Hokejs
2021. gada 4. janvāris, 21:57

Rīgas "Dinamo" pirmo reizi sezonā izcīna divas uzvaras pēc kārtas

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien 2021.gada pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 5:4 (1:2, 2:0, 2:2) pārspēja Maskavas "Dinamo", pirmo reizi sezonā svinot divas uzvaras pēc kārtas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Divreiz rīdzinieku rindās izcēlās Roberts Bukarts, bet pa vieniem vārtiem "Dinamo" labā guva Mārtiņš Dzierkals, Džeisī Lipons un Rihards Bukarts.

Pirmo šīs sezonas spēli rīdzinieku sastāvā aizvadīja vārtsargs Jānis Voris.
Pirmais periods ritēja raitā ritmā un tā pirmajā pusē Lipons ar ripu trāpīja pa vārtu konstrukciju. Rezultātu gan atklāja viesi, jo sešas minūtes pirms trešdaļas beigām Dmitrijs Jaškins maskaviešiem veiksmīgā epizodē no vārtu priekšas pārspēja Vori.

Trīs minūtes vēlāk, spēlējot četratā pret četriem, rīdzinieki savā zonā zaudēja iemetienu, pēc kura Oļegs Zaicevs dubultoja ciemiņu pārsvaru. Tiesa, vēl pēc pusminūtes Dzierkals pēc Roberta Mamčica un Jāņa Švanenberga piespēlēm samazināja Maskavas komandas handikapu.

Otrā perioda astotajā minūtē rīdzinieki izlīdzināja rezultātu uz tablo. Pēc Metjū Majones piespēles labā metiena pozīcijā nonāca Roberts Bukarts, kurš trieca ripu zem pārliktņa. Nedaudz vēlāk otro reizi spēlē viesus glāba vārtu konstrukcija, šoreiz pēc Mamčica metiena.

Kad līdz otrās trešdaļas beigām bija palikušas piecas minūtes, Rīgas hokejisti izgāja trijatā pret diviem aizsargiem, uzbrukumu ar precīzu metienu noslēdzot Liponam. Vadību gan noturēt neizdevās, jo trešā perioda trešajā minūtē Andrejs Sergejevs no zilās līnijas viegli uzmeta pa Vora sargāto "cietoksni" un panāca 3:3.

Tomēr perioda 12 minūtē laukuma saimnieki ar 15 sekunžu intervālu guva divus vārtus pēc kārtas un uzreiz nostabilizējās vadībā. Vispirms pēc Dzierkala piespēles uz vārtu priekšu nekļūdīgs bija Rihards Bukarts, bet nedaudz vēlāk komandas biedra Rīsa Skārleta mesto ripu pielaboja viņa brālis Roberts - 5:3.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas aptuveni sešas minūtes, Iļja Šipovs samazināja Rīgas kluba pārsvaru. Pēdējās minūtēs mājinieki izturēja mazākumu un noturēja vadību, kas ļāva svinēt otro uzvaru pēc kārtas.

Šī rīdziniekiem šogad bija pirmā spēle, uzsākot četru mājas maču sēriju.

Iepriekšējais gads tika pabeigts uz pozitīvas nots, gada priekšpēdējā dienā viesos ar 5:2 vinnējot Oļega Znaroka un Latvijas speciālista Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Spartak". Ar to tika pārtraukta sešu zaudētu spēļu sērija, kurā izdevās iegūt divus punktus. Tiesa, tikai divās spēlēs vārtu deficīts bija lielāks par vienu "golu".

Tikmēr Maskavas "Dinamo" spēlē krietni sekmīgāk, kopš novembra visus uz vienu zaudējumu regulāri atbildot ar divām līdz trim uzvarām, bet ne vairāk. Šobrīd maskaviešu uzvaru sēriju tieši ir sasniegusi trīs. Pēdējos mačos mājās pagarinājumā ar 2:1 pieveikta Sanktpēterburgas SKA, pēc kā izcīnītas divas graujošas uzvaras viesos - 6:0 pret "Spartak" un 5:1 - pret Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz".

Šosezon abām komandām savā starpā jau bija jātiekas divreiz, taču pirmā spēle 26.septembrī Rīgā nenotika Covid-19 izplatības dēļ rīdzinieku rindās, mājiniekiem ieskaitot tehnisko zaudējumu, bet otrajā Maskavā mājinieki sagrāva viesus ar 6:1.

Arī pagājušajā sezonā visos četros savstarpējos dueļos uzvarēja maskavieši, divos no tiem - pagarinājumā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Rīdziniekiem ir robi vārtos un aizsardzībā. Līgas savainoto sarakstā joprojām ir vārtsargs Staņislavs Gaļimovs, aizsargi - Džordans Murejs un Tonijs Sunds.

Arī viesiem ir savainotie spēlētāji, no kuriem vairākums - Vjačeslavs Kuļomins, Vladimirs Brjukvins, Oskars Lindbergs un Aleksandrs Kučerjavenko - ir uzbrucēji, tiem pievienojoties arī aizsargam Mihailam Grigorjevam. No viņiem gan tikai Lindbergs līdz šim sagādājis lielas raizes pretinieku vārtsargiem, 32 spēlēs šosezon sakrādams 23 (7+16) rezultativitātes punktus. Kučerjavenko 29 spēlēs sakrājis 15 (7+8) punktus.

Rīgas klubs ar 21 punktu 40 mačos ieņem pēdējo vietu līgā, kamēr "Dinamo" ar 54 punktiem 42 spēlēs atrodama ceturtajā pozīcijā Rietumu konferencē.

7.janvārī rīdzinieki uzņems Minskas "Dinamo", 9.janvārī - Jaroslavļas "Lokomotiv", bet mājas spēļu sēriju noslēgs 12.janvārī cīņā ar līgas līdervienību Maskavas CSKA.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.