foto: Edijs Pālens/LETA
Džeriņš, Jeļisejevs un Voris atgriežas Rīgas "Dinamo"
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Andris Džeriņš.
Hokejs
2020. gada 26. decembris, 12:29

Džeriņš, Jeļisejevs un Voris atgriežas Rīgas "Dinamo"

Jauns.lv / LETA

Uzbrucēji Andris Džeriņš un Nikolajs Jeļisejevs, kā arī vārtsargs Jānis Voris atgriezušies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" sastāvā, informē klubs.

32 gadus vecais Džeriņš sezonas pirmajā pusē bija bez kluba, pirms tam divus gadus pēc kārtas spēlējot "Dinamo" komandā. Iepriekšējā sezonā viņš 52 spēlēs guva trīs vārtus un astoņas reizes rezultatīvi piespēlēja. 

Kopš 2009./2010.gada sezonas Džeriņš tikai divus gadus pavadījis ārpus "Dinamo" kluba, no 2016. līdz 2018.gadam pārstāvot Hradeckrālovas komandu Čehijā. KHL viņš laukumā devies 381 spēlē, kurā guvis 50 vārtus un 43 reizes rezultatīvi piespēlējis.

Pirms pievienošanās "Dinamo" Džeriņš spēlēja Ontario Hokeja līgā (OHL), kā arī Zviedrijas un Somijas junioru čempionātos.

Džeriņš no 2010. līdz 2018.gadam pārstāvēja Latvijas izlasi deviņos pasaules čempionātos pēc kārtas.

Savukārt 26 gadus vecais uzbrucējs Jeļisejevs otro sezonu pēc kārtas pavada Latvijas klubā "Olimp". Šosezon viņš 16 spēlēs guvis 13 vārtus un 12 reizes asistējis vārtu guvumos, ar 25 punktiem ieņemot otro vietu "Optibet" Hokeja līgas (OHL) rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Pirms tam viņš nepilnas divas sezonas spēlēja Krievijas Augstākajā līgā (VHL), kur pārstāvēja Almetjevskas "Ņeftjaņik" un Dzjiliņas "Cen Tou" komandas. Vēl pirms tam uzbrucējs nepilnas četras sezonas spēlēja Rīgas "Dinamo", KHL piedaloties 51 mačā, kurā guva trīs vārtus un četrreiz rezultatīvi piespēlēja.

Tikmēr 20 gadus vecais Voris sezonas pirmajā pusē spēlēja Dānijas klubā Redovres "Mighty Bulls", kura sastāvā 11 mačos vidēji ielaida 4,3 vārtus un atvairīja 89,85% metienu.

Lielāko daļu no iepriekšējās sezonas latviešu vārtsargs pavadīja Krievijas Jaunatnes līgas (MHL) komandā "Rīga", taču viņam bija arī iespēja debitēt Rīgas "Dinamo". Voris laukumā devās septiņās KHL spēlēs, kurās caurmērā ielaida 3,22 vārtus, atvairīja 89,3% metienu un svinēja vienu "sauso" uzvaru.

Pirms tam viņš vienu sezonu pavadīja zemākajās Ziemeļamerikas hokeja līgās, kur pārstāvēja trīs komandas.

Jeļisejevs un Voris U-18 un U-20 izlašu sastāvos spēlējuši pasaules jaunatnes čempionātos.

"Dinamo" ar 16 punktiem 36 mačos ieņem pēdējo vietu starp 11 Rietumu konferences klubiem un ir vājākā komanda visā līgā.