foto: Paula Čurkste/LETA
Kristers Aparjods Pasaules kausa sezonu sāk ar astoto vietu
Kristers Aparjods.
Citi sporta veidi
2020. gada 28. novembris, 13:29

Kristers Aparjods Pasaules kausa sezonu sāk ar astoto vietu

Jauns.lv / LETA

Latvijas čempions kamaniņu sportā Kristers Apajords sestdien Austrijā Pasaules kausa (PK) pirmajā posmā ierindojās astotajā vietā, kamēr viņa tautieši Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis finišēja ārpus vadošā desmitnieka.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Divu braucienu summā ātrākais bija titulētais vācietis Fēlikss Lohs, kurš uzvaru izcīnīja abo braucienos. Viņš par 0,126 sekundēm apsteidza savu tautieti Johanesu Ludvigu, bet itālis Dominiks Fišnallers bronzu ieguva, piekāpjoties par 0,180 sekundēm.

Starp Latvijas pārstāvjiem augstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Aparjods, kurš otrajā braucienā bija septītais, bet summā ierindojās astotajā pozīcijā. Viņš Loham piekāpās par 0,372 sekundēm.

Uzreiz aiz desmitnieka bija Dārznieks, kuram otrajā braucienā 13.ātrākais laiks un 0,685 sekunžu deficīts. Tikmēr Rozītis otrajā piegājienā uzrādīja 17.laiku, divu braucienu summā ierindojoties 16.vietā starp 32 sportistiem.

Aiz goda pjedestāla ierindojās trīs mājinieki - Dāvids Gleiršers, Jonass Millers un Niko Gleiršers. Brāļus Gleiršerus šķīra mazāk nekā sekundes desmitdaļa.

Pirmajā braucienā ātrāko laiku uzrādīja Lohs, 0,006 sekundes zaudēja mājinieks Dāvids Gleiršers, bet itālis Dominiks Fišnallers līderim zaudēja 0,015 sekundes.

No Latvijas sportistiem augstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Aperjods, kurš finišēja septītajā vietā un Loham zaudēja 0,157 sekundes. Dārznieks līderim zaudēja 0,245 sekundes, ierindojoties 12.pozīcijā. Pirmais desmitnieks bija 0,040 sekunžu attālumā.

Tikmēr Riks Kristens Rozītis finišēja 16.pozīcijā, Vācijas braucējam piekāpjoties par 0,406 sekundēm.

Pamatsacensībās vieta bija garantēta Aparjodam, bet caur Nāciju kausu posmam kvalificējās Dārznieks un Rozītis. Nāciju kausa kārtu nepārvarēja Gints Bērziņš.

No Latvijas sportistiem iepriekšējā sezonā augstāko vietu kopvērtējumā sasniedza Aparjods, kurš bija desmitais. Labāko rezultātu viņš uzrādīja Vinterbergā, kur izcīnīja otro vietu, savukārt Insbrukā pirmajā braucienā krita, bet otrajā uzrādīja labāko rezultātu.

Pērn Insbrukā visaugstāk, 11.vietā, bija nu jau karjeru beigušais Inārs Kivlenieks, bet otrajā desmitā finišēja arī Dārznieks un Rozītis.

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā uzvaras laurus plūca Krievijas sportists Romāns Repilovs, otrais bija itālis Dominiks Fišnallers, bet trešais bija vēl viens krievs Semjons Pavļičenko.

Divniekiem pirmais brauciens būs plkst.13.40, bet otrais - plkst.15.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pamatsacensības jau bija nodrošinājuši Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, bet jaunais divnieks Mārtiņš Bots/ Roberts Plūme to paveica caur Nāciju kausu. Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs Insbrukas posmā nestartēs.

Pagājušajā gadā Insbrukā Šici bija piektie, bet Gudramovičs/Kalniņš izcīnīja astoto vietu.

Svētdien paredzētas sacensības sieviešu vieniniekiem, stafetē un Sprinta kausā.

Pasaules kausa pirmajam posmam ir reģistrējušās 22 nācijas. ASV un Kanādas valstsvienības Covid-19 vīrusa pandēmijas dēļ Pasaules kausa posmos nepiedalīsies līdz pat 2021.gada janvārim

Plānots, ka 2020./2021.gada sezona notiks tikai Eiropas trasēs.

Turpmākās sacensības notiks trīs Vācijas pilsētās - Altenbergā, Oberhofā un Vinterbergā. Arī 2021.gads sāksies Vācijā, kur notiks mači Kēnigszē trasē, bet pēc tam sportisti dosies uz Siguldu, kur cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām.

Turpinājumā janvārī paredzēti posmi arī Oberhofā un Insbrukā, bet sezonas noslēgums paredzēts februāra otrajā pusē trasē, taču norises vieta vēl nav zināma, jo Pekinas olimpiskajā trasē sacensības šonedēļ tika atceltas.