredzēti posmi arī Oberhofā un Insbrukā, bet mēneša noslēgumā kamaniņu braucēji atgriezīsies Kēnigszē, kur norisināsies pasaules čempionāts. Sezonas fināls paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.