foto: Zane Bitere/LETA
Meieram un Mejerim sekmīgs sniegums VTB Vienotās līgas mačos
Latvijas izlases centra spēlētājs Mārtiņš Meiers aizvadījis veiksmīgu spēli, tiesa, ar to nepietika "Astana" uzvarai.
Basketbols
2020. gada 5. decembris, 18:18

Meieram un Mejerim sekmīgs sniegums VTB Vienotās līgas mačos

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Mārtiņš Meiers sestdien VTB Vienotās līgas spēlē guva 14 punktus, taču Nursultanas "Astana" savā laukumā piekāpās "Ņižņij Novgorod", kamēr ar tikpat punktiem Permas "Parma" panākumu mājās sekmēja Mareks Mejeris.

"Astana" mājās ar 69:79 (15:20, 20:21, 14:20, 20:18) piekāpās "Ņižņij Novgorod".

Meiers 22 minūtēs un četrās sekundēs laukumā ar 14 punktiem bija "Astana" vienības otrs rezultatīvākais basketbolists, bet ar astoņām atlēkušajām bumbām kļuva par spēles labāko cīnītāju zem groziem. Viņš iemeta sešus no astoņiem divpunktu metieniem, kā arī realizēja abus soda metienus.

Tāpat viņa rēķinā arī viena kļūda, trīs bloķēti metieni, izprovocētas četras piezīmes un dalīts labākais efektivitātes koeficients spēlē 22. Spēli Latvijas centra spēlētājs pabeidza priekšlaicīgi piecu piezīmju dēļ.

Tikmēr Ojārs Siliņš 19 minūtēs un sešās sekundēs laukumā punktus neguva, garām grozam raidīdams vienīgo trīspunktu metienu.

Viņa kontā arī pārķerta bumba, divas kļūdas, trīs personiskās piezīmes un efektivitātes koeficients mīnus divi.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 16 punktiem bija Devins Mārbls, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas. Viesiem 15 punktus guva Jevgeņijs Baburins.

"Astana" ar diviem panākumiem septiņās spēlēs ieņem desmito vietu, bet Ņižņijnovgorodas komanda ar četrām uzvarām piecos dueļos ir otrā 13 klubu konkurencē.

"Parma" savā laukumā ar 84:81 (20:21, 25:15, 14:26, 25:19) pieveica Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Mejeris spēlēja 31 minūti un 52 sekundes un ar 14 punktiem bija "Parma" vienības otrs rezultatīvākais basketbolists. Viņš iemeta grozā piecus no astoņiem divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem, kā arī realizēja vienīgo soda metienu.

Ar septiņām atlēkušajām bumbām viņš komandā dalīja labākā cīnītāja zem groziem laurus, trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, četrreiz pārķēra bumbu, bloķēja divus pretinieku metienus, sakrāja divas personiskās piezīmes un izprovocētas piecas piezīmes pretiniekiem, kā arī sakrāja efektivitātes koeficientu 24.

Rezultatīvākais Permas komandā ar 33 punktiem bija lietuvietis Ads Juškevičs, kurš piecreiz rezultatīvi piespēlēja un izprovocēja sešas piezīmes pretiniekiem.

Viesu rindās 24 punkti citam Lietuvas spēlētājam Mindaugam Kuzminskam, bet 17 punkti un sešas atlēkušās bumbas Džordanam Kroufordam.

"Parma" ar trim uzvarām sešās spēlēs ieņem septīto vietu, bet Krasnodaras vienība ar bilanci 6-3 ir divas vietas augstāk.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.