foto: LETA
Latvijas kamaniņu braucējs Dārznieks no Eiropas čempionāta bronzas Siguldā atpaliek par 0,021 sekundi
Artūrs Dārznieks.
Citi sporta veidi
2021. gada 9. janvāris, 15:22

Latvijas kamaniņu braucējs Dārznieks no Eiropas čempionāta bronzas Siguldā atpaliek par 0,021 sekundi

LETA

Latvijas kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks sestdien vieninieku sacensībās Pasaules kausa sestajā posmā Siguldā, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts, ieņēma ceturto vietu, no bronzas medaļas atpaliekot par 0,021 sekundi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzvarēja vācietis Felikss Lohs, kurš finišēja pēc minūtes un 35,884 sekundēm. Viņš par 0,22 sekundēm apsteidza tautieti Johannesu Ludvigu un par 0,287 sekundēm Itālijas braucēju Dominiku Fišnalleru.

Siguldā notiekošā Eiropas čempionāta kamaniņu sportā pirmā diena

52. FIL Eiropas čempionāts un Eberspacher Pasaules kausa sestais posms kamaniņu sportā Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē.

gallery icon
91

Ceturtais finišēja Dārznieks, Riks Kristens Rozītis ierindojās 11.vietā gan Pasaules kausa, gan Eiropas čempionāta vērtējumā, bet Gints Bērziņš, kurš piektdien Nāciju kausā jeb kvalifikācijas sacensībās izcīnīja sudrabu, ierindojās 14.vietā Pasaules kausa posmā un divas vietas augstāk - Eiropas meistarsacīkšu vērtējumā.

Pirmajā braucienā Bērziņš, kurš startēja 16., bija līderis, bet pieļāva divas rupjas kļūdas un finišēja vien 18.vietā.

18. startēja Rozītis, braucienu veica ar nelielām kļūdiņām un ieņēma 13.vietu.

Dārznieks startēja ar 24.numuru un, atskaitot pašas trases beigas, veica teicamu braucienu, izvirzoties vadībā.

Braucienā viņu apsteidza vien divi vācieši, Loham braucot par 0,073 sekundēm un Johannesam Ludvigam par 0,029 sekundēm ātrāk.

Otrajā braucienā Bērziņš sasniedza 11.labāko laiku, Rozītis ierindojās vienu vietu augstāk, bet Dārznieks bija spiests atkāpties no medaļas pozīcijām ar septīto labāko laiku braucienā.

Labāko laiku braucienā uzrādīja Lohs, apsteidzot Ludvigu un krievu Semjonu Pavļičenko, kurš no septītās vietas pakāpās uz piekto, sestajā vietā atstādams komandasbiedru Aleksandru Gorbaceviču.

Otrajā braucienā krita austrietis Jonass Millers un krievs Pāvels Repilovs. 32 sportistu konkurencē par noteiktās slieču temperatūras pārsniegšanu tika diskvalificēti austrieši Davids Gleiršers un Reinhards Egers.

"Grauž, ka līdz trešajai vietai ir tikai divas sekundes simtdaļas," pēc finiša sarunā ar Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses pārstāvi teica Dārznieks. "Abi divi braucieni bija ar mazām kļūdām, nevienu braucienu nenobraucu perfekti, bet kopumā tāpat esmu apmierināts ar karjeras labāko rezultātu."

Gintam Bērziņam sniegums nodrošināja sudrabu Eiropas U-23 čempionātā.

"Pirmajā braucienā nokļūdījos trases lejasdaļā, un neizdevās arī tik labi ar kļūdu tikt galā," saka Bērziņš. "Tā bija diezgan muļķīga kļūda, un ar šodienu īsti līdz galam neesmu apmierināts. Mērķi bija krietni augstāki."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ar 755 punktiem ir šosezon tikai vienreiz pārspētais vācietis Fēlikss Lohs, ar 505 punktiem seko viņa tautietis Johanness Ludvigs, bet trešais ar 461 punktu ir Fišnallers. Dārznieks un Rozītis ar 220 un 192 punktiem ir attiecīgi 14. un 15.vietā. Aparjods ar 148 punktiem trijos posmos ir 17.vietā, bet Bērziņš ar 97 punktiem piecos mačos ieņem 24.vietu 55 sportistu vidū.

Latvijas vadošais kamaniņu braucējs Kristers Aparjods savainojuma dēļ Siguldā nestartē.

Piektdien notikušajos treniņos no vadošo valstu sportistiem latviešu nebija starp septiņu labāko rezultātu īpašniekiem.

Rozītim sezonas labākais rezultāts bija Vinterbergā, kur viņš izcīnīja desmito vietu, bet Dārzniekam sezonas ievadā bija 11.pozīcija Insbrukā, kamēr Pasaules kausa debitants Bērziņš Oberhofā sasniedza 14.vietu.

Siguldā Rozītis trīsreiz ir bijis desmitais - divreiz Pasaules kausā un vienreiz pasaules čempionātā. Savukārt Dārznieks pirms četrām sezonām Siguldā izcīnīja septīto vietu.

Pirms trim gadiem Siguldā notikušajā Eiropas čempionātā uzvarēja krievs Semjons Pavļičenko, bet pērn Lillehammerē itālis Dominiks Fišnallers pārtrauca viņa trīs uzvaru sēriju Vecā kontinenta meistarsacīkstēs.

Vēlāk sestdien divnieku sacensībās Latviju pārstāv Juris un Andris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un piektdien Nāciju kausā uzvarējušie Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

Svētdien notiks sacensības sievietēm un komandu stafete.

Sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēs Kendija Aparjode, Elīza Tīruma, Ulla Zirne un Elīna Ieva Vītola.

Sigulda Eiropas čempionātu uzņem piekto reizi vēsturē. Pasaules kausa posma startēt pieteikušies 130 kamaniņu braucēji no 23 nācijām - 43 vīri, 37 sievietes un 25 divvietīgās ekipāžas.

Pasaules kausa sezona norit tikai Eiropā. Ar Jauno gadu dalībnieku pulkam pievienojusies spēcīgā ASV, bet Kanādas kamaniņu braucēji sezonu varētu uzsākt posmos Vācijā.

Pēc posma Siguldā janvārī paredzēti posmi arī Oberhofā un Insbrukā, bet mēneša noslēgumā kamaniņu braucēji atgriezīsies Kēnigszē, kur norisināsies pasaules čempionāts. Sezonas fināls paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.