foto: Ieva Čīka/LETA
Hokejists Georgs Golovkovs karjeru turpinās Dānijas čempionātā
Georga Golovkova sekmes Rīgas "Dinamo" pamatīgi ietekmēja nopietns savainojums.
Hokejs
2021. gada 5. janvāris, 18:34

Hokejists Georgs Golovkovs karjeru turpinās Dānijas čempionātā

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokejists Georgs Golovkovs karjeru turpinās Dānijas augstākās līgas komandā Odenses "Bulldogs", ziņo klubs.

25 gadus vecais hokejists šo sezonu iesāka Zviedrijas pēc spēka trešās līgas komandā Jēvles "Strombro", kuras rindās 20 spēlēs atzīmējās ar četriem vārtiem un 21 rezultatīvu piespēli.

Odenses klubā par trenera asistentu strādā Latvijas speciālists Toms Strauss, kurš iepriekš strādājis Liepājā. Arī Golovkovs jauniešu vecumā ilgu laiku pārstāvēja Liepājas komandu.

"Georgs ir daudzpusīgs spēlētājs, kurš uzbrukuma līnijā mums dos nepieciešamo pieredzi," par Latvijas hokejistu teica kluba galvenais treneris Marks Lefevrs. "Viņam piemīt labas rakstura īpašības un augsta darba ētika, kas mums noteikti palīdzēs sasniegt izslēgšanas spēles."

Pats hokejists sarunā ar kluba preses dienestu norādīja, ka jau labu laiku vēlējies izmēģināt savas prasmes Dānijas čempionātā un iepriekš par "Bulldogs" komandu bija dzirdējis labas atsauksmes.

"Bulldogs" šosezon aizvadījusi 31 spēli un ar 21 punktu ieņem pēdējo, devīto, vietu čempionātā. Tuvākie konkurenti ir septiņu punktu attālumā.

Šosezon Dānijas čempionātā spēlēja arī vārtsargs Jānis Voris, kurš jau atgriezties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Rīgas "Dinamo", kā arī aizsargs Kristiāns Rubīns. Arī Rubīns jau pametis komandu un ir ceļā uz Ziemeļameriku.

Pagājušo sezonu Golovkovs pavadīja Lielbritānijas hokeja līgas (EIHL) vienībā Notingemas "Panthers", kuras rindās regulārajā sezonā aizvadīja 37 spēles, tajās izceļoties ar sešiem vārtiem un 19 rezultatīvām piespēlēm.

Vēl sezonu iepriekš viņš pārstāvēja citu EIHL komandu Miltonkeinsas "Lightning". Tajā uzbrucējs laukumā devās 54 mačos un iekrāja 16+24.

Pirms došanās uz Angliju, Golovkovs 2016./17. un 2017./18.gada sezonā bija KHL vienības Rīgas "Dinamo" paspārnē. Divās sezonās uzbrucējs KHL čempionātā aizvadīja 21 spēli, kurās atzīmējās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Pirms tam Golovkovs izmēģināja spēkus arī Ziemeļamerikas junioru līgās.

Karjeras laikā hokejists pārstāvējis arī dažāda vecuma jauniešu izlases.