foto: Ieva Lūka/LETA
Bolotņiks pirms lielās cīņas cīņas nedaudz vieglāks par Mišelu
Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ričards Bolotņiks.
Citi sporta veidi
2020. gada 1. decembris, 18:02

Bolotņiks pirms lielās cīņas cīņas nedaudz vieglāks par Mišelu

Jauns.lv / LETA

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks pirms trešdien gaidāmās cīņas ir nedaudz vieglāks par savu pretinieku Seržu Mišelu, noskaidrojās otrdien notikušajā oficiālajā svēršanās ceremonijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bolotņiks trešdien Veikfīldā "Production Park" studijā "MTK Globel" rīkotā turnīra "Golden Contract" finālā desmit raundu cīņā tiksies ar vācieti Mišelu. Dueļu vakars sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika, bet Bolotņika un Mišela spēkošanās būs priekšpēdējā no sešām cīņām.

Pussmagajā svarā bokseru svars nedrīkst pārsniegt 79,4 kilogramus un abi bokseri tajā iekļāvās. Bolotņiks otrdienas pēcpusdienā svēra 78,93 kilogramus, bet viņa pretinieks - 79,21 kilogramu.

Bolotņiks pēc svēršanās uzsvēra, ka jūtas lieliski un ir pārliecināts par to, ka būs īsta cīņa, jo abi bokseri ļoti grib uzvarēt.

"Uzvara šajā turnīrā man nozīmētu visu. Tā būs laba iespēja parādīt mana trenera spējas - to, ko viņš manī ir ielicis. Pasaule uzzinās par Latvijas boksu un Latvijas treneri Dmitriju Šiholaju. Negribu vieglu cīņu un domāju, ka finālam jābūt tādai pašai desmit raundu cīņai, kāda man bija ar Bērtonu," teica Bolotņiks.

"Ticu, ka rītdien uzvarēšu. Kā jau iepriekš intervijās teicu - neredzu iespēju, kā viņš varētu uzvarēt. Varbūt rītdien viņš to parādīs, varbūt nē," atzina Mišels.

Bolotņiks septembra beigās klubā "Studio 69" pēc punktiem uzvarēja britu Hoziju Bērtonu, kuru klātienē bija ieradies atbalstīt slavenais smagsvaru bokseris Taisons Fjūrijs. Uzvara ļāva Bolotņikam nosargāt Pasaules Boksa organizācijas (WBO) Eiropas čempiona jostu pussmagajā svarā.

Pērnā gada decembra vidū Bolotņiks izcīnīja WBO Eiropas čempiona titulu pussmagajā svara kategorijā. Latvijas bokseris šī turnīra ceturtdaļfināla cīņas pirmajā raundā uzveica ziemeļīru Stīvenu Vordu.

30 gadus vecais Bolotņiks karjeras laikā uzvarējis 17 no 23 cīņām, septiņas no tām noslēdzot ar nokautu.

Tikmēr 32 gadus vecais Mišels, kurš tiek dēvēts par "bavāriešu snaiperi", profesionālās karjeras laikā ringā kāpis 12 reizes, izcīnot 11 uzvaras, astoņas no tām ar nokautu.

30.septembrī viņš Jorkas hallē Londonā notikušajā pusfinālā uzvarēja britu Laiemu Konroju. Viņš pretinieku trīs reizes aizsūtīja nokdaunā, un cīņa ceturtajā raundā tika pārtraukta.

Uzvara "Golden Contract" turnīrā bokserim dos divu gadu līgumu par piecām cīņām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās