foto: AFP/Scanpix
Porziņģis ļoti optimistisks par savu atlabšanu: "Neizslēdzu iespēju atgriezties jau Ziemassvētkos"
Kristaps Porziņģis gan piebilst, ka gala lēmums būs komandas ārstiem ne viņam.
Basketbols
2020. gada 4. decembris, 10:15

Porziņģis ļoti optimistisks par savu atlabšanu: "Neizslēdzu iespēju atgriezties jau Ziemassvētkos"

Jauns.lv / LETA

Pēc spēlēm Orlando "burbulī" bijusi sajūta, ka jaunā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona varētu sākties ne ātrāk kā februārī, tādēļ arī lēmums par veicamo operāciju pieņemts nedaudz vēlāk, ceturtdien sarunā ar medijiem pauda Dalasas "Mavericks" zvaigzne Kristaps Porziņģis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Porziņģis 17. augustā NBA izslēgšanas turnīra pirmajā mačā guva meniska traumu. Latvijas basketbolistam operācija tika veikta 10. oktobrī un rehabilitācijai nepieciešamais termiņš netika noteikts, taču tiek lēsts, ka viņš varētu nespēlēt kādus trīs - četrus mēnešus.

Iepriekš novembrī Porziņģis pauda, ka rehabilitācijas process norisi patiesi labi, un laukumā viņš varētu atgriezties janvārī. To pašu decembra pirmajā dienā pauda arī "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails.

Ceturtdien, sarunājoties ar medijiem, Porziņģa sejā bija grūti bija nepamanīt pozitīvo attieksmi, jo īpaši, kad atbildes sniegtas par atveseļošanās procesu, kuru latvietis raksturoja, kā ļoti labu. Viņš pats savu atgriešanās termiņu nospraudis jau agrāk, tomēr maz ticams, ka Porziņģis šogad izies laukumā.

"Neizslēdzu iespēju atgriezties jau Ziemassvētkos, tomēr šajā sakarā teikšana būs medicīnas personālam," smaidot teica Porziņģis. "Atveseļošanās noris ātri un labi. Pēc iespējas ātrāk vēlos atgriezties laukumā."

Basketbolists arī sīkāk skaidroja, kāpēc ceļgala operāciju veicis teju divus mēnešus pēc gūtā savainojuma.

"Pēc "burbuļa" beigām Orlando devos nelielā atpūtā, domājot, ka sezona atsākies februārī vai martā. Tādā gadījumā man būtu bijis pietiekami daudz laika, lai savlaicīgi atgrieztos laukumā, bet tagad sezonas sākums ieplānots ātrāk, tāpēc cenšos atgūties tik ātri, cik vien iespējams," uzsvēra liepājnieks.

"Magnētiskā rezonanse īsti neko neparādīja, tāpēc speciālisti ieteica nogaidīt dažas nedēļas un turpināt trenēt kāju. Pastāvēja iespēja, ka operāciju veikt nevajadzēs, taču vēlāk secināts, ka tā tomēr ir vajadzīga."

Runājot par meniska traumu, Porziņģis atkal uzsvēra, ka šoreiz atveseļošanās noris krietni vieglāk, jo uzlabojumi jūtami ja ne katru dienu, tad katru nedēļu. Tas arī ļauj saglabāt optimismu par ātru atgriešanos.

Tāpat viņš uzsvēra, ka nākotnes kontekstā nav bažu par savu veselību, jo smagie savainojumi gūti kontakta cīņā, nevis citos apstākļos.

"Jā, man ir bijušas divas lielas traumas, pie tam krustenisko saišu plīsums ir ļoti nopietns. No traumām atgūstos ļoti labi... Jāsaprot, ka šīs bija traumas, kas gūtas cīņā ar pretinieku. Ja tā nebūtu, būtu krietni vairāk nobažījies," uzsvēra Porziņģis. "Tagad man tikai jāparūpējas, lai saites būtu spēcīgas un es atgūtu pārliecību laukumā."

Nākamajā sezonā komandai nosprausti augstākie mērķi, lai arī Rietumu konferencē pretim stāsies spēcīgi klubi, tostarp arī čempionvienība Losandželosas "Lakers".

"Domāju, ka ikvienā iekšā ir neliels saviļņojums, jo jūtam, ka varam spert nākamo soli uz priekšu. Tāpat pastāv iespēja, ka tribīnēs varēs atgriezties fani, kas to padara vēl interesantāku," atklāja basketbolists. "Tomēr centīsimies neskatīties tik tālu, jo vēl ir regulārā sezona, kurā jāpierāda, ka esam izslēgšanas spēļu cienīgi."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Porziņģis pagājušajā sezonā piedalījās 57 regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji nepilnās 32 minūtēs guva 20,4 punktus, izcīnīja 9,5 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,0 metienus. Izslēgšanas turnīrā viņš laukumā bija trīs mačos, kuros caurmērā 31,5 minūtēs guva 23,7 punktus, izcīnīja 8,7 bumbas zem groziem un bloķēja 1,0 metienu.

"Mavericks" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā ar 2-4 atzina Losandželosas "Clippers" pārākumu.

Jau ziņots, ka "Mavericks" savu pirmo spēli jaunajā sezonā Ziemassvētkos aizvadīs pret čempioni "Lakers".