Sporta zvaigznes
2020. gada 1. novembris, 22:02

Kristaps Porziņģis ierauts mistiskā "Facebook" krāpšanas shēmā

Jauns.lv

Soctīklā "Facebook" izveidots "Kristaps Porzinis Live" profils, kur translēta tiešraide ar slaveno Latvijas basketbolistu Kristapu Porziņģi, kurā viņš 1600 cilvēkiem it kā sola samaksāt pa 5000 eiro, cenšoties palīdzēt Covid-19 pandēmijas laikā cietušajiem.

Video tiešraidē Kristaps Porziņģis sniedz interviju, kuras laikā stāsta par sevi un atbild arī uz dažādiem jautājumiem. Tiek pieminēts viņa draugs, slavenais futbolists Māris Verpakovskis, latviešu kulta grupas "Prāta Vētra" solists Renārs Kaupers un citi, kurus basketbolists pazīst un spēj atbildēt uz jautājumiem par viņiem.

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā. Vietējie to jau iesaukuši par "Porziņģciemu".

gallery icon

Tikmēr to, kas ir Latvijas Republikas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, sportists nav zinājis. Pēc "Facebook" redzamā ieraksta noprotams, ka pirmajiem 1600 cilvēkiem, kuri var saskatīt un komentāru sadaļā ierakstīt četru ciparu rindu, kas redzama izplūdušā attēlā pie tiešraides, tiek solīti 5000 eiro. Nauda būtu pabalsts Covid-19 pandēmijā visvairāk cietušajiem.

Kristapa Porziņģa ekskluzīvais mersedess

Kristapa Porziņģa ekskluzīvais mersedess.

gallery icon

Šim savdabīgajam projektam ticamības momentu it kā rada fakts, ka Kristaps pagājušā gada vasarā parakstījis iespaidīgāko līgumu Latvijas sporta vēsturē, kura ietvaros no Dalasas "Mavericks" nākamajos piecos gados saņems 158 miljonus ASV dolāru (139 miljoni eiro). Tāpat Latvijas slavenākais basketbolists jau iepriekš bijis nasks dažādu labdarības projektu dalībnieks.

Tomēr aizdomas rada fakts, ka pašiem acīgākajiem uz kādu mistisku adresi ir jānosūta sava kontaktinformācija un vismaz septiņās "Facebook" grupās jādalās ar šo tiešraides video, kas izklausās visai aizdomīgi.

Tagad Kristaps Porziņģis arī savā privātajā "Twitter" kontā norādījis, ka par šādu paziņojumu neko nav zinājis un tas nav  patiess.