Basketbols
2020. gada 18. decembris, 22:35

Porziņģis aizvadījis bezkontakta treniņu kopā ar komandu

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis aizvadījis bezkontakta treniņu kopā ar savu pārstāvēto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Dalasas "Mavericks", piektdien atklāja vienības galvenais treneris Riks Kārlails.

Porziņģis 17.augustā NBA izslēgšanas turnīra pirmajā mačā guva meniska traumu. Latvijas basketbolistam operācija tika veikta 10.oktobrī un rehabilitācijai nepieciešamais termiņš netika noteikts, taču viņa atgriešanās laukumā nav gaidāma ātrāk par janvāri.

Līdz piektdienai Porziņģim bija tikai individuālās nodarbības.

"Viņa aktivitātes ar katru dienu kļūst arvien plašākas. Šodien viņš kopā ar komandu aizvadīja treniņu bez pretspēlētājiem, kā arī viņam bija bezkontakta nodarbības aizsardzībā," Kārlaila teikto citē "Dallas Morning News" žurnāliste Kellije Keplena.

Dalasas vienība sezonas pirmo maču aizvadīs 23.decembrī Fīniksā, uz kurieni dosies arī Porziņģis, lai varētu trenēties kopā ar komandu.

"Mavericks", gatavojoties jaunajai sezonai, aizvadīja trīs pārbaudes spēles, divās no tām uzvarot Milvoki "Bucks", bet vienā zaudējot Minesotas "Timberwolves".

Porziņģis pagājušajā sezonā piedalījās 57 regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji nepilnās 32 minūtēs guva 20,4 punktus, izcīnīja 9,5 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,0 metienus. Izslēgšanas turnīrā viņš laukumā bija trīs mačos, kuros caurmērā 31,5 minūtēs guva 23,7 punktus, izcīnīja 8,7 bumbas zem groziem un bloķēja 1,0 metienu.

"Mavericks" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā ar 2-4 atzina Losandželosas "Clippers" pārākumu.