foto: AFP/Scanpix
Bijušais "Mavericks" trenera palīgs tagad vadīs spēcīgo "Rockets"
Stīvens Sailass dod padomu Lukam Dončičam.
Basketbols
2020. gada 31. oktobris, 15:07

Bijušais "Mavericks" trenera palīgs tagad vadīs spēcīgo "Rockets"

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Hjūstonas "Rockets" galvenā trenera amatā nolīgusi bijušo Dalasas "Mavericks" speciālistu Stīvenu Sailasu, ziņo komanda.

Jau iepriekš izskanēja runas, ka Dalasas "Mavericks" iepriekšējās divas sezonas strādājušais Stīvens Sailass kļūs par Hjūstonas "Rockets" galveno treneri.

Piektdien abas puses noslēgušas oficiālu vienošanos. Sailass komandas vadību pārņems no Maika D'Antoni, ar kuru pēc aizvadītās sezonas līgums netika pagarināts. D'Antoni pievienojies Bruklinas "Nets", kur asistēs Stīvam Nešam.

"Rockets" īpašnieks Tilmens Fertita uzsvēra, ka Sailass šo iespēju nopelnījis godam.

"Rockets" komandu pārliecinājusi Sailasa inteliģence uzbrukuma spēlē un arī tas, ka viņš iepriekš strādājis kopā ar tādiem speciālistiem kā Riku Kārlailu, Stīvu Klifordu un viņa tēvu Polu Sailasu.

47 gadus vecais Sailass karjeras laikā trenējis vairākus vadošos NBA aizsargus, tajā skaitā Luku Dončiču, Kembu Volkeru, Stefanu Kariju. Tagad viņam būs iespēja vadīt Džeimsu Hārdenu un Raselu Vestbruku.

Sailass NBA strādā kopš 1999.gada, kad viņš karjeru sāka kā Šarlotas "Hornets" skauts. No 2000.gada viņš kā asistents strādājis "Hornets", Klīvlendas "Cavaliers", Goldensteitas "Warriors" un "Mavericks" komandās, kā arī vienu sezonu bijis Vašingtonas "Wizards" skauts.

Koledžu basketbolā viņš spēlēja Brauna Universitātes komandā, bet pēc augstskolas absolvēšanas trīs gadus strādāja Nacionālajā karjeru beigušo basketbolistu asociācijā (NBRPA).

Viņa tēvs Pols Sailass trenera karjeras laikā vadīja "Hornets", "Cavaliers" un Sandjego "Clippers" vienības. Basketbolista karjerā bijušais uzbrucējs septiņdesmitajos gados trīsreiz tika kronēts par NBA čempionu.

"Rockets" aizvadītās sezonas izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pusfinālā ar 1-4 atzina Losandželosas "Lakers" pārākumu.

Aizvadītās sezonas noslēguma fāze norisinājās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Sezonas pēdējais mačs notika 11.oktobrī, kad Losandželosas "Lakers" finālsērijā nodrošināja uzvaru 4-2 pār Maiami "Heat".

Jau ziņots, ka NBA nākamo sezonu vēlas sākt 22.decembrī.