foto: PA
"Celtic" pirms ierašanās Latvijā piespriests naudas sods par koronavīrusa protokolu neievērošanu
"Celtic" spēlētājs Boli Bolingoli aizvadīja maču ar "Kilmarnock", neievērojot karantīnas nosacījumus pēc atgriešanās no Spānijas.
Futbols
2020. gada 21. septembris, 19:59

"Celtic" pirms ierašanās Latvijā piespriests naudas sods par koronavīrusa protokolu neievērošanu

Jauns.lv / LETA

Skotijas Profesionālā futbola līga (SPFL) par koronavīrusa protokolu pārkāpumiem ir sodījusi Glāzgovas "Celtic" un "Aberdeen" ar naudas sodu 8000 mārciņu (8,7 tūkstoši eiro) apmērā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc disciplinārsēdēm abi klubi kopā saņēma 30 000 sterliņu mārciņu (41 400 eiro) naudas sodu, bet lielākā daļa soda ir atlikta un tiks izmantota tikai tad, ja būs vēl kādi pārkāpumi.

Astoņiem "Aberdeen" spēlētājiem pēc izklaidēšanās ārpus komandas mītnes vietas tika dots norādījums pašizolēties, un vēl diviem konstatēts pozitīvs Covid-19 analīžu rezultāts.

Savukārt "Celtic" spēlētājs Boli Bolingoli aizvadīja maču ar "Kilmarnock", neievērojot karantīnas nosacījumus pēc atgriešanās no Spānijas.

Uz visiem šiem spēlētājiem attiecās Skotijas Futbola asociācijas (SFA) disciplinārsods, taču līga uzsāka arī atsevišķu procesu pret abiem klubiem, kad šo pārkāpumu rezultātā tika atliktas kopumā piecas spēles.

SPFL pārstāvis sacīja, ka abi klubi ir piedāvājuši "būtiskus pierādījumus ietekmes mazināšanai".

Viņš piebilda, ka "Aberdeen" un "Celtic" klubi ir paveikuši ļoti daudz, lai nodrošinātu, ka viņu spēlētāji ievēro visas attiecīgās prasības un protokolus, kas attiecas uz Covid-19".

"Tomēr prasības spēlētājiem individuāli ievērot savu klubu rūpīgi izstrādātos protokolus ir šo spēlētāju personiskā un profesionālā atbildība," saka SPFL pārstāvis.

Naudas sodi būs jāmaksā līgas labdarības fondam "SPFL Trust".

"Aberdeen" priekšsēdētājs Deivs Kormaks bilda, ka "tas ir taisnīgs rezultāts, kas parāda veselā saprāta pieeju".

"SPFL ir atzinusi milzīgās pūles, ko esam veltījuši, lai izstrādātu un ievērotu veselības saglabāšanas procedūras un protokolus," viņš skaidroja.

Iepriekšējā sēdē SFA piešķīra Bolingoli trīs spēļu diskvalifikāciju, un "Celtic" viņu izīrēja Turcijas čempionei Stambulas "Bašakšehir".

Astoņiem "Aberdeen" spēlētājiem tika noteikta pagaidu diskvalifikācija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Visiem deviņiem spēlētājiem viņu klubi papildus uzlika arī naudas sodu.