foto: Bobslejs.lv
Bērziņa/Nemmes ekipāža Siguldā izcīna piekto vietu otrajās Pasaules kausa sacensībās
Citi sporta veidi
2020. gada 22. novembris, 17:04

Bērziņa/Nemmes ekipāža Siguldā izcīna piekto vietu otrajās Pasaules kausa sacensībās

Jauns.lv / LETA

Latvijas bobsleja pilota Ralfa Bērziņa un stūmēja Edgara Nemmes ekipāža svētdien Siguldā ieņēma piekto vietu Pasaules kausa sezonas otrajās divnieku sacensībās, kurās uzvaras laurus plūca vācieša Frančesko Frīdriha vadītās kamanas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tikmēr Oskars Ķibermanis kopā ar Dāvi Spriņģi bija astotajā vietā, bet Emīls Cipulis duetā ar Kristu Lindenblatu ierindojās 12.pozīcijā 13 ekipāžu konkurencē.

Frīdrihs, kurš startēja kopā ar stūmēju Aleksandru Šilleru, bija nepārspēts abos braucienos, abos no tiem labojot starta rekordu - vispirms 4,78 sekundes un pēc tam 4,75 sekundes.

Otro vietu izcīnīja Johanness Lohners kopā ar Ēriku Franki, savam tautietim divu braucienu summā zaudējot 0,21 sekundi. Tikmēr trešā bija Šveices ekipāža Mihaels Fogts/Sandro Mihels, kas atpalika 0,65 sekundes.

Astoņas sekundes simtdaļas aiz goda pjedestāla palika vācietis Kristofers Hofers, bet vēl vienu sekundes simtdaļu lēnāks bija Bērziņš, kurš par 0,05 sekundēm apsteidza šveicieti Simonu Frīdli. Zīmīgi, ka pirmais piecinieks bija tāds pats, kā sestdienas sacensībās. 

Ķibermanis uzvarētājam zaudēja 1,05 sekundes, kas deva astoto vietu, bet Cipulis atpalika 1,42 sekundes un bija 12.pozīcijā.

Līderis pēc pirmā brauciena bija Frīdrihs, kura vadītais bobs finišēja pēc 49,61 sekundes, trīs sekundes simtdaļas lēnāka bija Lohnera ekipāža, bet 0,36 sekundes atpalika Fogts.

Bērziņš zaudēja 0,41 sekundi un kopā ar Haferu dalīja piekto vietu. Ķibermaņa ekipāža bija vēl desmit sekundes simtdaļas lēnāka, kas deva septīto vietu, bet debitants Cipulis bija 0,96 lēnāki, ieņemot priekšpēdējo vietu starp 13 ekipāžām.

Otrajā braucienā Frīdrihs trasi veica 49,53 sekundēs, Lohners atpalika 0,18 sekundes, bet Fogts - 0,29 sekundes. Bērziņš zaudēja 0,33 sekundes un braucienā bija sestais, Ķibermanis ar 0,54 sekunžu deficītu bija vien 12., bet Cipulis ar 0,46 sekunžu atpalicību bija desmitajā pozīcijā.

Tāpat kā pirmajā posmā sestdien, arī svētdien uz starta stājās 13 ekipāžas, starp kurām trīs bija no Latvijas. 

Jau iepriekš bija zināms, ka Dāvis Kaufmanis startēs tikai vienā no diviem etapiem. Ķibermaņa ekipāžā Mikni nomainījis Sprinģis, bet Bērziņam talkā nāks Nemme, tādējādi nestartēs stūmējs Arnis Berbrišs.

Cipulim šī ir debija Pasaules kausa sacensībās. Pagājušajā sezonā viņš pieredzi krāja Eiropas kausā, taču ar augstvērtīgiem rezultātiem neizcēlās.

Lohners sestdien Siguldā pirmajā braucienā uzstādīja jaunu trases rekordu - 49,51 sekunde. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Latvija un Vācija ir vienīgās valstis šajos Pasaules kausa posmos, kurām ir tiesības startēt ar trim ekipāžām.

Posmos nepiedalījās ASV, Kanādas un Lielbritānijas bobslejisti, kā arī Krievijas un Austrijas ekipāžas, jo dažiem šo valstu sportistiem pēc ierašanās Latvijā tika konstatēts Covid-19.

Iepriekšējā sezonā abos Siguldas posmos uzvarēja Ķibermanis. Pirmajā posmā viņam sīvu konkurenci sastādīja Frīdrihs, bet nākamajā etapā vācietis nestartēja, otro vietu izcīnot šveicietim Simonam Frīdli. Aizpērn, Siguldai debitējot Pasaules kausa apritē, abos posmos nepārspēts bija Frīdrihs.

2019./2020.gada sezonā Ķibermanis izcīnīja otro vietu kopvērtējumā, piekāpjoties vien Frīdriham, bet Bērziņš nestartēja divos posmos un ierindojās 14.pozīcijā. Četriniekos latviešiem attiecīgi ceturtā un 17.pozīcija, bet kombinācijā - trešā un 15.vieta. Ķibermanis kļuva par Eiropas čempionu un izcīnīja bronzu planētas meistarsacīkstēs, bet Bērziņam šajos mačos bija vietas otrajā desmitā.

Kā šonedēļ atklāja Latvijas bobsleja komandas galvenais treneris Sandis Prūsis, Siguldas posmos startēs kopā pieci Latvijas piloti.

Šī iemesla dēļ svētdien iespēja dota Cipulim, bet Dāvis Kaufmanis sevi pierādīja sestdien, divu braucienu summā izcīnot desmito vietu.

Otrajā nedēļas nogalē kopā ar Ķibermani un Bērziņu plānota olimpiskā čempiona Oskara Melbārža šīs sezonas debija abās sacensību dienās.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā vienā posmā norisinās divas vīru divnieku sacensības.

Nākamajā nedēļas nogalē turpat Siguldā notiks Pasaules kausa otrā posma sacensības skeletonā un bobslejā divniekiem.

Nākamie divi posmi notiks Insbrukā, bet pēc jaunā gada ieplānots viens etaps Vinterbergā. Turpinājumā paredzēti posmi Sanktmoricā un Kēnigszē, bet sezonas noslēgums plānots marta vidū Jaņcinas trasē, kur notiks 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu sacensības. Tiesa, šī posma norise pagaidām ir zem jautājuma zīmes.