foto: PA Images/SCANPIX
Tallinas "Flora" futbolisti nodrošina Igaunijas čempiontitulu; Zviedrijā uzvar "Malmo"
Tallinas "Flora" par Igaunijas čempioni kļuvusi 13 reizes un pēdējos divus gadus pēc kārtas.
Futbols
2020. gada 9. novembris, 13:44

Tallinas "Flora" futbolisti nodrošina Igaunijas čempiontitulu; Zviedrijā uzvar "Malmo"

Jauns.lv / LETA

Tallinas "Flora" komanda svētdien nodrošināja Igaunijas čempiontitulu futbolā, kamēr Zviedrijā tronī kāpa "Malmo" vienība.

"Flora" 27.kārtas spēlē viesos ar rezultātu 1:0 pārspēja Tartu "Tammeka" vienību, vienīgos vārtus gūstot Vlasijam Sinjavskim.

Tuvākajai sekotājai Paides "Linnameeskond" ir par 11 punktiem mazāk un tā vairs nevar apsteigt "Flora" futbolistus.

"Flora" komanda par Igaunijas čempioni kļuvusi 13 reizes un pēdējos divus gadus pēc kārtas. Šogad "Flora" uzvarēja arī Igaunijas kausa izcīņā, šo trofeju iegūstot astoto reizi vēsturē.

Lai pilnvērtīgi varētu noslēgt čempionātu, Igaunijas Futbola asociācija piektdien mainīja sezonas noslēguma izspēles kārtību, kas paredz savās starpā spēlēt 1.-4., 5.-6. un 7.-10.vietu ieguvējām. Šīs trīs kārtas tiks izspēlētas no 22.novembra līdz 6.decembrim.

Šobrīd pēdējā vietā atrodama Latvijas trenera Dmitrija Kalašņikova vadītā Tallinas "Kalev", kas no priekšpēdējās vietas atpaliek par diviem punktiem, bet astotā pozīcija ir trīs punktu attālumā. Pēdējās vietas ieguvēja sezonas beigās pametīs Igaunijas augstāko līgu.

Tikmēr Zviedrijā savu 21.čempiontitulu nodrošinājusi "Malmo" komanda, kas svētdien mājās ar 4:0 sagrāva "Sirius" futbolistus.

Trīs kārtas pirms turnīra beigām Malmes komanda tuvāko sekotāju "Elfsborg" apsteidz par desmit punktiem.

"Malmo" Zviedrijas čempiones tronī atgriezās pēc trīs gadu pārtraukuma, bet pērn zelta medaļas izcīnīja Stokholmas "Djurgardens".

Igaunijas un Zviedrijas čempiones nākamajā sezonā spēlēs UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā.