foto: REUTERS/SCANPIX
Rodiona Kuruca treneris Stīvs Nešs par palīgu piesaista slavenu NBA treneri
Stīvs Nešs savulaik Maika D'Antoni vadībā pārstāvēja Fīniksas "Suns" komandu.
Basketbols
2020. gada 31. oktobris, 14:28

Rodiona Kuruca treneris Stīvs Nešs par palīgu piesaista slavenu NBA treneri

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Bruklinas "Nets", kurā spēlē Rodions Kurucs, galvenajam trenerim Stīvam Nešam asistēs viņa bijušais treneris Maiks D'Antoni, ziņo NBA.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka septembra sākumā Rodiona Kuruca pārstāvētās Bruklinas "Nets" grožus pārņēma kādreizējā NBA zvaigzne Nešs, kurš nolīdzis Amare Stademaijeru sev par asistentu. Viņa galvenā darbības joma būs spēlētāju attīstība.

Tikmēr piektdien NBA ziņo, ka "Nets" treneru korpusam pievienojies arī D'Antoni un bijušais Filadelfijas "76ers", kā arī Sanantonio "Spurs" trenera asistents Ime Udoka. Tāpat sastāvā palicis iepriekš galvenā trenera vietas izpildītājs Žaks Vons.

D'Antoni pagājušajā sezonā vadīja Hjūstonas "Rockets", bet konferences pusfinālā komanda piedzīvoja zaudējumu, kā rezultātā abu pušu ceļi šķīrās 13.septembrī.

Trenera CV ir 13 pilnas sezonas NBA, no kurām pēdējās četras pavadītas "Rockets" komandā. Deviņās no šīm sezonām viņa vadītā komanda uzbrukuma efektivitātē regulāri ierindojusies starp sešām spēcīgākajām vienībām NBA.

Zīmīgi, ka D'Antoni iepriekš trenējis arī Fīniksas "Suns", kurā Nešs tolaik vēl bija basketbolista arodā. Speciālista vadībā (no 2004./05. līdz 2007./08.gada sezona) "Suns" līgā trīsreiz bija labākā komanda uzbrukumā, bet vienreiz ierindojās pozīciju zemāk.

2017.gadā viņš tika atzīts par līgas labāko treneri.

Savas trenera karjeras laikā D'Antoni NBA ir vadījis arī Denveras "Nuggets", Fīniksas "Suns", Ņujorkas "Knicks" un Losandželosas "Lakers" vienības. Tāpat D'Antoni astoņas sezonas strādājis ar klubiem Itālijā. Bijušais saspēles vadītājs lielāko daļu profesionālā basketbolista karjeras pavadīja Milānas "Olimpia" komandā, ar kuru divas reizes triumfēja Eiropā spēcīgākajā klubu turnīrā un piecas reizes kļuva par Itālijas čempionu.

Pēc Kenija Atkinsona atkāpšanās no amata sezonas noslēguma fāzē "Nets" galvenā trenera pienākumus pildīja Žaks Vons. "Nets" Vona vadībā astoņās izsēšanas turnīra spēlēs izcīnīja piecas uzvaras un Rietumu konferencē ieņēma septīto vietu. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā "Nets" ar 0-4 piekāpās Toronto "Raptors".

Aizvadītās sezonas noslēguma fāze norisinājās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Sezonas pēdējais mačs notika 11.oktobrī, kad Losandželosas "Lakers" finālsērijā nodrošināja uzvaru 4-2 pār Maiami "Heat".

Jau ziņots, ka NBA nākamo sezonu vēlas sākt 22.decembrī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās