foto: EPA/Scanpix
Botass uzvar Krievijas "Grand Prix"; Hamiltons sodu dēļ nepanāk Šūmahera rekordu
Somu pilots Valteri Botass
Citi sporta veidi
2020. gada 27. septembris, 17:37

Botass uzvar Krievijas "Grand Prix"; Hamiltons sodu dēļ nepanāk Šūmahera rekordu

Jauns.lv / LETA

Somu pilots Valteri Botass no "Mercedes" komandas svētdien Sočos svinēja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas desmitajā posmā - Krievijas "Grand Prix".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sacīksti no "pole-position" sāka Botasa komandas biedrs Lūiss Hamiltons, kurš startā pirmo vietu nosargāja. Tikmēr Botass pabrauca garām "Red Bull" pilotam Maksam Verstapenam, no trešās starta vietas pakāpjoties uz otro.

Pāris avāriju dēļ turpmākos piecus apļus pēc starta piloti pavadīja aiz drošības mašīnas. Laikā, kad trasē bija izkārti dzeltenie karogi, Hamiltons saņēma ziņu par to, ka viņam piespriesti divi piecu sekunžu sodi par nelegālu starta treniņu pirms sacīkstes.

Brits sodu izcieta pēc ieplānotā pitstopa un 17.aplī trasē atgriezās desmitajā pozīcijā. Par līderi kļuva Botass, kurš līdz finišam nosargāja pirmo pozīciju, otrais finišēja Verstapens, bet trešais - Hamiltons.

Hamiltons karjeras laikā izcīnījis 90 uzvaras, kas ir par vienu mazāk nekā leģendārajam Mihaelam Šūmaheram.

Ceturto vietu svētdien izcīnīja Serhio Peress ("Racing Point"), piektais bija Daniels Rikjardo ("Renault"), bet pirmo sešinieku noslēdza Šarls Leklērs ("Ferrari"). Tālāk sekoja Estebans Okons ("Ferrari"), astotais bija mājinieks Daniils Kvjats ("Alpha Tauri"), aiz viņa bija komandas biedrs Pjērs Gaslī, bet kā pēdējais pie punkta tika Aleksandrs Albons ("Red Bull").

Pārliecinoši pretī savam septītajam titulam dodas Hamiltons, kurš desmit posms iekrājis 205 punktus un ir kopvērtējuma līderis. Par teju divu uzvaru tiesu atpaliek Botass, kura kontā ir 161 punkts, trešais ar 128 punktiem ir Verstapens, bet tālāk ar 65 punktiem seko Lendo Noriss.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 17 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās