foto: Publicitātes foto
FOTO: NBS kampaņā "Esi formā" sabiedrībā zināmas personas kopā ar studentiem izmēģina karavīru treniņus
20.10.2020. Ādaži, Latvija. Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes kampaņas EsiFormā atklāšana.Foto: Armīns Janiks (Aizsardzības ministrija)
Citi sporta veidi
2020. gada 20. oktobris, 17:42

FOTO: NBS kampaņā "Esi formā" sabiedrībā zināmas personas kopā ar studentiem izmēģina karavīru treniņus

Jauns.lv

Aicinot Latvijas pilsoņus pievienoties Sauszemes spēku Mehanizētajai kājnieku brigādei, Nacionālie bruņotie spēki (NBS) uzsākuši kampaņu “Esi formā”. Tās atklāšanas laikā sabiedrībā zināmi cilvēki, tostarp aktieri un televīzijas personības, kā arī Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) studenti tika izaicināti pārbaudīt, vai viņi ir formā, izpildot atsevišķus vingrinājumus, ko ikdienā veic karavīri.

“Aicinot Latvijā zināmus dažādu jomu pārstāvjus, kā arī studentus piedalīties šajā izaicinājumā, mēs vēlējāmies parādīt, ka karavīru ikdienas treniņi nav tik grūti izpildāmi, kā nereti sabiedrībā ir pieņemts uzskatīt. Karavīri ir tādi paši cilvēki kā visi pārējie, arī viņiem ir gan hobiji, gan privātā dzīve, un ar kampaņas palīdzību vēlamies sniegt ieskatu mūsu ikdienā,” teic Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, norādot, ka būšana formā nenozīmē tikai formastērpa nēsāšanu vai labu fizisko formu, tāpēc kampaņai dots arī šāds sauklis.

Viena no kampaņas “Esi formā” atklāšanas pasākuma dalībniekiem, Dailes teātra aktrise Lelde Dreimane atzīst: “Pārbaudījumi bija viegli izpildāmi un ļoti iedvesmojoši, jo būt formā ir svarīgi mums ikvienam. Ne tikai fiziskā, bet arī citā ziņā. Sportot ir nepieciešams mūsu ikdienas labsajūtai, kas palīdz būt veiksmīgiem un mērķtiecīgiem arī citās jomās.”

Iespēju izbaudīt karavīru ikdienas treniņus izmantoja arī vairāki Latvijas Sporta akadēmijas studenti. “Kopumā treniņi nelikās tik sarežģīti un neizpildāmi, un es domāju, ka nav jābūt profesionālam sportistam, lai tos varētu veikt,” saka LSPA Studējošo pašpārvaldes vadītāja Rolanda Ķīkule. Viņu patīkami pārsteidza izveidotā infrastruktūra, kas ir ļoti pārdomāta. Jaunajā sporta kompleksā, viņasprāt, ir motivējoši sportot un būt formā, un Latvijā nekur nav redzētas tik labas kvalitātes telpas un ekipējums.

Viņai piekrīt arī cits izaicinājuma dalībnieks, fitnesa treneris Ivo Līdaks, uzverot, ka pēc viņa pieredzes pamata fiziskās sagatavotības prasībām militārajā dienestā var sagatavoties teju divu mēnešu laikā: “Viss ir atkarīgs no motivācijas, jo fizisko sagatavotību vienmēr var uzlabot.”

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris Sandris Gaugers atzīst, ka NBS ir atvērti darba meklētājiem, neatkarīgi no iepriekšējās profesionālās pieredzes: “Pašlaik militārajā dienestā ir pieejamas vairāk nekā 170 specialitātes, un esmu pārliecināts, ka ikviens var sniegt savu ieguldījumu, apgūstot sev jaunu jomu vai strādājot savā specialitātē, piemēram, kā automehāniķis, smagās tehnikas vadītājs, finanšu plānotājs, personāla atlases speciālists, medicīnas darbinieks, inženieris, apgādes vai kādas citas jomas speciālists.” Viņš norāda, ka Sauszemes spēku Mehanizētā kājinieku brigāde ir gatava savās rindās uzņemt līdz pat 1000 cilvēkiem, piedāvājot viņiem gan konkurētspējīgu atalgojumu, gan citus labumus.

Ar šo kampaņu vairāku nedēļu garumā NBS sniegs ieskatu karavīra ikdienā, lai mainītu maldīgus priekšstatus par dienēšanu Nacionālajos bruņotajos spēkos, prasībām un dienesta pienākumiem. Piedāvājot stabilitāti, konkurētspējīgu atalgojumu, karjeras un izaugsmes iespējas, Ādažos tiek gaidīti gan tie, kuriem vēl nav profesijas, gan jaunie speciālisti, kuriem ir vidējā profesionālā vai augstākā izglītība.